Overstappen van internet provider? Dat biedt de volgende voordelen!

Overstappen van internet provider? Dat biedt de volgende voordelen!
Overstappen van internet provider? Dat biedt de volgende voordelen!

Ben je al jaren trouw aan je vaste internet provider? Grote kans dat je maandelijks de volle mep voor je abonnement betaalt.

Dat is eigenlijk zonde, want wist je dat nieuwe klanten juist beloond worden met flinke welkomstkorting? Een goed moment om ‘ontrouw’ te worden en over te stappen, want dat kan je maandelijks flink wat geld besparen.


Lees hier ->>> meer over media op deze media op deze website.


Welkomstkorting in the pocket

Providers doen er veel aan om jou binnen te slepen als nieuwe klant. Daarom bieden ze je bij overstap korting aan die oploopt tot wel 50%.

Dat kan je in het eerste (half) jaar van je nieuwe abonnement al snel €25 per maand besparen. Om de beste aanbieding te vinden hoef je gelukkig niet alle aanbieders af te zoeken.

Je kunt eenvoudig internet thuis vergelijken aan de hand van de PostcodeCheck van vergelijkingssite ProviderCheck.nl. De vergelijker geeft er vaak ook nog een cashback bij cadeau.

En zo bespaar je dus tientallen euro’s per jaar. Altijd mooi meegenomen in een leven waarin alles maar duurder en duurder lijkt te worden.


Een snellere verbinding

Tegenwoordig gaan we met steeds meer apparaten online en dat zorgt ervoor dat de snelheid per apparaat kan afnemen. Meerdere gezinsleden die tegelijkertijd streamen en e-mailen, het gebruik van slimme verlichting, intensiever videobellen, et cetera, het internet wordt flink belast.

Dat is de reden dat een snellere verbinding voor veel mensen wenselijk is. Goed nieuws! Want als je overstapt en welkomstkorting pakt, dan kan het zomaar zijn dat je zelfs voor minder geld meer data te pakken krijgt.

Bovendien zie je ook meteen of glasvezel al mogelijk is op jouw adres. Bij dit razendsnelle en stabiele internet zijn upload- en downloadsnelheid altijd gelijk.


Gratis streamen bij combinatie tv

Wie helemaal slim bespaart én graag tv kijkt die combineert internet het beste met tv in één pakket. Naast reguliere zenders kun je dan namelijk ook abonnementen op streamingsdiensten cadeau krijgen. Denk aan ESPN Compleet, F1 TV, Viaplay, Videoland, Netflix, FilmBox, Starzplay en Canal+ Films & Series.

Het aanbod is wisselend, dus bekijk zeker even in de vergelijker welke deals voor jou relevant zijn. Wil je niet combineren met tv? Check dan eens of jouw favoriete streamingsdienst een proefperiode cadeau geeft.

Zo kun je bijvoorbeeld een maand gratis onbeperkt kijken. Je kunt natuurlijk meerdere diensten (proefperiodes) afwisselen, om langer kosteloos van series en films te genieten.


Ook korting op mobiel en energie

Als je je smartphone abonnement bij dezelfde provider afsluit dan kun je daar ook nog eens voordeel bij ontvangen. Dat kan gaan om gratis data of belminuten, of juist korting op je abonnement.

Dit kan bijvoorbeeld bij KPN, Ziggo (Vodafone) en Budget Alles-in-1. Deze laatste geeft tevens korting aan energie klanten. Daarnaast kun je leuke extra’s ontvangen, zoals een smartwatch, sporthorloge of wifi-boosters.


Overstappen met snelle levertijd

Lijkt dat overstappen jou veel werk en is dat een reden om het niet te doen? Die reden kun je aan de kant wuiven, want je maakt gebruik van de overstapservice van providers.

Je nieuwe aanbieder regelt zelfs het opzeggen van je huidige abonnement en zorgt er normaal gezien voor dat je geen dag zonder internet zit.

In de vergelijker zie je bovendien de levertijd staan, die normaliter varieert tussen de één en drie weken. Tot slot worden de installatiekosten ook meestal voor je vergoed.