, , ,

Passie verdwijnt na een jaar in relatie

Passie verdwijnt na een jaar in relatie

Passie verdwijnt na een jaar in relatie

In het Engels: “Beware of the one year itch!” Ja, ja dames en heren, na een jaar is het heilige vuur gedoofd. En als je al 16 jaar een relatie hebt is volgens één derde de liefde onder de lakens wel gedoofd. Dit blijkt uit een een onderzoek onder 3.000 mensen tussen de 25 en 41. En natuurlijk hebben wij wat tips om de boel wel een beetje spannend te houden.

(PS: Wees zo vriendelijk onze artikelen te delen, bijvoorbeeld op Facebook. Daar worden wij en andere mensen waarschijnlijk ook blij van!)

Passie verdwijnt na een jaar in relatie

Passie verdwijnt na een jaar in relatie

Passie verdwijnt na een jaar in relatie

Uit het onderzoek bleek een opgaande lijn in de passie en de geslachtsdaad gedurende het eerst jaar. De vonken springen er van af. Vreemd is dat niet, want tijdens dat jaar nemen partners gewoon de tijd, ontdekken ze elkaars voorkeuren, trucs en ritme. Uit eerder onderzoek blijkt dat vrouwen er dan na zo’n eerste periode ook wel een beetje klaar mee zijn en dat mannen eigenlijk nog vol gas willen blijven geven.

Na het eerste jaar gaat het straf dus achteruit met de paringsprestaties. In het onderzoek is rekening gehouden met variabelen als de gezondheid van de partners, intimiteit en communicatie en de wijze waarop ze omgingen met conflicten.

“We found a positive development of sexual satisfaction in the first year of a relationship, followed by a steady decline”

Claudia Schmiedeberg

En hoe zit het met kinderen? Nou, het wel of niet hebben van kinderen maakte geen significant verschil. Dus hen kan je ook niet de schuld geven. Maar vergis je niet, na alle passie gaan er ook andere belangrijke zaken spelen in een relatie: loyaliteit, vertrouwen, zorg, eerlijkheid en gezamenlijke belangstelling voor kunst, cultuur en andere mooie zaken in het leven.

Hoe houden we de boel wel spannend?

  • Praten, praten en praten en zoek altijd een mogelijkheid om ff ‘iets’ te doen
  • Probeer is wat nieuws, met wat hulpmiddelen, in de auto, in een hotelletje of buiten
  • Zet het in de gezamenlijke agenda
  • Maak er gewoon weer wat werk van!

Bron: Does Sexual Satisfaction Change With Relationship Duration?, Schmiedeberg, C. en Schröder, J., Archives of Sexual Behaviour, 2015

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie