Populairste Apple producten aller tijden – Top 10

0
Populairste Apple producten aller tijden
Populairste Apple producten aller tijden

Populairste Apple producten aller tijden – Top 10

We zeggen het nog maar eens: Steve Jobs was echt een hele grote en briljant. Lees hier ->>> dan ook meer over Steve Jobs en leer ervan. Zie hier een aantal van zijn geesteskindjes. Mocht je zelf nou aan de slag willen met een app, dan zou je hier ->>> eens een kijkje moeten nemen.


Lees hier ->>> meer artikelen over techniek op deze website.


Top 10 – Populairste Apple producten aller tijden


10. Apple II

Apple II
Apple II

De Apple II-familie was de eerste reeks microcomputers van Apple, van eind jaren zeventig tot begin/midden jaren tachtig. De toestellen verschilden volledig van Apples latere Apple Macintoshcomputers en hadden hoofdzakelijk een 8 bit-architectuur.


9. Mac

Mac
Mac

Macintosh of kortweg Mac is een serie computers op de markt gebracht door het Amerikaanse bedrijf Apple.

De eerste Macintosh is in 1984 geïntroduceerd als goedkope opvolger van de Apple Lisa, een computer waarop al een visuele en muisgestuurde gebruikersinterface als op de Macintosh beschikbaar was en die zijn tijd ver vooruit was, maar vooral door zijn hoge prijs geen succes was.

De naam is bedacht door Jef Raskin, die het vernoemde naar zijn favoriete appelsoort de McIntosh. Om problemen met het Amerikaanse audiomerk McIntosh te voorkomen, werd de naam gespeld als Macintosh.


8. iMac

iMac
iMac

De iMac is een alles-in-eencomputer van Apple. De ‘i’ van iMac staat voor internet, individual (individueel), instruct (instrueren), inform (informeren) en inspire (inspireren).

De computer maakt een groot deel uit van Apples consumentenaanbod sinds de introductie in 1998.

De iMac heeft sindsdien vier duidelijk onderscheidbare gedaanten gehad, waarbij altijd de integratie van beeldscherm en computer centraal staat.

Zie hier ->>> de top 100 Grootste techbedrijven ter wereld 2021 volgens Forbes.


7. De iPod

De iPod
De iPod

Een iPod is een draagbare muziek- en mediaspeler. De iPod is ontworpen om gecomprimeerde audiobestanden af te spelen. Het kenmerk van de iPod is zijn eenvoudige ontwerp en bediening.

Van de iPod zijn in de loop der jaren verschillende varianten uitgebracht, die ‘generaties’ worden genoemd.

De ‘klassieke’ iPod is ongeveer zo groot als een pakje sigaretten en de eerste generatie was ongeveer even dik, de latere generaties zijn ongeveer zo dik als een potlood.


Zie hier de Top 10 populairste Apple Apps 2022.


6. Mac OS X

Mac OS X
Mac OS X

MacOS, vroeger Mac OS X en later OS X, is een lijn van besturingssystemen van Apple. Het is de opvolger van Mac OS 9, het laatste “Classic” Mac OS dat Apple gebruikte sinds 1984. In 2016 is dit besturingssysteem hernoemd van OS X naar macOS.

Voor Apples serversystemen is OS X Server gemaakt. De basis van dit systeem is identiek aan de consumentenversie, maar het bevatte specifieke gereedschappen voor servers. Het mobiele besturingssysteem iOS is een aangepaste versie van macOS. Apple gebruikt iOS ook voor de iPhone, iPad en iPod touch.


Zie hier de Top 10 populairste Apple Apps 2022.


Top 5 – Populairste Apple producten aller tijden


5. MacBook Air

MacBook Air
MacBook Air

Apple introduceerde de MacBook Air op de Macworld-conferentie in San Francisco tijdens een presentatie van toenmalig CEO Steve Jobs op 15 januari 2008.

De eerste generatie MacBook Air was alleen verkrijgbaar met een 13.3-inch scherm, en werd door Apple beschreven als ‘de dunste notebook ter wereld’.


4. iPad

iPad
iPad

De iPad is een in 2010 geïntroduceerde tablet-pc. Net zoals de iPhone en de iPod touch bevat de iPad een multi-touchscherm, waardoor deze met de vingers is te bedienen.

Dit in tegenstelling tot vroegere tablets, die meestal met een stylus werden bediend. Er zijn inmiddels diverse modellen van de iPad verschenen.


Top 3 – Populairste Apple producten aller tijden


3. iOS App Store

 iOS App Store
iOS App Store

De Apple App Store is een app store voor applicaties die ontwikkeld zijn voor het mobiele besturingssysteem iOS van Apple. De dienst staat gebruikers toe om applicaties op te zoeken en te downloaden die ontwikkeld zijn met de iOS SDK. Je kunt de applicaties direct op een iOS-apparaat intalleren of via een computer met iTunes.

Op 10 juli 2008 kwam de App Store beschikbaar via een update van iTunes. Op 11 juli 2008 kwam de iPhone 3G beschikbaar. Deze draaide op iOS 2.0.1, een update van iOS die ondersteuning voor de App Store toevoegde. Deze update kwam ook beschikbaar voor de iPhone en iPod touch via iTunes.


Zie hier de Top 10 Apple concepts 2023, die misschien werkelijkheid gaan worden.


2. iTunes

iTunes
iTunes

Het programma iTunes is een digitale mediaspeler die door Apple op 9 januari 2001 werd geïntroduceerd tijdens de Macworld Conference & Expo in San Francisco. Met iTunes kun je digitale muziek- en videobestanden afgespelen.

Het programma is ook een interface om de inhoud van de iPod, iPhone en/of iPad te beheren. Ook kan het programma, via een internetverbinding met de iTunes Store, digitale muziek, televisieshows, iPod-spellen, iPod-software, audioboeken, verscheidene podcasts en films downloaden.

Ten slotte is het programma ook in staat om muziek van een cd te importeren.


Zie hier de top 100 meest waardevolle merken ter wereld 2022


.

1. iPhone

Populairste Apple producten aller tijden
Populairste Apple producten aller tijden

De iPhone is een reeks touchscreen-gebaseerde smartphones. Alle generaties van de iPhone gebruiken Apple’s mobiele iOS-besturingssysteem. De eerste generatie iPhone is uitgebracht op 29 juni 2007.  Sindsdien zijn er meerdere nieuwe toestellen uitgebracht.