Populairste huisdieren in de Verenigde Staten 2022

Populairste huisdieren in de Verenigde Staten 2022
Populairste huisdieren in de Verenigde Staten 2022

Populairste huisdieren in de Verenigde Staten 2022

Amerikanen hebben een grote liefde voor dieren en besteden veel tijd en energie aan het verzorgen van hun huisdieren. Lees meer…


Populairste huisdieren in de Verenigde Staten 2022: diverse feitjes

Bron: www.petkeen.com


Lees hier ->>> meer over de Verenigde Staten op deze website.


20. De Labrador Retriever is sinds 1991 de populairste hond in de VS en dat is meer dan 30 jaar.

19. Het meest populaire kattenras in de Verenigde Staten is de Ragdoll. Ragdolls zijn forse katten met een halflange, zijdezachte vacht. Pas rond het derde jaar is hij/zij uitgegroeid en uitgekleurd. Ragdolls zijn vrij rustige, sociale en aanhankelijke katten.

18. 89% van de eigenaren van gezelschapsdieren zei dat hun huisdieren hen troost hebben geboden tijdens de COVID-19-pandemie.
(TD Ameritrade). Over de generaties heen was 84% ​​millennials, 87% gen X en 95% babyboomers.


Zie hier de zeven meest vreemde plekken op aarde.


17. 79% van de Amerikaanse eigenaren van gezelschapsdieren denkt dat hun huisdieren hun beste vrienden zijn. (TD Ameritrade) De aantallen zijn hoog in alle leeftijdsgroepen: millennials met 79% en zowel generatie X als babyboomers met 78%.

16. Hondenbezitters besteden jaarlijks ongeveer $ 1.201, terwijl kattenbezitters ongeveer $ 687 uitgeven.
(TD Ameritrade) Alleen al aan hondenvoer gaven hondenbezitters ongeveer $ 442 uit, terwijl katteneigenaren in 2020 ongeveer $ 329 aan kattenvoer uitgaven.


Zie hier de top 10 smerigste banen.


15. Millennials geven meer uit aan hun huisdieren tijdens de feestdagen, met een gemiddelde van $ 51. Millennials bezitten de meeste huisdieren en hebben de neiging om tijdens de vakantie het meeste aan hun huisdieren uit te geven, met een gemiddelde van $ 51. Dit in vergelijking met het gemiddelde van de babyboomers van $ 28.

14. De millennial leeftijdsgroep is het grootste aantal eigenaren van gezelschapsdieren met 32%. Millennials zijn mensen geboren tussen 1981 en 1996 en zijn de leeftijdsgroep met de meeste huisdieren.

Na de millennials zijn de babyboomers (geboren tussen 1946 en 1964) met 27%. Ze worden gevolgd door generatie X (geboren tussen 1965 en 1980) die op de derde plaats komt met 24%.


Populairste huisdieren in de Verenigde Staten 2022: diverse feitjes


Antwoord op de vraag: hoeveel scheten laat je in je leven? (met wereldrecord)


13. De meest door Google gezochte hond in de VS was de Doberman. Deze cijfers zijn afkomstig uit de Google Trends-gegevens van 2017 voor het meest populaire of meest gezochte hondenras in elke staat. De Dobermann Pinscher was het populairst en werd het meest gezocht in zeven staten.

De Franse Bulldog kwam op de tweede plaats als meest populair in vijf staten en de Rottweiler in drie staten.


Zie hier de Top 10 diervriendelijkste steden van Europa 2022.


12. Vermont had het hoogste percentage katten met 45%. Maine werd tweede met 44%, West Virginia met 38% en Indiana ook met 38%. Veel van de staten die katten bezitten, zijn meestal de koudere.


Antwoord op de vraag: Wat is het snelste hondenras ter wereld?


11. Idaho had met 58% de meeste hondenbezitters. Dit wordt gevolgd door Montana met 52%, Arkansas met 52% en Mississippi met 51%. Er wordt gedacht dat meer hondenbezitters zich in de warmere, landelijke staten bevinden, hoewel er veel honden zijn in de koudere staten.

10. Het District of Columbia heeft met 38% het laagste aantal huishoudens met huisdieren. Columbia had met 38% het laagste percentage huishoudens met huisdieren, gevolgd door Rhode Island met 45,4% en South Dakota met 46,4%.

9. Wyoming is met 72% de hoogste staat in het bezit van huisdieren. Vanaf 2016 had Wyoming het hoogste aantal huishoudens met huisdieren, gevolgd door West Virginia met 71% en Nebraska met 70%.


Top 8 populairste huisdieren in de Verenigde Staten 2022


8. Zoutwatervissen

Zoutwatervissen zijn te vinden in 2,9 miljoen Amerikaanse huishoudens en het achtste meest populaire huisdier in Amerika. Ze hebben meer onderhoud nodig, wat de reden kan zijn dat ze minder populair zijn dan de rest.


7. Paarden

Vijf miljoen huizen bezitten paarden. Als zevende meest populaire huisdier komen paarden binnen. 3,5 miljoen huishoudens hebben een paard of ze ze nu op hun eigen ranch houden of ze in een stal houden.


6. Reptielen

Zeven miljoen Amerikaanse huishoudens bezitten reptielen. Reptielen zijn het zesde meest voorkomende huisdier in de VS, met 5,7 miljoen huizen die een reptiel bezitten. Net als de kleine dieren weten we niet welke soorten reptielen het populairst zijn, maar slangen zijn waarschijnlijk de beste kandidaten, samen met hagedissen en schildpadden.


Wist je dat de vrouw een hond beter begrijpt dan man.


5. Kleine dieren

Kleine dieren zijn te vinden in 6,2 miljoen Amerikaanse huizen. Het vijfde meest voorkomende soort huisdier in Amerikaanse huizen zijn kleine dieren. We hebben geen overzicht van wat de populairste kleine dieren zijn, maar we kunnen aannemen dat konijnen, hamsters en cavia’s bovenaan de lijst staan.


4. Vogels

Vogels zijn te vinden in 9,9 miljoen Amerikaanse huishoudens.


3. Zoetwatervissen

Misschien is dit een verrassing, maar 11,8 miljoen Amerikaanse huishoudens bezitten zoetwatervissen.


2. Kat

Net zo niet verrassend, katten komen op de tweede plaats als het meest populaire huisdier, met 45,3 miljoen Amerikaanse huishoudens die een katachtige bezitten.


1. Hond

Ongeveer 69 miljoen Amerikaanse huishoudens hadden in 2021-2022 minstens één hond.


Top 8 populairste huisdieren in de Verenigde Staten 2022


  1. Hond
  2. Kat
  3. Zoetwatervissen
  4. Vogels
  5. Kleine dieren
  6. Reptielen
  7. Paarden
  8. Zoutwatervissen