, , , ,

Populairste leider ter wereld is en blijft Obama

Populairste leider ter wereld is en blijft Obama

Populairste leider ter wereld is en blijft Obama

Zo hier en daar is het wel vreemd als je kijkt naar wat wij Nederlanders van de diverse wereldleiders vinden volgens Win/Gallup en ORB. Ook wij hadden en stem in deze wereldwijde enquête onder 65.000 mensen wereldwijd. De koning van Saoudi-Arabië wordt prima gepruimd en Rouhani van Iran is populairder dan Putin. Snappen jullie het nog?


Populairste leider ter wereld is en blijft Obama

Het blijft toch altijd boeien, dit soort populariteitsonderzoeken. Zeker al je wat uitslagen nader onder de loep neemt. Obama staat met zijn boek A Promised Land ook op nummer één van de lijst met best verkochte boeken 2020. In de Palestijnse gebieden vind bijvoorbeeld 90% Barack Obama wel een eikel. Daar valt uit het oogpunt van de gemiddelde Gaza-bewoner ook wel wat voor te zeggen.

Jean-Marc Leger, President van Win/Gallup International: “Firstly, there are two leaders with significantly more awareness than others. While President Obama’s popularity at home has struggled in recent years, on the world stage he remains the most popular leader. President Putin on the other hand is much admired at home and in the largest country in the world but globally his reputation is less favourable.”


Nederlands populairste wereldleider en minst populaire

In dit document, hier te downloaden, staat keurig uitgesplitst per land wat men denkt van de onderstaande 10 landen.

Zo is in Nederland slechts 11 procent niet zo heel erg blij met Barack Obama, terwijl in Rusland 90 procent van de bevolking hem toch echt een eikel vinden. Overigens vindt 52 procent van Nederland de Koning Salman bin Abdulaziz Al een prima kerel. Volgens ons zijn we zelfs negatiever over Rutte in Nederland, dan deze ‘alleenheerser’…

De Iranese President Hassan Rouhani ziet maar 32 procent van onze landgenoten als echte vriend. Putin scoort maar 10 procent positief en hij is dus volgens ons Nederlanders de minst populaire wereldleider.

Tabel: Populairste leider ter wereld

Pos. = positief over leider, Neg.= negatief over leider, Tot. = positief min negatief

[table “” not found /]
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie