Populairste occasions Nederland 2019 – De top 10

Populairste occasions Nederland 2019
Populairste occasions Nederland 2019

Populairste occasions Nederland 2019

Wat zoeken we toch allemaal bij Autoscout 24, op Marktplaats en al die andere populaire autosites? We zijn op zoek naar ‘een stukje’ degelijkheid.

Het zijn namelijk modellen die al jaren bestaan en waarvan er al miljoenen zijn verkocht. Zie hier de 10 populairste occasions Nederland 2019.


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website…


Top 10 populairste occasions Nederland 2019


10. Mercedes-Benz C-klasse

Nieuwe auto's die niet bevallen en binnen een jaar worden verkocht

De Mercedes-Benz C-klasseis op de markt sinds 1993 geproduceerd en is de opvolger van de Mercedes-Benz 190 als kleine sedan. Lange tijd was het de kleinste sedan van Mercedes, tot het verschijnen van de CLA.


9. Renault Mégane

Renault Mégane
Renault Mégane

In 1995 werd de Renault Mégane gepresenteerd als opvolger voor de Renault 19. Kenmerkend aan de Mégane is het grote aantal carrosserievarianten. De op basis van de eerste generatie ontwikkelde (Mégane) Scénic was de eerste compacte MPV in zijn soort


8. Audi A3

 Audi A3
Audi A3

De A3 is uitgebracht in 1996 en is gebaseerd op de Volkswagen Golf waar hij onder meer het platform en verschillende onderdelen mee deelt.


7. Renault Clio

Renault Clio

De Clio is sinds 1991 op de markt en inmiddels wordt de vierde generatie geproduceerd. De Clio staat bekend om zijn zuinigheid en kleine afmetingen wat hem een veelgebruikte auto maakt in het stadsverkeer.

Zowel in 1991 als in 2006 won de Clio de prijs ‘Auto van het Jaar’. Renault verkoopt de Clio in Japan onder de naam Renault Lutécia omdat de fabrikant Honda de rechten bezit voor de naam ’Clio’.


6. Opel Corsa

Opel Corsa
Opel Corsa

De Opel Corsa heeft de wereld veroverd onder verschillende namen, zoals de Vauxhall Corsa (VK), Chevrolet Corsa (Zuid-Amerika), Sail of Barina (Azië en het Midden-Oosten), Holden Barina (Australië), Buick Sail en Opel Vita in Japan en China (er bestond namelijk al een Corsa van Toyota).


Zie hier de Top 10 beste hatchbacks 2022 volgens AutoExpress.


5. Ford Focus

Populairste occasions Nederland 2019: Ford Focus
Ford Focus

De Focus is een model dat op bijna alle markten waar Ford actief is wordt verkocht. De Focus werd in 1998 op de markt gebracht in Europa, en is vanaf 2000 verkrijgbaar in Noord-Amerika.

In Europa, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika verving de Focus de Ford Escort, in Australië, Nieuw-Zeeland en Japan verving hij de Ford Laser.


4. Opel Astra

Opel Astra Sports Tourer 1.6
Opel Astra

De Opel Astra is een auto van Opel/GM uit de compacte middenklasse. Het model kent drie basis carrosserieën, namelijk hatchback, sedan en stationwagen.


3. BMW 3-serie

BMW 3 serie
BMW 3 serie

De eerste 3-serie (E21) rolde in 1975 van de band. De wagen leek erg op de toen al bestaande 5-serie, maar was wel wat kleiner.


Top 3 populairste occasions Nederland 2019


2. Volkswagen Polo

Populairste occasions Nederland 2019: Volkswagen Polo
Volkswagen Polo

De Volkswagen Polo is lange tijd het kleinste model van Volkswagen geweest en wordt sinds 1975 geproduceerd. Oorspronkelijk werd de auto geïntroduceerd als goedkope versie van de eerder geïntroduceerde Audi 50.

De enige verschillen tussen de Audi en de Volkswagen zijn de logo’s en het uitrustingsniveau.


1. Volkswagen Golf

Volkswagen e-Golf
Volkswagen e-Golf

De Golf is het meest verkochte model van Volkswagen. Op 25 juni 1974 kwam Golf op de markt. De Golf is de Kever voorbij als meest gebouwde model van Volkswagen.

Na de Toyota Corolla en de Ford F-150 zijn de Golf, Volkswagen Kever en Volkswagen Passat nummer 3, 4 en 5 van meest geproduceerde modellen ter wereld.