Populairste songs bij voetbalfans is Sloop John B – De top 5

0
Populairste songs bij voetbalfans
Populairste songs bij voetbalfans

Populairste songs bij voetbalfans – De top 5

Britse voetbalfans zingen graag en veel. Zij zijn tenminste ook in staat om gehele nummers ten gehore te brengen. Vaak wel in eigen jasje, dat dan weer wel ja. Hier in ieder geval de top vijf. Deze top 5 is samengesteld door voetbalfans zelf.

De deelnemers aan dit uitgebreide onderzoek mocht ieder drie nummers kiezen. Vreemd genoeg blijken 7 nation army van The White Stripes en Cum On Feel The Noize niet eens zo populair.

Yellow Submarine, Mambo No.5, Gold, Spirit in the Sky en the Liquidator werden zeker wel genoemd, maar wisten de top vijf niet te halen.


Zie hier de top 100 beste voetballers 2021 volgens ESPN.


Lees hier->>> meer over muziek op deze website…


5. Glad All Over – the Dave Clark Five

De Glad All Over single, uitgebracht in 1963, bracht het tot de eerste plaats in Groot-Brittannië. Dit nummer verdrong in januari 1964 I Want to Hold Your Hand van The Beatles van die plaats.

Glad All Over en nu door de Crystal Palace fans


4. Just Can’t Get Enough – Depeche Mode

“Just Can’t Get Enough” is de derde single van de Britse band Depeche Mode. Het nummer werd oorspronkelijk uitgebracht in september van 1981, in het Verenigd Koninkrijk.

In 1985 haalde een live uitvoering van het nummer de 5e positie in de Nederlandse Top 40, en de 8e in de Vlaamse Radio 2 Top 30.

Liverpool fans en Louis Suarez…


Zie hier de Top 10 beroemdste journalisten in de Verenigde Staten 2022.


3. Que Sera Sera

Het nummer werd het eerst gebruikt in de film The Man Who Knew Too Much van Alfred Hitchcock uit 1956, met in de hoofdrollen Doris Day en James Stewart.

Day nam het nummer op en scoorde er een hit mee in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Van 1968 tot 1973 was Que Sera, Sera het themanummer van de sitcom “The Doris Day Show”.
Manchester United zingt…

https://youtu.be/218oEzTygEU


2. Hey Jude – The Beatles

Het nummer werd gecomponeerd door Paul McCartney maar officieel toegeschreven aan Lennon-McCartney. De song werd uitgebracht als een single.

Ondanks de lengte van het nummer, zeven minuten en elf seconden, bleef het twee weken op nummer 1 staan in de Britse hitlijsten.

En nu Manchester City…


1. Sloop John B – the Beach Boys

Sloop John B is een nummer, uit 1966, dat voorkomt op het album Pet Sounds van de Amerikaanse popgroep The Beach Boys. Als single-hit bereikte het de eerste plaats van vele hitparades in de hele wereld.

Het werd in Nederland de best verkochte Beach Boys opname. In 1966 stond het op de eerste plaats, ook in het jaaroverzicht. Arsenal, Everton, Watford, Liverpool en Spurs fans zingen deze song het meest zeggen ze.


En nu net iets anders…


Geef een reactie