Populairste toeristensteden in Afrika – De Top 10

Lagos - Autchman [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]
Lagos

Populairste toeristensteden in Afrika

Gaat het zien, gaat het zien. In vele landen in Afrika gaat het wel goed. Dat kun je natuurlijk ook zelf even gaan bekijken. De volgende steden zijn meer dan het bezoeken waard. Lees meer…


Lees hier ->>> meer interessante artikelen over toerisme en hier ->>> de rijkste landen van Afrika op deze website…


Top 10 – Populairste toeristensteden in Afrika


10. Entebbe, Oeganda
Entebbe Mateo.Mfalme [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]

Bijzonder deze stad Entebbe op 10, zeker als je bedenkt dat dit niet eens de hoofdstad van Oeganda is.

Tot 1962 was Entebbe overigens wel de hoofdstad van Oeganda. Het ligt op een schiereiland in het Victoriameer en bevindt zich op circa 35 kilometer afstand van de hoofdstad Kampala.


Zie hier de Top 10 Afrikaanse landen met het beste onderwijssysteem 2022.


9. Dakar, Senegal

Website: www.dakar.com
Dakar vanuit de lucht -

Dakar is de hoofdstad van Senegal en de negende meest bezochte stad in Afrika. De ligging aan de westkust van Afrika betekent dat het een levendige haven heeft.

Deze is een belangrijke plaats is geworden voor zowel internationale handel als toeristen. Alleen in 2018 bezochten meer dan 600.000 bezoekers Dakar.


8. Nairobi, Kenia

Nairobi - Sanderflight at Dutch Wikipedia [Public domain]
Dit is de 14e grootste stad in Afrika qua inwoneraantal. Nairobi is ook de achtste meest bezochte stad in Afrika op deze lijst. Het is de hoofdstad van Kenia en heeft indrukwekkende banden met de rest van de wereld.

Naast alle lokale bedrijven hebben honderden internationale bedrijven hun intrek genomen in Nairobi. Dit laatste heeft natuurlijk het aantal bezoekers uit de hele wereld gestimuleerd.


Zie hier de top 30 beste steden voor balans tussen werk en privé in Europa 2022.


7. Accra, Ghana

Accra - Ji-Elle [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]
Met een bevolking van meer dan 2 miljoen mensen is Accra een grote stad. Ze trekt bezoekers trekt uit alle hoeken van de wereld.

Veel van deze mensen komen voor zakelijke doeleinden, maar Accra heeft verschillende attracties die ook aantrekkelijk zouden zijn voor toeristen.


6. Durban, Zuid-Afrika

Haven van Durban <a title="below [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)], via Wikimedia Commons" href="https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Durban_harbor.jpg"><img width="512" alt="Durban harbor" src="https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7c/Durban_harbor.jpg/512px-Durban_harbor.jpg"></a>
Haven van Durban
Durban is de eerste van drie Zuid-Afrikaanse steden die voorkomt op deze lijst met meest bezochte steden in Afrika. Het enorme aantal internationale bezoekers is het resultaat van zowel zakelijke als recreatieve doeleinden.

Durban heeft de grootste haven in Afrika, waardoor het een hotspot is voor internationale handel. Het is echter ook erg populair bij vakantiegangers, die op zoek zijn naar het warme klimaat en populaire attracties.


Zie hier de Top 10 zoektermen zomervakantie 2022 Nederlanders.


Top 5 – Populairste toeristensteden in Afrika


5. Casablanca, Marokko

Casablanca - Aymane fahssi [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]
Casablanca

Met iets minder dan 1 miljoen internationale bezoekers dit jaar is Casablanca in Marokko de vijfde meest bezochte stad in Afrika. Deze stad wordt beschouwd als een van de grootste steden voor internationaal zakendoen, zowel in Marokko als in heel Afrika.

Dit koomt ook omdat het een grote haven heeft. Naast dit is Marokko een zeer populaire bestemming bij toeristen. Een groot aantal moet ervoor kiezen om Casablanca te bezoeken vanwege de beroemde film met dezelfde naam.


Zie hier de Top 500 duurste steden ter wereld 2022 en de goedkoopste om in te leven.


4. Lagos, Nigeria

Lagos - Autchman [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]
Lagos

Dit is de tweede stad van Nigeria die voorkomt op deze lijst met meest bezochte steden in Afrika. Dit is niet verwonderlijk, als je bedenkt dat het de tweede snelst groeiende stad in Afrika is.

Dit, samen met zijn bruisende internationale handel, heeft Lagos alleen al dit jaar meer dan 1 miljoen internationale bezoekers ontvangen.


Top 3 – Populairste toeristensteden in Afrika


3. Caïro, Egypte

Caïro - JasmineElias
Caïro

De derde meest bezochte stad in Afrika is Caïro, de hoofdstad van Egypte. Afgezien van alle zakelijke bezoekers, is Caïro extreem enorm bij toeristen. Vooral omdat het zo dicht bij de beroemde piramides van Gizeh en de Grote Sfinx ligt.


Zie hier de Top 10 grootste landen van Afrika.


2. Kaapstad, Zuid-Afrika

Kaapstad - Andrew Massyn [Public domain]
Kaapstad

Het Zuid-Afrikaanse Kaapstad is de tweede meest bevolkte stad in Zuid-Afrika en de tweede meest bezochte stad in Afrika. de afgelopen jaren hebben bezoekersaantallen een boost gekregen.

Dit komt door een aantal onderscheidingen die de stad heeft ontvangen. Bijvoorbeeld de titel van de New York Times als de beste plaats ter wereld om te bezoeken, evenals de World Design Capital.


Zie hier de top 20 meest duurzame steden ter wereld 2022.


1. Johannesburg, Zuid-Afrika

Johannesburg - Dylan Harbour [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)]
Met ruim vier miljoen internationale bezoekers is Johannesburg de meest bezochte stad in Afrika. De economie van Johannesburg is booming en dat speelt een grote rol in de enorme bezoekersaantallen.

Het is ook een ongelooflijk populaire toeristische bestemming voor vakantiegangers uit de hele wereld.


Zie hier de top 10 grootste stammen in Afrika