Populairste voetbalklassiekers ter wereld – De top 10

Populairste voetbalklassiekers ter wereld
Populairste voetbalklassiekers ter wereld

Populairste voetbalklassiekers ter wereld

Je hebt klassiekers en klassiekers, maar dit lijken toch wel de meest bijzondere van de afgelopen decennia. Zie hier de tien populairste voetbalklassiekers in de wereld. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over voetbal op deze website.


Top 10 – Populairste voetbalklassiekers ter wereld


10. De Servische Derby

Dit is de grootste wedstrijd in Servië en gaat tussen Rode Ster Belgrado en Partizan Belgrado. Altijd knokken tussen de supporters onderling en altijd staat er enorm veel op het spel.


9. De Topper

In Nederland kennen we eigenlijk maar één echt klassieker. NEC – NAC, Cambuur – Herenveen, De IJsselmeervogels tegen Spakenburg zijn natuurlijk ook regionaal van belang, maar ze halen het niet tegen de arrogantie van de Amsterdammers versus de havenarbeiders uit Rotterdam.


8. Derby di Roma

De Italiaanse hoofdstad heeft zijn eigen voetbalderby. Lazio SS en AS Roma staan ook minstens twee keer per jaar tegenover elkaar in de Serie A. Deze match kennen we ook onder de naam derby della capitale, derby capitolino of derby der Cupolone.


7. Superclásico

De hoofdstad van Argentinië, Buenos Aires, verandert twee keer per jaar in oproer als er wedstrijd is tussen Boca Juniors en River Plate. Iedere keer is er weer sprake van geweld, spanning en alles wat daar mee samen hangt.


6. Old Firm Derby

Twee meest succesvolle voetbalteams in de geschiedenis van Schotland zijn Celtic FC en Glasgow Rangers. Er is een grote geschiedenis als het gaat om geweld in deze wedstrijden, inclusief vandalisme en verschillende veldinvasies in de afgelopen decennia.


5. North London Derby

De Gunners, Arsenal, staan ​​statistisch gezien voor qua winst, maar Tottenham heeft de afgelopen jaren betere resultaten behaald.


4. Der Klassiker

Dit is toch wel de grootste wedstrijd die de Duitse Bundesliga te bieden heeft. Ze gaat tussen de twee populairste teams in het land: Bayern München en Borussia Dortmund. Overigens hebben de Müncheners wel een vrij ruime voorsprong op de Dordtmunders waar het gaat om winstpartijen.


Top 3 – Populairste voetbalklassiekers de wereld


3. Manchester United – Liverpool FC

De strijd tussen de Red Devils en de Reds uit Liverpool is er altijd één op leven en dood. Het is ook de grootste voetbalrivaliteit in de Premier League. Het zijn beide de meest succesvolle voetbalclubs van het land met samen goed voor meer dan 120 trofeeën.


2. Derby della Madonnina

De derby di Milano is natuurlijk de wedstrijd tussen AC Milan en Inter Milan. De twee stadsrivalen spelen overigens in hetzelfde San Siro Stadion. Beide teams wonnen vele malen de landstitel, maar zijn het afgelopen decennium overschaduwd door Juventus. De laatste wonnen nu zes keer op rij de Serie A.


1. El Clásico

Populairste voetbalklassiekers ter wereld
Populairste voetbalklassiekers ter wereld

Velen zullen het erover eens zijn dat de wedstrijden tussen FC Barcelona en Real Madrid CF het beste is dat het moderne voetbal te bieden heeft. Zij speelden al meer dan 200 onderlinge wedstrijden en de stand is bijna in evenwicht. De strijd heeft natuurlijk ook van doen met de wens tot het onafhankelijkheid van Catalonië en het Madrid waar de Spaanse hoofdstad is gevestigd.


Zie hier de top 10 van beste sporters van Europa 2021.