Populairste werkgevers van Nederland 2019 – De Top 10

Populairste werkgever van Nederland 2019
Populairste werkgever van Nederland 2019

Populairste werkgevers van Nederland 2019 – De Top 10

Als je op zoek bent naar een baan, waar kun je dan het beste solliciteren? Uitzendbureau Randstad vroeg 17.000 Nederlanders naar hun ervaring met 471 Nederlandse bedrijven in de profit en non-profitsector. Voor het geld moet je naar KLM, wil je de mensheid redden, dan moet je gaan werken bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Lees meer…


Lees hier ->>> meer over werk op deze website…


Populairste werkgever van Nederland 2019 – De Top 10


Randstad doet ieder jaar een uitgebreid onderzoek naar werkgevers in Nederland en de rest van de wereld. Hierbij vragen ze mensen onder andere naar de primaire- (wordt er goed betaald?) en de secundaire arbeidsvoorwaarden (krijg ik een auto van de zaak en wat extra vakantiedagen?).


Top 10: Populairste werkgever van Nederland 2019

Profit Non-profit
1. KLM 1. LUMC
2. NXP 2. Min. Onderwijs / Wetenschap & Cultuur
3. Luchthaven Schiphol 3. Min. van Justitie & Veiligheid
4. MSD 4. Erasmus Universiteit Rotterdam
6. Swinkels Family Brewers 6. Rijkswaterstaat
7. ASML 7. UMC Groningen
8. Shell 8. NKI-Antoni van Leeuwenhoek
9. Coolblue 9. Radboud Universiteit Nijmegen
10. Unilever 10. Min. Volksgezondheid / Welzijn & Sport

Waarom is de KLM zo aantrekkelijk? De ondervraagden gaven aan dat je er prima salaris krijgt, mooie arbeidsvoorwaarden en je kan er ook nog eens carrière maken. Ook vertelden een aantal deelnemers dat je zo heerlijk met de laatste en nieuwste technologieën mag stoeien.

Bij het LUMC lijkt het ook te gaan om de inhoud. Vanwege het zijn van universitair medisch centrum, geven mensen aan dat ze het mooi vinden om wereldwijd met vooraanstaande kennisinstituten samen te werken.

Algemene noties over werk

Natuurlijk vinden mensen het belangrijk dat het salaris op orde is, maar een ‘gezellige’ werksfeer is voor de Nederlander ook van groot belang. Een beetje uitdaging in het werk vinden we ook aangenaam, maar ook dat we op tijd zijn thuis voor het eten. Mooier omschreven: een goed balans tussen werk en privé.


Zie hier de top 25 beste bedrijven voor je carrière 2022 volgens LinkedIn.