,

Psychopaat liegt beter omdat hij sneller doorheeft hoe dat moet

Psychopaat liegt beter omdat hij sneller doorheeft hoe dat moet

Psychopaat liegt beter omdat hij sneller doorheeft hoe dat moet

Voordat we hier onder direct allerlei vergelijkingen met Nederlandse politici gaan maken, zoek eerst eens eerst een definitie van een psychopaat op het web.

Het is overigens ook nog eens een zeldzame ziekte. Psychopaten manipuleren, liegen, bedriegen, gebruiken geweld zonder dat ze maar enig berouw tonen.

De universiteit van Hong Kong heeft voor ons uitgezocht hoe dat nu zit met liegen en psychopaten. Is dat nu aangeboren of zit het net even anders.


Meer weten over hersenen hersenen en ons menselijk brein, kijk dan hier->>> op deze website.


Psychopaat liegt beter omdat hij sneller doorheeft hoe dat moet

Titia Lee, onderzoekster aan de universiteit van Hong Kong, onderzocht een aantal studenten met psychopathische trekjes en groep ‘normale’ studenten. Aan hen werd gevraagd om als test te liegen.


Zie hier de Top 10 mythen over verkoudheid.


Ze moesten foto’s bekijken en ze moesten zeggen of ze iemand herkenden op de foto. Ze moesten af en toe liegen over het feit dat ze iemand herkenden.

Met behulp van een MRI scan konden de onderzoekers zien dat de mensen met psychopathische trekjes in hun breintje sneller beslisten tot het liegen. Zeker na een aantal testen. Bij de ‘normale’ mensen blijft toch even de rem zitten op liegen.


High psychopathy is characterized by untruthfulness and manipulativeness, but the evidence so far was not clear on whether high-psychopathic individuals in the general population tend to lie more or better than others. Our findings provide evidence that people with high psychopathic traits might just be better at learning how to lie.

Robin Shao, onderzoeker


Definitie psychopaat Wikipedia:

‘Psychopaten staan vooral bekend om hun veronachtzaming voor de sociale en morele normen, waarbij ze vaak relaties hebben die zich kenmerken door geweld, uitbuiting of verleiding.

Ze zijn niet tot nauwelijks in staat om empathie en berouw te voelen en ze reageren vaak abnormaal op angst en pijn. Andere emoties worden vaak oppervlakkiger gevoeld dan door normale personen.

Psychopaten hebben geen respect voor de sociale en morele normen omdat zij niet beïnvloed worden door gevoelens als schuld, wroeging en soms ook angst.’


Bron en meer informatie: R. Shao en T.M.C. Lee1: Are individuals with higher psychopathic traits better learners at lying? Behavioural and neural evidence in Translational Psychiatry (2017) 7, e1175; doi:10.1038/tp.2017.147, 25 juli 2017


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie