Puistjes bestrijden en voorkomen doe je zo

0
Pubertijd is de beste fase om dingen te leren
Pubertijd is de beste fase om dingen te leren

Hier aantal tips over het onderwerp: Puistjes bestrijden en voorkomen doe je zo. Aan de andere kant: heerlijk die acné en die puistjes want dan ben je van dat gezeur af van die mooie vrouwen en je kunt er lekker aan pulleken. En er wordt zelfs gezegd dat sommige dames het uitknijpen van puistjes juist zeer aantrekkelijk vinden. Maar goed, ook hier geldt: beter van niet. En wij zullen je daarbij van dienst zijn met een aantal gratis tips…

Pubertijd is de beste fase om dingen te leren
Pubertijd is de beste fase om dingen te leren

Wat zijn nu jeugdpuistjes of acné?
Acne vulgaris, kortweg acné genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acné. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening die veel psychische problemen kan geven en het plezier in het dagelijks leven kan vergallen. Acne kan soms ook na de puberteit blijven bestaan of pas op volwassen leeftijd beginnen.

Puistjes bestrijden en voorkomen doe je zo

1. Blijf er met je fikken van af!
Hoe verleidelijk ook, door er aan te rommelen verspreid je vrolijk bacteriën, waardoor je meer puistjes krijgt en je mogelijk ook littekens overhoudt.

2. Zorg voor een normale huid
Meuk als Clearasil helpt vaak even, maar de kans dat het erger terug komt is zeer zeker aanwezig. Zulke zooi maakt je huid extra droog, dit gaat irriteren en zet de talgklieren weer hard aan het werk zodat er weer extra puistjes kunnen ontstaan.

3. ’t zonnetje…
De ultraviolette stralen van het zonlicht kunnen een gunstige invloed hebben op acné. Maar let op: te veel UV-straling kan weer het risico op huidkanker verhogen.

4. Schone kleding en beddengoed helpt!
Heeft ook weer te maken met die bacteriën die rondvliegen en besmetten.

5. Let op reactie eten en puistjes
Veel water drinken, visolie en omega 3 kunnen helpen. Chocolade is niet per definitie slecht, kijk zelf goed welk soort eten van invloed lijkt op je puistenberg.

6. Liever geen make-up en let op met shampoo en conditioner
Hoewel wij mannen niet zo veel make-up gebruiken, is het ook weer zo één van beter van niet. Het verstopt de poriën.

7. Sporten helpt
Sporten zorgt voor betere doorbloeding en zweten. Daarmee raak je vele afstoffen kwijt. Let op: wel ff douchen om de boel weer bacterievrij te maken.

8. Geen stress jonguh en zorg voor voldoende slaap
Stress verergert puistjes! Relax, zen en mediteer…

Wordt het te gek: ga naar de huisarts

Geef een reactie