, , ,

Rechtse mensen zijn patsers, linkse mensen willen uniek zijn

Rechtse mensen zijn patsers

Rechtse mensen zijn patsers, linkse mensen willen uniek zijn

Kijk je naar het winkelgedrag van mensen die rechts of links stemmen, dan zit er toch echt wel een verschilletje in. Dit blijkt een grappige studie van Nailya Ordabayeva van de Carroll School of Management in Boston. Lees meer over rechtse patjepeeërs en linkse ijdeltuitjes.

Lees hier->>> meer grappige en interessante informatie op deze website over politiek


Rechtse mensen zijn patsers, linkse mensen willen uniek zijn


Natuurlijk, natuurlijk, het is Amerikaans onderzoek, maar dan toch. Het klinkt ook wel logisch. Rechts of conservatief is van het uiterlijk vertoon. Links, of liberaal in de Verenigde Staten, is meer op zoek naar het bijzondere, het unieke. Beiden willen zich dus zeker onderscheiden van de ander. Edoch de één wil laten zien dat ze het beter doen dan jij en ik en de ander wil juist laten zien hoe bijzonder hij of zij wel niet is.


In our research, conservatives tended to differentiate themselves through products that show that they are better than others – for example, by choosing products from high-status luxury brands. In contrast, liberals tended to differentiate themselves through products that show that they are unique from others – for example, by choosing products with unconventional designs or colors.

Uit: How Liberals and Conservatives Shop Differently


Het eerst experiment betrof het kiezen kiezen tussen koffiemokken met de het opschrift “Just Better” of “Just Different”. Op de mok die ze kozen kwam de eigen naam erbij. Conservatieven, mensen aan de rechterkant van het politieke spectrum, kozen 2,2 keer zoveel de mok “Just Better” dan de liberalen. De liberalen (links voor Europa) koos juist voor de mok met “Just Different”.

In een andere studie konden deelnemers kiezen uit twee verschillende cadeaubonnen als een beloning voor hun deelname. Ze konden kiezen uit een waardebon van het ‘dure’ Ralph Laurenof of het ‘unieke’ Urban Outfitters. Je raad het al natuurlijk, de rechtse pantsertjes kozen voor Ralph Lauren, terwijl linkse ijdeltuitjes de voorkeur gaven aan de waardebon Urban Outfitters.


Bron en meer informatie: Nailya Ordabayeva: How Liberals and Conservatives Shop Differently, 19 juni 2018


Wist je dat mensen ondanks alle mooie idealen er niet van houden om ongelijkheid aan te pakken.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie