, , , , ,

Redenen om enkel een internet abonnement af te sluiten

Redenen om enkel een internet abonnement af te sluiten

Redenen om enkel een internet abonnement af te sluiten

Voorheen was het heel gewoon om een pakket van internet, bellen en televisie bij dezelfde provider af te sluiten. Dit was voordeliger dan allemaal losse abonnementen te nemen.

Hedendaags zien we echter steeds vaker dat mensen voor alleen internet thuis kiezen. Maar vanwaar die verandering? En voor wie is dit nu echt de beste keuze? En voor wie juist niet? In dit artikel zetten we de belangrijkste redenen om een internet abonnement af te sluiten op een rijtje. 


Wat is een internet-only abonnement? 

Maar wat wordt er bedoeld met een internet-only abonnement? Nou, precies zoals het woord je doet geloven. Hierbij is er dus enkel sprake van een internet abonnement. Er wordt geen pakket afgesloten waarbij ook televisie en telefoon worden gebundeld. Voorheen werd hier geen onderscheid in gemaakt.

Televisie en internet werden eigenlijk altijd gecombineerd door providers. Inmiddels is dat wel anders en bieden steeds meer providers ook alleen internet aan. Op die manier ben je dus niet verplicht om extra te betalen voor een dienst die je toch niet gebruikt. Maar waarom je hiervoor kiezen? 


Als je geen reguliere televisie kijkt 

Er zijn steeds meer mensen die bijna geen reguliere televisie meer kijken. Ze maken voornamelijk gebruik van streamingdiensten om series of films te kijken. Handig, want dan heb je geen last van reclames meer en het is in de meeste gevallen ook nog eens goedkoper dan een abonnement op tv.

Voor de mensen die dus voornamelijk streamingdiensten gebruiken, is goed internet veel belangrijker. Bovendien hebben ze geen baat bij een zeer uitgebreid abonnement inclusief tv en bellen. Ze willen gewoon snel internet hebben en dat is voldoende. Voor die mensen is internet-only natuurlijk geschikt.


Om te besparen 

Nog een groot voordeel van internet-only is dat je hier over het algemeen veel geld mee kunt besparen. Het is uiteraard voordeliger om voor een abonnement met enkel internet te kiezen dan een abonnement met uitbreidingen voor telefonie of televisie. 

Bedenk daarom van tevoren goed of je deze diensten ook daadwerkelijk gebruikt en zoniet of het mogelijk is om deze op te zeggen en enkel voor een stabiele internetverbinding te kiezen. 


De juiste internetverbinding afsluiten 

Houd er rekening mee dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste internetverbinding af te sluiten. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. Op de eerste plaats is het van belang dat je voor de juiste internetsnelheid kiest. Je wilt voorkomen dat je straks onvoldoende snelheid krijgt om bijvoorbeeld van streamingdiensten gebruik te kunnen maken. 

Besef ook dat het uitmaakt in wat voor gezinssamenstelling je woont. Wanneer je slechts alleen of met z’n tweetjes woont, heb je een minder snelle verbinding nodig dan wanneer heel veel verschillende apparaten tegelijkertijd het internet gebruiken. 

Wil je zeker zijn van een stabiele en betrouwbare internetverbinding? Bekijk dan of jouw woning al op het glasvezelnetwerk is aangesloten. Glasvezel internet is razendsnel, betrouwbaar en een duurzame keuze. Bovendien verschillen de tarieven nauwelijks met ‘gewoon’ internet. Indien mogelijk, altijd doen dus! 


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie