Redenen waarom mensen je niet mogen
Soms zie je wel eens iemand en je denkt gelijk of na een paar minuten: ‘Die mag ik niet’. Hieronder vind je waarom je iemand niet mag, of iemand juist een hekel aan jou heeft. Lees meer.
Lees hier ->>> meer over relaties op deze website…
Redenen waarom mensen je niet mogen
Je deelt teveel foto’s of Facebook en / of Instagram
Het is irritant om dagelijks je zgn. heel leuke foto’s te laten zien aan mensen, omdat veel menen maar heel af en toe een foto posten. Het heeft een hoog ‘kijk mij toch eens interessant zijn’ en ‘egonamie’ gehalte.
Je hebt te veel vrienden op Facebook
Heb je meer dan 1.000 vrienden, dan moet je toch ook zelf gaan twijfelen. Dan worden het geen vrienden meer, geen kennissen, maar wel heel vage kennissen. Je loopt te koop met iets van heel weinig waarde.
Alleen maar vragen stellen
Als je alleen maar vragen stelt aan de ander lijkt dit op een kruisverhoor. Je moet ook iets van jezelf prijsgeven in een gesprek.
Close-up foto’s maken
Er zijn maar weinig mensen die het prettig vinden om close-up in beeld te komen. Je ziet net iets te veel en dat zorgt voor onzekerheid bij de ander. Want: wat ga je doen met die foto?
Geen emotie toen
Mensen zonder emoties lijken geen gevoel te hebben. We communiceren en interacteren wel graag met een mens en niet met een machine.
Te aardig zijn
Als je te aardig bent, dan krijgen mensen als snel de indruk dat die aardigheid onoprecht is en dat je wat van ze wilt.
Opscheppen
Als je te veel sterke of bijzondere verhalen met jezelf in de hoofdrol vertelt, dan worden het voor degene die dit moet aanhoren al snel sprookjes cq leugentjes.
Te nerveus
Als je te nerveus bent, dan straalt dit zwakte uit. Degenen waarmee je spreekt krijgt het idee dat er iets niet met je in de haak is.
Slap handje bij ontmoeting
Ook dit geeft aan dat je niet sterk in je schoenen staat. Die onzekerheid maakt je voor de ander ‘zwak’ of je veinst onderdanigheid.
Name-dropping
Als je hier mee aan de slag gaat, dan moet je wel weten waar je mee bezig bent. Je moet dan ook wel zorgen dat één van die ‘bekende’ persoon ten tonele verschijnt, want anders… Anders ben je gewoon irritant en interessant aan het doen.
Niet of overdreven (glim-) lachen
Lachen is natuurlijk ook een prettige emotie tijdens een gesprek. Niet lachen duidt op arrogantie en te veel op nervositeit of ‘overdreven aardig doen’. Zorg voor balans.
Net doen alsof je iemand aardig vindt
Als je een combinatie van te veel overdreven lachen, te complimenteus zijn en te aardig wilt overkomen is dat dodelijk. Mensen vertrouwen dan je voor geen meter.
Zie hier de vijf essentiële eigenschappen van duurzame relaties.