Relaxed op wintersport: 3 tips

0
Relaxed op wintersport: 3 tips
Relaxed op wintersport: 3 tips

Relaxed op wintersport: 3 tips

Ook deze winter willen we natuurlijk onze nieuwste snowboardstunts laten zien, of gewoon keihard van die piste af. Dat wordt een wintersportvakantie dus – voldoe je gelijk aan je goede voornemen voor het nieuwe jaar om meer met vrienden te chillen. Wij hebben vijf onmisbare tips op een rijtje gezet, die ervoor zorgen dat jouw wintersportvakantie ook écht relaxed wordt.

Relaxed op wintersport: 3 tips
Relaxed op wintersport: 3 tips

  • Zorg voor een goede uitrusting

   Eén van de dingen waar je niet op moet besparen is je uitrusting. Niets a-relaxter dan een helemaal natte (en bevroren) spijkerbroek omdat je wilde besparen op een skibroek, of een bril die je ogen niet goed beschermt tegen de zon. Bijt dus even door en leg die extra honderd euro op tafel. Je kunt je ook uitleven met allemaal vette gadgets: denk bijvoorbeeld aan een slimme skibril zoals de RideOn, die navigatiepijlen laat zien en waarmee je door niet-bestaande poortjes kunt skiën. Of aan handschoenen waarmee je je smartphone kunt bedienen zonder ze uit te trekken.

  • Neem je essentials mee

   Klinkt als een open deur, maar wordt vaak genoeg vergeten: neem genoeg mee van de dingen die je hier bij elke drogist hebt, maar die op de skipiste vaak moeilijk te krijgen zijn. Denk aan een goede voorraad contactlenzen, een reservebril, en medicijnen als je die slikt. Voor optimaal comfort kun je bijvoorbeeld bij Lensplaza ook lenzen bestellen die je dag en nacht in kunt houden zonder droge ogen te krijgen. Dan hoef je nergens meer aan te denken en raak je ze ook nog minder snel kwijt. Voor dure dingen zoals lenzen en een bril is het bovendien handig om een reisverzekering af te sluiten. Let er wel op dat je reisverzekering ook brillen en lenzen vergoedt, en tot welk bedrag. De hoogste bedragen vergoeden de reisverzekeringen van De Nederlanden van Nu en London Verzekeringen.

Relaxed op winstersport

 • Ga niet te ver weg (of blijf gewoon in Nederland)

  Bij een vakantie zorgt de reis erheen vaak voor de meeste stress. Ga dus niet te ver weg: wij weten ook wel dat de mooiste skigebieden in de Rocky Mountains liggen, maar de Alpen zijn toch echt makkelijker te bereiken. Een nadeel van skigebieden dicht bij Nederland is wel dat ze minder sneeuwzeker zijn. Wie geen zin heeft in stress omdat het onzeker is of er wel sneeuw ligt tijdens de vakantie, kan ook gewoon in Nederland blijven en naar een indoor-skihal gaan. Dan ben je verzekerd van sneeuw, kun je ’s avonds gewoon thuis slapen en naar je stamkroeg voor de après-ski. De gelukkigste gezinnen blijven sowieso thuis, volgens dit onderzoek.


Zie hier de top 10 grootse après-ski hits aller tijden 2022


Geef een reactie