Rijk of niet, ondernemers zijn het gelukkigst zegt onderzoek

Rijk of niet, ondernemers zijn het gelukkigst zegt onderzoek
Rijk of niet, ondernemers zijn het gelukkigst zegt onderzoek

Ondernemers zijn het gelukkigst

Ondanks alle risico’s die gepaard gaan met het starten van je eigen bedrijf, zijn er grote voordelen. Ondanks late nachten, de financiële onzekerheid en alle andere stress wordt je er schijnbaar tocht gelukkig van. Lees meer..


Lees hier ->>> meer over het bedrijfsleven en hier ->>> meer over geluk op deze website.


Ondernemers zijn het gelukkigst

Een onderzoek door de Wharton School of Business van de University of Pennsylvania vond een sterke correlatie tussen ondernemerschap en geluk. Een correlatie die ook stand hield als de betreffende start-up niet enorm succesvol was.


Zie hier endorfine, dopamine en serotonine, zelfgemaakte drugs (met heftig filmpje).


De studie, uitgevoerd door Wharton-managementprofessoren Ethan Mollick en Matthew Bidwell, ondervroeg 11.000 afgestudeerden van het Wharton MBA-programma. Ze vroegen de deelnemers naar hun geluk met hun carrière in het algemeen, hun huidige baan en hun balans tussen werk en privé te beoordelen.


Wist je de dat de gevaarlijkste plek om alcohol te drinken thuis is.


Opgemerkt moet worden dat dit geen bijzonder ondernemende groep was. De meerderheid nam na het behalen van hun diploma een baan in de bank-, advies- of financiële dienstverlening. Maar in de loop van hun loopbaan is ongeveer 20% van de afgestudeerden een eigen bedrijf begonnen.


Antwoord op de vraag: wat worden stabiele relaties?


In het laat de studie zien dat het oude gezegde dat geld geen geluk kan kopen ook aan de orde is. Hoe meer geld iemand verdiende, hoe gelukkiger ze waren. De oudere respondenten waren ook over het algemeen gelukkiger dan de jongere.


Zie hier de Top 10 praktische manieren om je geluksgevoel te verbeteren.


Maar wat de auteurs van het onderzoek echt verbaasde, was de rol die ondernemerschap speelde in iemands algehele loopbaantevredenheid. Als geld echt de sleutel tot geluk was, zou je verwachten dat de topmanagers bij financiële bedrijven zichzelf als het gelukkigst beoordelen. Maar dat was niet het geval.


Wist je dat oudere moeders betere moeders zijn.


Afgestudeerden die hun eigen bedrijf runnen, vonden zichzelf gelukkiger dan alle andere beroepen. Dit ongeacht hoeveel geld ze verdienden.

‘We waren verrast dat ondernemerschap zo’n dominante factor was’, zegt Mollick. Eén van de redenen waarom mensen naar een school als Wharton gaan, is immers de diploma’s en contacten waarmee ze worden aangenomen bij een prestigieus financieel of adviesbureau. Het onderzoek maakt duidelijk dat het worden van ondernemer om verschillende redenen steeds vaker een onderdeel is van een loopbaan.


Bron en meer informatie: Why MBA Entrepreneurs Are Happier Than Their Peers, 2012


Wist je dat de mens beschikt over 27 verschillende emoties.