Rijkste mensen in auto-industrie – De Top 20

0
Rijkste mensen in auto-industrie - De Top 20
Rijkste mensen in auto-industrie - De Top 20

Rijkste mensen in auto-industrie – De Top 20

Er valt een prima boterham te verdienen met auto’s. Zie hier de rijkste mensen in auto-industrie, met bekende en minder bekende namen. Vandaar enige uitleg over de personen in kwestie.


Rijkste mensen in auto-industrie - De Top 20
Rijkste mensen in auto-industrie – De Top 20

Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website…


Top 20 Rijkste mensen in auto-industrie

Bloomberg, These Are the 20 Richest People in Cars, 11 oktober 2019

20. Wang Chuan-Fu, Company: BYD Co. – 4,11 miljard dollar
19. Chung Mong-Koo, Hyundai Motor Co. – 4,5 miljard dollar
18. Rahul Bajaj, Bajaj Auto Ltd. – 5,2 miljard dollar
17. Quek Leng Chan, Hong Leong Asia Ltd. – 5,27 miljard dollar
16. Katharine Rayner, Cox Automotive – 5,18 miljard dollar
15. James Cox Chambers, Cox Automotive – 5,18 miljard dollar
14. Margaretta Taylor, Cox Automotive, 5,18 miljard dollar
13. Hiroshi Mikitani, Trust Co Ltd. – 5,87 miljard dollar
12. Ernie Garcia,Carvana Co.- 6,02 miljard dollar
11. James Pattison, James Pattison Group – 6,35 miljard dollar


Top 10 Rijkste mensen in auto-industrie


10. James Kennedy – 7,8 miljard dollar

Kennedy is de topman van Cox Automotive. In de groep bedrijven vinden we DealShield, Go Auto Exchange, Manheim, Manheim Global Trader en Ready Logistics.

De mediagroep en financiële diensten bestaan ​​uit Autotrader.com, Dealertrack, NextGear Capital, xTime, VinSolutions, vAuto, Dealer.com, Haystak Digital Marketing, HomeNet Automotive en Kelley Blue Book. Allemaal producten om klanten naar dealers te lokken.


10. Blair Parry-Okeden – 7,8 miljard dollar

Parry-Okeden is de kleindochter van James Cox, de oprichter van Cox Enterprises. Zij heeft 25 procent van de aandelen van het hiervoor genoemde Cox Automotive.


8. Georg Schaeffler – 8 miljard dollar

Schaeffler is de grote man achter de Schaeffler-Gruppe. Zij maken onderdelen voor voertuigen, ruimtevaart en industrieel gebruik.


7. Li Shu Fu – 11 miljard dollar

Li Shufu is de topman en stichter van de groep Geely, thans de tweede grootste autobouwer van China. Volgens Forbes staat hij op de 44ste plaats op de lijst van de rijkste personen in China en is ook voorzitter van Volvo Cars. In 2018 verwerft Li Shufu een aandeel van 9,69 % in de Duitse autobouwer Daimler.


6. Sven Quandt – 15 miljard dollar

Quandt is telg uit industriële dynastie die al meer dan honderd jaar een stempel drukt op de wapen-, de chemische, de metaal- en de automobielindustrie in Duitsland. Vader Herbert Quandt is buiten Duitsland vooral bekend als redder van de BMW-fabrieken in München. In 1959 dreigde dat bedrijf ten onder te gaan. Na een financiële injectie door grootaandeelhouder Quandt, kon het nieuwe model BMW 700 in productie worden genomen. Zo krabbelde BMW met Herbert als grote baas achter de schermen weer overeind.Al jaren is het nu één van de pijlers van de Zuid-Duitse economie.

Sven Quandt is vooral bekend uit de wereld van de rallysport. Van 1991 tot 1998 nam hij als bestuurder van het GECO Raid Sport team deel aan de Rally Parijs-Dakar. In 1998 werd hij in Mitsubishi Pajero wereldkampioen rallyrijden.


5. Susanne Klatten – 18 miljard dollar

Susanne Klatten is ook een telg uit Quandt dynastie. Het grootste deel van het geld dat ze bezit komt van haar vader Herbert Quandt.


4. Pallonji Mistry – 20 miljard dollar

Dit is de oude baas van Tata Steel. Zie hier ->>> wat ze doen op het gebied van auto’s.


3. Elon Musk – 23 miljard dollar

Musk kennen we natuurlijk wel. Hij is de oprichter van SpaceX en medebedenker en -oprichter van Zip2 en Tesla. Hij was verantwoordelijk voor het succes van PayPal. Elon Musk is algemeen directeur (CEO) en Chief Designer (CDO) van SpaceX. Ook is Musk algemeen directeur en productarchitect van Tesla en voorzitter van SolarCity.


2. Larry Ellison – 58,5 miljard dollar

In 1977 richtte Larry Ellison Oracle op onder de naam Software Development Laboratories. In 2019 maakte hij bekend een aandelenbelang ter waarde van US$1 miljard te hebben in Tesla, Inc. Hij is een goede vriend van Tesla-oprichter Elon Musk. In 2018 trad Larry Ellison toe tot het bestuur van de producent van elektrische auto’s.

Een goede vriend van Musk is deze Larry Ellison. De Amerikaan heeft een groot aandeel in Tesla te waarde van een miljard dollar. Ellison is mede-oprichter van softwaregigant Oracle. Door zijn enorme aandeel in Tesla heeft Bloomberg hem op deze lijst gezet.


1. Bill Gates – 105 miljard dollar

Gates is natuurlijk bekend van Microsoft en is al jarenlang één van de rijkste mensen ter wereld. Bill is groot aandeelhouder van AutoNation. AutoNation is een Amerikaanse autoverkoper, die nieuwe en tweedehands auto’s in de Verenigde Staten levert. Op 260 locaties in de VS is AutoNation te vinden. Ze draaien een omzet van bijna 3 miljard dollar per jaar.