, ,

Roker die probeert te stoppen heeft er 30 pogingen voor nodig

Roken zorgt voor kleurenblindheid zegt onderzoek

Roker die probeert te stoppen heeft er 30 pogingen voor nodig

Oh, oh, oh, wat is die nicotine toch een machtig goedje. Wat hebben die sigarettenfabrikanten toch een geweldig product in handen.

Dat je er longkanker van krijgt maakt niet uit en hoe erg de plaatjes ook zijn die op het pakje plakt, we blijven toch redelijk massaal roken. Ook in Nederland. Proberen we dan wel eens te stoppen, zeker wel.

Dit onderzoek onder 1.200 mensen laat zien dat je wel 30 keer moet gaan stoppen met roken voordat je succes hebt. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website…


Roker die probeert te stoppen heeft er 30 pogingen voor nodig

Dat wij gefixeerd zijn op roken, hier bij Dutch Multimedia mag wel bekend zijn inmiddels. Hier een aantal artikelen die wel grappig zijnen die wel een helder beeld geven van de gevolgen van het roken…

Hoe zien rokerslongen er uit?
Jonge mensen blijven roken in Nederland
Vrouwen die een one-night stand willen zoeken mannen die roken en drinken
De grootste tabaksproducenten ter wereld (een top 6)

Maar goed, dat terzijde en terug naar het onderwerp. We dachten altijd dat het stoppen met roken zo’n vijf pogingen nodig had voordat er definitief gestopt werd.

Professor Michael Chaiton van Universteit van Toronto in Canada vond het tijd om die wijsheid eens onder de loep te nemen. “For so long we’ve been talking about five to seven attempts to quit. For us (the numbers) were a lot higher.” aldus Chaiton.


Ja, het is zo: tabak en alcohol zijn wereldwijd de belangrijkste oorzaken van kanker.


Ex-rokers hebben ook nog eens last van selectief geheugen…

Chaiton begon in 2005 met ruim 1.200 deelnemers en vroeg ze iedere zes maanden hoe het stond met hun rookgedrag. Natuurlijk met de vraag of ze ook nog hadden geprobeerd een einde te maken aan hun verslaving.

Met behulp van mooie statistieken en fijne modelletjes bleek toch echt dat er 30 pogingen nodig zijn om de laatste sigaret te doven.

Waar haalden we die wijsheid van vijf pogingen nou vandaan. Simpel: we hebben een selectief geheugen. Chaiton: “People are very bad at remembering over their whole lifetimes. The second problem is we were only asking people who have been successful at quitting.”


Zie hier de Top 10 landen waar verpleegkundigen het best worden betaald 2023.


Bron en meer informatie: Michael Chaiton, Lori Diemert, Joanna E. Cohen, Susan J. Bondy, Peter Selby, Anne Philipneri en Robert Schwartz: Estimating the number of quit attempts it takes to quit smoking successfully in a longitudinal cohort of smokers in BJM Open, 9 juni 2016


Photo credit: horseman7869 via Foter.com / CC BY


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie