Sexy uitziende dames worden 5 keer sneller aangenomen

0
Solliciterende dames met laag ingesneden hals worden 5 keer sneller aangenomen
Solliciterende dames met laag ingesneden hals worden 5 keer sneller aangenomen

Sexy uitziende dames worden 5 keer sneller aangenomen

Je hebt onderzoek en zeer belangwekkend onderzoek. Uit dit onderzoek onder dames die solliciteren blijkt dat werkervaring, sociale vaardigheden en intelligentie ook niet alles zijn.

Je trekt gewoon een niets verhullend blouseje aan en de kans is vijf keer groter dat je de baan ook zal krijgen. De kans dat men dame in kwestie zal gaan uitnodigen om te solliciteren neemt overigens met de factor 20 toe. Lees hier onder meer op dit Franse onderzoek.


Lees hier ->>> meer over werk op deze website…


Sexy uitziende dames worden 5 keer sneller aangenomen

De Franse onderzoeker Sevag Kertechian van de universiteit van Sorbonne in Parijs bedacht dat het een goed idee zou zijn om de impact van kleding op tijdens het solliciteren te onderzoeken.

Gedurende drie jaar lang liet Kertechian twee vrouwen reageren op dezelfde vacatures. De dames zagen er beide ongeveer gelijk uit uit. Ze bezaten een cv wat nauwelijks van elkaar was te onderscheiden.

Het grote verschil was de kledingkeuze op de foto. De ene droeg een jurk met laag ingesneden hals, de andere dame een top met een keurig hoog gesloten kraag. De dames solliciteerden in totaal naar 200 banen.


Zie hier de Top 10 ideale thuiswerk beroepen.


En jawel hoor…

Sevag Kertechian zag dat de sollicitante met de laag uitgesneden jurk veel meer aandacht kreeg. Ook zij solliciteerde 200 keer voor een verkoopfunctie en kreeg 62 keer meer uitnodigingen voor een gesprekje. Dit in vergelijking met de wat preutsere versie. Ook bij administratieve functies was dit het geval.

De vrouwen die zichzelf net iets meer bloot gaven bleken tijdens het onderzoek maar liefst twintig keer meer kans te hebben om uitnodiging te krijgen voor een sollicitatiegesprek. Ook bleken zij vijf keer meer kans om de baan te verkrijgen.

Regardless of the job, whether customer-facing saleswoman or office-based accountant the candidate with the low cut clothing received more positive answers. The results were quite shocking and negative but not necessarily surprising – they show we need to conduct more research.

Sevag Kertechian

Weer een hoax? Zo lijkt het iig niet…


Bron en meer informatie: Sevag Kertechian: The Impact of Beauty during Job Applications in de Journal of Human Resources Management Research, 16 februari 2016


Photo credit: paulcoxphotography via Foter.com / CC BY-NC-ND


 

Geef een reactie