, , , , ,

Wat zijn de slechtst betalende landen in Europa? Een top 14

Wat zijn de slechtst betalende landen in Europa

Wat zijn de slechtst betalende landen in Europa?

Atradius heeft voor ons uitgezocht wat de slechtst betalende landen in Europa zijn. Want het is best wel fijn als je rekeningetjes stuurt dat deze dan ook nog een beetje op tijd worden bijgeschreven op de bankrekening.

Van veel landen worden de vooroordelen gelukkig bevestigd, maar dat de Engelsen en Zwitsers zo slecht van betalen zijn, hadden we dan weer niet verwacht. En wij Nederlanders dan? Nou, wij betalen redelijk op tijd, maar helaas voor de leverancier 1,7% van alle rekeningen nooit en dat is dan best wel weer veel.


Lees hier->>> meer over economie op deze website…


Wat zijn de slechtst betalende landen in Europa?

Betalingsgedrag is één van die fijne dingen waar een ondernemer tegen aan loopt. Maar voordat je naar een ander wijst, ook even eerst naar je zelf kijken. Hoe lang laat je zelf de rekeningen liggen? Een ander interessant fenomeen is natuurlijk cultuur. Niet ieder land heeft hetzelfde idee van op tijd betalen. Mañana, mañana is natuurlijk ook een manier van leven. Overigens is het niet enkel en alleen Zuid-Europees probleem, zoals eerder gesteld.

De Engelsen zijn de vreemde eend in de bijt. Toch lijkt er wel een zeer sterke relatie te zitten tussen de wanbetalers, het katholieke geloof en het aantal zonuren in een jaar. Hoe meer paus en hoe meer warmte in een land, hoe slechter de rekeningen worden overgemaakt. Zoals iemand het ooit stelde: als je van noord naar zuid Europa reist worden de woorden, beloften en verhalen steeds mooier, maar de praktische uitvoering er van steeds minder. Zo staan de landen waar alles redelijk geregeld is, grotendeels protestant en inclusief het mindere weer, onderaan. Dat zijn de Scandinaviërs, inclusief Nederland.

Wat zijn de slechtst betalende landen in Europa?

[table “” not found /]

Zie hier de top 10 rijkste mensen in Europa 2021.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie