Advertentie

Slechtste mensen aller tijden, de top 25 met Himmler op één

Hier een lijst met minder fijne persoonlijkheden. Er staan grotendeels mannen op de lijst, maar toch ook twee bloeddorstige dames. Wel eens gehoord van mevrouw Bathory, meneer De Spietser of Dr. Holmes? Nee, nu wel. Een aantal konden we ook al vinden op de Top 10 grootste massamoordenaars. Lees meer…

Advertentie
Slechtste mensen aller tijden, de top 25 met Himmler op één
Slechtste mensen aller tijden, de top 25 met Himmler op één

Slechtste mensen aller tijden, de top 25 met Himmler op één


25. Attila de Hun

(ca. 406-453),

Attila de Hun
Attila de Hun

Attila de Hun was de heerser van de Hunnen van 434 tot zijn dood in 453. Hij was de leider van het Hunnische Rijk, dat zich uitstrekte van de Oeral tot de Rijn en van de Donau tot de Oostzee. De Hunnen bestonden uit een groep verschillende volkeren, zoals Turken en Mongolen.

Atilla en zijn Hunnen waren een slag apart. Vooral nonnenkloosters vonden de Hunnen een hemelse traktatie. Vandaar dat hun aanvallen gezien werden als een straf van god. Ook slachtten ze kinderen en oude mensen zonder scrupules.


24. Maximilien Robespierre

(Arras, 6 mei 1758 – Parijs, 28 juli 1794)

Maximilien de Robespierre
Maximilien de Robespierre

Robespierre was een Frans advocaat en staatsman tijdens de Franse Revolutie. Hij trad op de voorgrond tijdens het Schrikbewind en was verantwoordelijk voor een groot aantal arrestaties en slachtoffers door de guillotine. Vanaf 5 september tot de val van Robespierre kwamen in Parijs ruim 2.600 mensen onder het “nationale scheermes” terecht.

In heel Frankrijk zijn 15.000 personen onthoofd. Robespierre voerde in september een schrikbewind (la Terreur) dat gebaseerd was op de “deugd”. Omdat hij overal om zich heen corruptie en verraad zag (of meende te zien), liep zijn ijver voor de “deugd” uit op terreur tegen allen die in zijn ogen onvoldoende ijver voor de revolutionaire beginselen aan de dag legden. De Terreur was voor hem niets anders dan de parate, strenge, onbuigzame gerechtigheid.


23. Bloody Mary

Greenwich, 18 februari 1516 – Londen, 17 november 1558)

Bloody Mary
Bloody Mary

Maria (Mary) Tudor was koningin van Engeland van 1553 tot 1558 en afkomstig uit het Huis Tudor. Zij was een dochter van Hendrik VIII en zijn eerste echtgenote Catharina van Aragon. Zij verwierf de bijnamen ‘de Katholieke’ en ‘de Bloedige’ (Bloody Mary).

Maria Tudor wilde het rooms-katholieke geloof in Engeland weer de overhand te geven. Daarvoor ging zij aan de slag met een hevige vervolging van de protestanten wat haar dus de naam Bloody Mary opleverde.


22. Keizer Hirohito

(Tokio, 29 april 1901 – aldaar, 7 januari 1989)

Hirohito, na zijn dood officieel Keizer Showa of de Showa-keizer genaamd, was de 124e keizer van Japan volgens de traditionele volgorde. Hij regeerde van 25 december 1926 tot zijn dood in 1989. Hoewel hij buiten Japan beter bekendstaat bij zijn persoonlijke naam Hirohito, wordt hij in Japan nu uitsluitend genoemd bij zijn postume naam Keizer Showa. Het woord Showa is de naam van het tijdperk dat overeenkwam met de heerschappij van de keizer.

Hij leidde formeel zijn land in de oorlogen tegen China en in de Stille Oceaan en onder zijn leiding bezetten Japanse troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog grote delen van Zuidoost-Azië. Voor veel Nederlanders is hij het symbool van de wrede Japanse onderdrukking (jappenkampen) in Nederlands-Indië.


21. Dzjengis Khan

(1162 – Yinchuan, 18 augustus 1227)

Dzjengis Khan
Dzjengis Khan

Dzjengis Khan was een Mongools heerser (kan, chan of khan) en veroveraar. Dzjengis Khan verenigde de Mongoolse stammen en stichtte het grootste imperium in de wereldgeschiedenis in termen van oppervlakte. Het strekte zich uit van China tot aan de rivier de Donau. Tijdens de veldtochten onder zijn bewind vonden massale slachtpartijen onder de bevolking van veroverde steden plaats, vooral in Centraal-Azië.

advertentie

Geef een reactie