, , , ,

Slechtste mensen aller tijden, de top 25 met Himmler op één

Slechtste mensen aller tijden, de top 25 met Himmler op één

Slechtste mensen aller tijden, de top 25 met Himmler op één

Hier een lijst met minder fijne persoonlijkheden. Er staan grotendeels mannen op de lijst, maar ook twee bloeddorstige dames.

Wel eens gehoord van mevrouw Bathory, meneer De Spietser of Dr. Holmes? Nee, nu wel. Een aantal konden we ook al vinden op de Top 10 grootste massamoordenaars. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over politiek op deze website.


Slechtste mensen aller tijden, de top 25 met Himmler op één


25. Attila de Hun

(ca. 406-453),

Attila de Hun

Attila de Hun

Attila de Hun was de heerser van de Hunnen van 434 tot zijn dood in 453. Hij is de leider van het Hunnische Rijk.

Dit rijk strekte zich uit van de Oeral tot de Rijn en van de Donau tot de Oostzee. De Hunnen bestonden uit een groep verschillende volkeren, zoals Turken en Mongolen.

Atilla en zijn Hunnen waren een slag apart. Vooral nonnenkloosters vonden de Hunnen een hemelse traktatie. Ook slachtten ze kinderen en oude mensen zonder scrupules.


24. Maximilien Robespierre

(Arras, 6 mei 1758 – Parijs, 28 juli 1794)

Slechtste mensen aller tijden: Maximilien de Robespierre

Maximilien de Robespierre

Robespierre was een Frans advocaat en staatsman tijdens de Franse Revolutie. Hij trad op de voorgrond tijdens het Schrikbewind.

Robespierre was verantwoordelijk voor een groot aantal arrestaties en slachtoffers door de guillotine. Vanaf 5 september tot de val van Robespierre kwamen in Parijs ruim 2.600 mensen onder het ‘nationale scheermes’ terecht.

In heel Frankrijk zijn 15.000 personen onthoofd. Robespierre voerde in september een schrikbewind (la Terreur) dat gebaseerd was op de ‘deugd’.

Hij zag overal om zich heen corruptie en verraad, of meende dit te zien.

Zijn ijver voor de “deugd” loopt uit op terreur. Dit tegen allen die in zijn ogen onvoldoende ijver voor de revolutionaire beginselen aan de dag leggen.

De Terreur was voor hem niets anders dan de parate, strenge, onbuigzame gerechtigheid.


23. Bloody Mary

Greenwich, 18 februari 1516 – Londen, 17 november 1558)

Bloody Mary

Bloody Mary

Maria (Mary) Tudor was koningin van Engeland van 1553 tot 1558. Ze is afkomstig uit het Huis Tudor. Zij was een dochter van Hendrik VIII en zijn eerste echtgenote Catharina van Aragon. Zij verwierf de bijnamen ‘de Katholieke’ en ‘de Bloedige’ (Bloody Mary).

Maria Tudor wilde het rooms-katholieke geloof in Engeland weer de overhand te geven. Daarvoor ging zij aan de slag met een hevige vervolging van de protestanten. Dit levert  haar dus de naam Bloody Mary op.


22. Keizer Hirohito

(Tokio, 29 april 1901 – aldaar, 7 januari 1989)

 

Hirohito in 1935

Hirohito in 1935

 

Hirohito was de 124e keizer van Japan volgens de traditionele volgorde. Hij regeerde van 25 december 1926 tot zijn dood in 1989. Hij leidde formeel zijn land in de oorlogen tegen China en in de Stille Oceaan.

Onder zijn leiding bezetten Japanse troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog grote delen van Zuidoost-Azië. Voor veel Nederlanders is hij het symbool van de wrede Japanse onderdrukking (jappenkampen) in Nederlands-Indië.


21. Dzjengis Khan

(1162 – Yinchuan, 18 augustus 1227)

"<yoastmark

Dzjengis Khan was een Mongools heerser (kan, chan of khan) en veroveraar. Dzjengis Khan verenigde de Mongoolse stammen. Hij stichtte het grootste imperium in de wereldgeschiedenis in termen van oppervlakte.

Het strekte zich uit van China tot aan de rivier de Donau. Tijdens de veldtochten onder zijn bewind vonden massale slachtpartijen onder de bevolking van veroverde steden plaats, vooral in Centraal-Azië.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie