Slechtste mensen aller tijden, de top 25 met Himmler op één


Top 5 Slechtste mensen aller tijden


5. Elizabeth Bathory

(7 augustus 1560 – 21 augustus 1614)

Elizabeth Bathory
Elizabeth Bathory

Mevrouw Báthory was een Hongaarse gravin die in kasteel Csejte bij Trencsén woonde, in het huidige Slowakije. Ze is de bekendste seriemoordenaar in de Slowaakse en Hongaarse geschiedenis. Báthory staat in het Guinness Book of Records als moordenares met de meeste doden op haar naam.

Báthory en vier vermeende handlangers zijn uiteindelijk opgepakt. Dit op verdenking van het martelen en vermoorden van 30 tot 40 meisjes en jonge vrouwen. Dit blijkt ondere andere uit de verklaringen van dorpsbewoners uit die tijd.

Er gaan verhalen dat dit aantal in werkelijkheid honderden tot 2.000 jonge vrouwen zou kunnen bedragen. Een kanttekening bij deze cijfers is dat de getuigen baat hadden bij een veroordeling van Báthory. Deze erfden namelijk van haar.


4. Adolf Hitler

(Braunau am Inn, 20 april 1889 – Berlijn, 30 april 1945)

Adolf Hitler
Adolf Hitler

Hitler was een in Oostenrijk geboren Duits politicus en de leider van de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP). Hij was rijkskanselier van Duitsland van 30 januari 1933 tot aan zijn overlijden.  Hitler was staatshoofd (als Führer en rijkskanselier) van 2 augustus 1934 tot eveneens aan zijn dood.

Tijdens de Wannseeconferentie (januari 1942), komen 15 nazileiders bijeen, maar niet Hitler zelf. Ze willen een ‘definitieve oplossing’ (Endlösung) van het “Jodenvraagstuk” (Judenfrage).  Hier is besloten om de circa 10 miljoen Europese Joden systematisch om te brengen. Ook zigeuners, homoseksuelen, Jehova’s ondergaan hetzelfde lot.

De organisatie komt in handen van Heydrich en Himmler. De administratie komt in handen van Adolf Eichmann. De uitvoering is aan talloze officieren, militairen en burgers.


Top 3 Slechtste mensen aller tijden


3. Ivan IV van Rusland

(Kolomenskoje, 25 augustus 1530 – Moskou, 18 maart 1584)

 

Slechtste mensen aller tijden: Ivan IV
Ivan IV

 

Ivan IV was grootvorst van Moskou en vanaf 1547 de eerste tsaar aller Russen. Hij is  het bekendst als Ivan Grozny. In het Nederlands vertaald meestal als Ivan de Verschrikkelijke. Grozny betekent eigenlijk ontzagwekkend, machtig, streng en dergelijke.

Toen zijn vrouw stierf geloofde hij dat ze was vermoord door de Bojaren. Hij kwam deze slag niet te boven en zijn gezondheid ging achteruit. Hij raakte zijn geestelijk evenwicht kwijt en werd volkomen paranoïde en gewelddadig. Zijn geheime politie ontwikkelde zich tot een moorddadige bandietenbende, die naar willekeur moordde onder de adel en het volk.

Voorbeeldje? Hij is het niet eens met het vrije beleid van en stad en hij vermoord iedereen. Dit kost zo’n 30.000 tot 40.000 mensen het leven.


2. Josef Stalin

(Gori, Russische Rijk, 18 december 1878 – Moskou, Sovjet-Unie, 5 maart 1953)

Slechtste mensen aller tijden: Josef Stalin
Josef Stalin

Stalin was een Sovjet-Russisch politicus die in de jaren 20 de macht kreeg over de Sovjet-Unie.  Hij was dictator tot zijn dood in 1953 bleef behouden. Stalin was een van de bolsjewistische revolutionairen die meehielpen met de Oktoberrevolutie in Rusland.

Stalin is bekend van de Grote Zuivering. Dit is een enorme heksenjacht. Voormalige oppositieleiders binnen de partij, staatshoofden, premiers en partijleiders van deelrepublieken gaan er aan. Geestelijken, intellectuelen, kunstenaars, trotskisten en rechtsen vinden de dood. Ook gewone burgers zijn het slachtoffer van Stalins ‘zuiveringen’.

Stalin laat bijna de halve legerleiding vermoorden. De goelags zaten overvol. Ergens tussen 20 en 30 miljoen moet hij onvrijwillig naar hun einde hebben gebracht.


1. Heinrich Himmler

(München, 7 oktober 1900 – Lüneburg, 23 mei 1945)

Slechtste mensen aller tijden: Heinrich Himmler
Heinrich Himmler

Himmler was leider van de SS (Reichsführer-SS) en een van de belangrijkste leiders van de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP). Hij is één van de hoofdverantwoordelijken voor de Holocaust.

Daarmee is hij één van de grootste oorlogsmisdadigers uit de Tweede Wereldoorlog. Himmler is verantwoordelijk voor de dood van minimaal zes miljoen Joden, Roma, homoseksuelen en vele anderen.