Slimste hond ter wereld is de Bordercollie – Top 10

0
Slimste hond ter wereld is de Border Collie
Slimste hond ter wereld is de Border Collie

Slimste hond ter wereld is de Border Collie – Top 10

Voor zijn boek, The Intelligence of Dogs, heeft professor Stanley Coren van de University of British Columbia uitgezocht wat de slimste honden zijn. Hij maakte, om de lijst op stellen, gebruik van de bijdrages van ruim 200 hondenkenners om 110 rassen mee te nemen in zijn onderzoek. Lees meer…


Lees hier ->>> interessante artikelen over honden op deze website…


Slimste hond ter wereld is de Border Collie
Slimste hond ter wereld is de Border Collie

Slimste hond ter wereld is de Border Collie – Top 10

De honden werden onder andere beoordeeld op hun vermogen tot iets nieuws te leren. De beste honden wisten bijvoorbeeld na vijf keer oefenen een nieuw commando op te volgen.


10. Australische veedrijvershond

Australische veedrijvershond
Australische veedrijvershond

De Australische veedrijvershond is een gehoorzame, behendige, energiek en intelligente hond. Veehouder Thomas Hall fokte van 1840 tot 1870 werkhonden om zijn eigen bedrijf te voorzien.

Omdat de geïmporteerde Britse herdershonden het ruwe klimaat in Australië niet aankonden en de halfwilde koeien niet konden hanteren, gebruikte hij tamme inheemse dingo’s voor de fok. Het resultaat was een stil werkende heeler, een hond, die de koeien in de hakken beet om ze te drijven.

Na de dood van Thomas Hall werden zijn bedrijf en de honden verkocht en zo werden zij verspreid. Op het einde van de 19e eeuw stond de ACD in de focus van enkele fokkers. In 1903 stelde Robert Kaleski de rasstandaard op. Schofthoogte 43 tot 51 centimeter, gewicht 16 tot 20 kilogram.


9. Rottweiler

Rottweiler
Rottweiler

De Rottweiler is robuust en krachtig. ook is het een druk baasje die het liefst de hele dag bezig is. Geschikt als politiehond, schaapherder en therapie-hond. Is een gehoorzame en toegewijde metgezel.


8. Épagneul nain continental

De Épagneul nain continental is een gelukkig en alert ras dat is niet schuw of agressief is. Vanaf de 16e eeuw zijn ze aan het Franse hof gehouden en we zien ze vaak op oude schilderijen afgebeeld.

Bekend is het verhaal over koningin Marie Antoinette die met haar spaniëltje onder de arm naar de guillotine zou zijn geleid. Het vlinderhondje is een klein, hoogbenig en langharig hondje met een schouderhoogte van ongeveer 28 centimeter. Zijn gewicht kan van 1.5 tot 5 kg lopen.


7. Labrador Retriever: Een ideale sportieve en familie hond. Gentle en intelligent.

Labrador retriever
Labrador retriever

De labrador retriever of kortweg labrador is een hondenras dat afstamt van de St. John’s-hond. Dat ras is vanaf midden 19e eeuw in Engeland gekruist met een aantal andere rassen, zoals de gordon setter, de spaniël, de flatcoated retriever en de Chesapeake Bayretriever.

De labrador is voor de jacht en is daarvoor goed te trainen. De labrador retrievers zijn ook te trainen als blindengeleidehond, als assistentie- of hulphond, reddingshond en speurhond.

De St. Johns-hond werd in Newfoundland gebruikt voor de visvangst, de labrador werd in Engeland speciaal gefokt voor de eendenjacht in moerassige gebieden. De retriever heeft zelfs zwemvliezen tussen zijn tenen.


6. Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog
Shetland Sheepdog

De “Sheltie” is in eigenlijk een miniatuur Collie. Een langharige werk ras dat scherp is en intelligent. Blinkt uit in het hoeden van vee.

De Sheltie heeft een schofthoogte van 35,5 voor de teefjes tot 37 centimeter voor de reutjes en een gewicht voor reuen binnen de standaardmaten 7 – 9,5 kg en voor teven 6 – 8,5 kg. Er zijn Shelties die aanmerkelijk groter zijn en zwaarder en meer op hun soortgenoot de Collie lijken, maar zijn niet minder raszuiver.


5. Dobermann

Doberman Pincher
Doberman Pincher

De Dobermann staat bekend om zijn uithoudingsvermogen en snelheid. Dobermanns zijn niet alleen als waak- en verdedigingshond populair. Ze zijn ook erg in trek als gezelschapshond. Vanwege hun spontane, intelligente aard kunnen ze in veel disciplines worden afgericht, zoals politiehond, rampenhond of speurhond.


4. Golden Retriever

Golden Retriever
Golden Retriever

Een golden retriever is oorspronkelijk een jachthond die gespecialiseerd is in het opzoeken en naar de jager brengen van geschoten wild. Golden retrievers (de naam betekent gouden terugbrenger) hebben een “zachte beet” waardoor ze het wild kunnen apporteren zonder het te beschadigen.

De golden retriever is een sociaal dier en van nature vriendelijk en open. Door zijn intelligentie en leergierigheid is hij goed op te voeden. Op gehoorzaamheidswedstrijden doet hij het erg goed. Hij werkt graag voor zijn baas. Golden retrievers worden graag betrokken bij alledaagse bezigheden en maken graag deel uit van het gezin. De golden retriever is kindvriendelijk en heeft een tolerante en evenwichtige aard. Hij is dan ook geschikt als gezinshond. Tegenover kinderen is hij doorgaans geduldig en goedmoedig, een echte mensenvriend, maar daardoor niet erg waaks.


3. Duitse herder

Duitse Herder
Duitse Herder

De Duitse herdershond moet in zijn karakterbeeld evenwichtig, zenuwvast, zelfverzekerd, absoluut onbevangen en (zonder prikkeltoestand) volkomen goedaardig zijn. Daarbij is hij opmerkzaam en handelbaar. Hij moet moed, strijddrift en hardheid bezitten om als geleide-, waak-, verdedigings-, dienst-, en herdershond geschikt te zijn. Hij kan echter wel dominant overkomen, daarom moet hij goed getraind worden. De hond is erg trouw aan zijn baas.


2. Poedel

Poedel

Poedels uitzonderlijk slim en actief. Ze zijn ooit gefokt om dingen op te halen uit het water. De miniatuur uitgave van de poedel kan gebruikt worden truffels te zoeken.


1. Bordercollie

Bordercollie
Bordercollie

Bordercollies leren van nature gemakkelijk goede veehoeders te zijn en werden daarom vooral opgeleid tot veedrijvers. Het zijn vanouds echte werkhonden.

De bordercollie behoort tot de meer intelligente hondenrassen. Hij is snel van begrip. Bij gebrek aan werk of leiding zoekt hij voor zichzelf werk door andere dieren, zoals een troep ganzen, of zelfs een groepje wandelende mensen bij elkaar te drijven.

De bordercollie heeft een grote will to please, dat maakt hem zeer gewild als competitiehond. Door hun intelligentie en sterke wil zijn ze geschikt om verschillende sporten te beoefenen, zoals herding, agility, flyball, frisbee en treibball. In de hogere wedstrijdklassen komen een groot aantal bordercollies voor.


Geef een reactie