Smerigste overtreding ooit op Ewald Lienen

Smerigste overtreding ooit
Smerigste overtreding ooit

Smerigste overtreding ooit op Ewald Lienen

Hier volgt de meest misselijkmakende en smerigste overtreding ooit. Vroeger had je van die heerlijk ouderwetse voetbalschoenen met stalen noppen. En deze noppen moesten voor de wedstrijd geveild worden, anders werden ze messcherp. En dat was de tegenstander van Ewald Lienen (Werder Bremen) vergeten. De tegenstandert maakt een Jaap van wel twintig centimeter op Ewald’s beentje. Lienen blijft met de vleeswond overigens wel vrolijk rondhuppelen. En hij wil ook nog de trainer van de tegenstander te lijf.

Smerigste overtreding ooit

Gruwelijke blessure van de voetballende vredesactivist

Het meest markante moment uit Ewald Lienen’s vijftienjarige voetbalcarrière kwam op 14 augustus 1981, toen hij in een Bundesliga-wedstrijd tegen Werder Bremen grof werd geblesseerd.

Tegenstander Norbert Siegmann ritste met zijn noppen Lienen’s dijbeen open, en de foto’s van deze indrukwekkende wond gingen heel Europa door. Lienen legde de verantwoordelijkheid bij Werder-trainer Otto Rehhagel, die zijn spelers onverantwoordelijk had opgehitst. Zijn actie leidde in het Duitse voetbal tot bezinning.

Bron: www.sportgeschiedenis.nl en zie aldaar meer…