De drie snelste achtbaan ter wereld: top drie met filmpje

0
Kingda Ka is net niet de snelste achtbaan ter wereld
Kingda Ka is net niet de snelste achtbaan ter wereld

De snelste achtbaan ter wereld: top drie met filmpje

Wat vinden we ze toch leuk die achtbanen zeker deze drie snelste achtbanen ter wereld. We kunnen er geen genoeg van krijgen. En als we nou het geld zouden hebben, nou dan gingen we een mooi rondje rond de wereld rollercoasteren.

Kingda Ka is net niet de snelste achtbaan ter wereld
Kingda Ka is net niet de snelste achtbaan ter wereld

De snelste achtbaan ter wereld: top drie met filmpje

Eerst naar Abu Dabi en daarna door naar de Verenigde Staten. De snelste en engste gaat, ja, je leest het goed, 240 kilometer per uur en dat vinden wij de betere een familie-uitjes. Hier komen ze dan:

snelste achtbanen ter wereld
De Formula Rossa

1. Met 240 km per uur: de Formula Rossa van Ferrari World in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten).

Zij hebben het record vanaf november 2010. Een redelijk enge achtbaan.

snelste achtbanen ter wereld
Kingda Ka

2. Met 206 km per uur: Kingda Ka van Six Flags Great Adventure in Jackson Township, New Jersey (Verenigde Staten).

Zij hadden het record van mei 2005 tot november 2010. Minder eng dan de andere twee, maar toch…

Top Thrill Dragster
Top Thrill Dragster

3 – Met 190 km per uur: de Top Thrill Dragster van Cedar Point in Sandusky, Ohio (Verenigde Staten).

Zij hadden het record van 2003 tot mei 2005.

 

Ze zijn allemaal gemaakt door het bedrijf Intamin AG. In Nederland hebben zij onder andere voor de Efteling die bobsleebaan gemaakt en ‘Halve Maen’, dat zwaar irritante schommelschip. Check HIER hun website. Ze hebben nog veel meer andere leuke dingen gemaakt voor pretparken over de hele wereld.
Filmje…

Van Wikipedia:
De achtbaan was oorspronkelijk een weg of spoor in de vorm van het cijfer 8, waarbij op de knoop een brug staat, zodat de ene lus onder de andere kan doorrijden. Deze vorm van weg of parcours werd aanvankelijk gebruikt voor kermisattracties, waarbij wagentjes konden rondrijden zonder elkaar te hinderen. Ook wedstrijden met motoren worden soms (indoor, omdat daar de ruimte beperkt is) op zo’n achtbaan gereden.

Tegenwoordig is het begrip sterk uitgebreid en staan de meeste achtbaanconstructies in attractieparken waarbij wagentjes ingewikkelde krullen volgen, al dan niet met kruisende lussen aan hoge snelheid. Achtbanen kunnen gebouwd zijn uit hout of staal. Dergelijke achtbanen, ook roetsjbanen of rollercoasters genoemd, zijn populair doordat de rit een zogenaamde kick geeft: de inzittenden maken tijdens de rit een grote hoeveelheid adrenaline aan. Belangrijk bij een goede achtbaan zijn de g-krachten en het ontwikkelen van airtime (zweeftijd).

Geef een reactie