Stad met meeste miljardairs 2020 – De top 10 wereldwijd

0
Stad met meeste miljardairs 2020 - De top 10

Volgens Forbes blijft Jeff Bezos de rijkste persoon ter wereld. Bezos zou goed zijn voor $ 113 miljard. Hij wordt gevolgd door Bill Gates met 98 miljard dollar. Acht van de tien rijkste mensen ter wereld komen uit de Verenigde Staten. Lees meer…

Er staan maar liefst drie Chinese steden in de top tien. Peking en Shanghai behielden hun plekje op de ranglijst ten opzicht van vorig jaar, terwijl Shenzhen één plek steeg naar de 7e plaats steeg.


Lees hier ->>> meer interessante artikelen over geld op deze website…


Stad met meeste miljardairs 2020 – De top 10

Top 10 – Stad met meeste miljardairs 2020


10. Singapore – 31 miljardairs

Singapore is een van ’s werelds rijkste en grootste financiële centrum. Het totale aantal miljardairs in dit eilandstaatje is gestegen van 22 naar 31. Het gezamenlijke vermogen van deze miljardairs in Singapore is $ 95,3 miljard. Zhang Yong, baas van Haidilao, is de rijkste persoon met een vermogen $ 11 miljard.


9. San Francisco – 37 miljardairs

De wereldwijde technologiehub is de thuisbasis van 37 miljardairs. Dat waren er vorig jaar nog 42 vorig. Samen hebben ze een vermogen van $ 90,7 miljard. Dustin Moskovitz, mede-oprichter van Facebook, is de rijkste persoon die in San Francisco woont met $ 9,3 miljard. Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, heeft veel meer, $ 57,3 miljard, maar hij woont buiten San Francisco in Palo Alto.


8. Mumbai – 38 miljardairs

Mumbai is de financiële hoofdstad van India. De 38 miljardairs in de stad hebben een samen een vermogen van $ 149,3 miljard. Mukesh Ambani, voorzitter van Reliance Industries, is de rijkste persoon in Mumbai met een vermogen van $ 36,8 miljard.


7. Shenzhen – 44 miljardairs

Shenzhen is een van China’s grootste productie- en exporthubs. Het is de thuisbasis van 44 miljardairs, tegenover 39 vorig jaar. Hun gezamenlijke vermogen is 220,2 miljard dollar. Ma Huateng, voorzitter en CEO van Tencent Holdings, is de rijkste persoon in Shenzhen met $ 38,1 miljard. Huateng is de op één na rijkste persoon in China, na Alibaba’s Jack Ma.


6. Shanghai – 46 miljardairs

Shanghai heeft meer miljardairs dan Shenzhen. Maar het gecombineerde vermogen van miljardairs in Shanghai is met $ 130,7 miljard, aanzienlijk lager dan de $ 220,2 miljard van Shenzhen. Pinduoduo-voorzitter en CEO Colin Huang is de rijkste persoon in Shanghai met $ 16,5 miljard.


Top 5 – Stad met meeste miljardairs 2020


5. Londen – 56 miljardairs

Londen is een toonaangevend financieel centrum met 56 miljardairs. Ondanks de Brexit heeft de stad in vergelijking met vorig jaar één nieuwe miljardair toegevoegd. Len Blavatnik van Access Industries is de rijkste persoon van Londen met $ 17 miljard.


4. Peking – 67 miljardairs

Peking heeft er dit jaar zes miljardairs bij gekregen. Het gecombineerde vermogen van 67 miljardairs in Beijing is $ 218,2 miljard volgens Forbes. ByteDance-oprichter en CEO Zhang Yiming is de rijkste in Peking met $ 16,2 miljard.


Top 3 – Stad met meeste miljardairs 2020


3. Moskou – 70 miljardairs

De Russische economie staat er niet goed voor. De economische sancties van de VS in combinatie met de lage olieprijzen en het Coronavirus hebben Rusland en zijn miljardairs geraakt. Moskou is nog steeds de thuisbasis van 70 miljardairs, vergeleken met 71 vorig jaar. De meesten van hen hebben nauwe banden met president Vladimir Poetin. Het gezamenlijke vermogen van miljardairs in Moskou is $ 301,7 miljard. Mijnbouw tsaar Vladimir Potanin is de rijkste met $ 19,7 miljard.


2. Hongkong – 71 miljardairs

Hong Kong behoudt zijn positie als stad met de op één na meeste miljardairs. Het is de thuisbasis van 71 miljardairs met een gecombineerd vermogen van $ 321 miljard. Hong Kong heeft sinds vorig jaar acht miljardairs verloren als gevolg van dalende vastgoedprijzen. Vastgoedmagnaat Lee Shau Kee is de rijkste van Hong Kong met $ 28,1 miljard.


1. New York City – 92 miljardairs

New York City is de plaats waar 92 miljardairs wonen. The Big Apple heeft er sinds vorig jaar acht nieuwe miljardairs bij gekregen. Het gezamenlijke vermogen van de miljardairs in New York is $ 424 miljard. Michael Bloomberg, mediamagnaat en voormalig burgemeester van de stad, is de rijkste met $ 48 miljard. Hij gaf bijna een miljard dollar uit aan zijn mislukte presidentiële campagne.