Steden die je moet bezoeken in 2018, de top 10 volgens Lonely Planet

Steden die je moet bezoeken in 2018
Steden die je moet bezoeken in 2018

Steden die je moet bezoeken in 2018, de top 10 volgens Lonely Planet

Lonely Planet kan het weten, zij hebben de expertise om te zeggen waar we heen moeten in 2018. Zie hier de top 10…

Steden die je moet bezoeken in 2018
Steden die je moet bezoeken in 2018

Steden die je moet bezoeken in 2018, de top 10 volgens Lonely Planet


1. Sevilla, Spanje

Sevilla ligt aan de rivier Guadalquivir, die voor niet al te grote zeeschepen bevaarbaar is tot in de stad. Sevilla heeft het grootste historische centrum van Spanje en een van de grootste van Europa, waarin de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, de kathedraal van Sevilla met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro zich bevinden. De Sevillaanse wijk Triana wordt beschouwd als de geboorteplaats van de Spaanse dans- en muziekstijl flamenco. De stad staat in Spanje ook bekend om het niet-officiële, maar zeer afwijkende dialect dat er gesproken wordt. Door de uitspraak zijn de “sevillanos” zelfs voor andere Spanjaarden niet altijd te verstaan.


2. Detroit, USA

Detroit maakt deel uit van de Rust Belt, het voormalige industriële hart van de Verenigde Staten. Ook was Detroit de bakermat van de “Motown”-muziek, genoemd naar het gelijknamige platenlabel, en van techno. “Motown” (een portmanteau van de woorden “motor” en “town”) is ook een bijnaam van de stad, evenals D-town (denk aan D12, ook afkomstig uit D-town).


3. Canberra, Australië

In 1908 werd, na jarenlange discussies over een geschikte plaats, de huidige locatie uitgekozen als hoofdstad. Voor een nieuwe stad werd gekozen om na-ijver tussen Sydney en Melbourne te voorkomen. Canberra ligt dan ook tussen beide steden in (300 km van Sydney en 650 km van Melbourne). Sinds het parlementsgebouw geopend werd in 1927, fungeert Canberra als zetel voor het parlement. De naam betekent Ontmoetingsplaats in de taal van de Aboriginals.


4. Hamburg, Duitsland

Hamburg kent diverse vormen van industrie, en heeft een metro en vliegvelden (Flughafen Hamburg). De Alter Elbtunnel (1911) was de eerste rivierondertunneling op het Europese continent. Er zijn diverse wetenschappelijke instellingen, onder andere een universiteit, twee Max-Planck-Instituten en DESY. De meeste historische gebouwen zijn in de Tweede Wereldoorlog verwoest tijdens het bombardement op Hamburg.


5. Kaohsiung, Taiwan


6. Antwerpen, België


7. Matera, Italië


8. San Juan, Puerto Rico


9. Guanajuato, Mexico


10. Oslo, Noorwegen