Sterkste dranken ter wereld – De top 10

0
Spirytus Stawski
Spirytus Stawski

Sterkste dranken ter wereld

Je kunt de onderstaande dranken maar beter gebruiken voor mixen. Om iets met 96 procent pure alcohol te drinken is niet aan te bevelen. lees meer…


Lees hier ->>> over eten en drinken op deze website.


Top 10 – Sterkste dranken ter wereld


10. Absint – 70 procent alcohol

De Absint is een sterkedrank op basis van anijs, absintalsem (Artemisia absinthium), venkel en een aantal aanvullende kruiden. In Europa was het een van de populairste alcoholische dranken van de late 19e eeuw. Absint is in het begin van de 20e eeuw in diverse Europese landen verboden, wegens de vermeende hallucinogene werking en neurotoxiciteit van thujon, een bestanddeel van absintalsem.


9. Elixir végétal de la Grande-Chartreuse – 71 procent alcohol

De Chartreuse Elixir Vegetal is van 130 medicinale en aromatische planten en bloemen gemaakt. Vroeger voornamelijk gebruikt als medicijn, tegenwoordig een must voor de cocktail liefhebber.


8. Inner Circle Rum – 75.9 procent alcohol

Inner Circle Rum is een donkere rum geproduceerd in Australië. De merknaam Inner Circle Rum is verkocht aan Vok Beverages, een dochteronderneming van het in Adelaide gevestigde drankbedrijf Bickford’s Australia.


6. Devil Springs Vodka – 80 procent alcohol

Devil Springs Vodka
Devil Springs Vodka

Natuurlijk ook weer om mixjes van te maken.


6. Stroh Rum 80 – 80 procent alcohol

De Stroh, in het dagelijks taalgebruik ook wel aangeduid als strohrum, is een zogeheten Inländer Rum, een sterk alcoholische drank afkomstig uit Oostenrijk. Het is verkrijgbaar in vier varianten: Stroh 38, Stroh 60, Stroh 80 en Stroh Jagertee. De getallen staan voor het alcoholpercentage in de dranken.

Website: www.stroh.at


4. Poitin 1661 – 90 procent alcohol

De Poitin is een traditionele Ierse gedestilleerde drank (40-90% ABV ). Traditioneel werd Poitin gedistilleerd in een kleine pot en de term is een verkleinwoord van het Ierse woord pota, wat ‘pot’ betekent. Het Ierse woord voor een kater is póit. Het mag het alleen worden gemaakt van granen, graan, wei, suikerbieten, melasse en aardappelen.

Meer info: www.liquidirish.com


4. Mariënburg rum – 90 procent alcohol

De Mariënburg Rum is een Surinaams rummerk. Het is een van de sterkste dranken ter wereld, met een alcoholpercentage van 90% (voor export is dit percentage teruggebracht naar 81%). De drank is genoemd naar Mariënburg en geproduceerd door Suriname Alcoholic Beverages (SAB).


Top 10 – Sterkste dranken ter wereld


3. Everclear – 95 procent alcohol

Everclear is een merknaam van gerectificeerde alcohol, geproduceerd door het Amerikaanse bedrijf Luxco. Het is gemaakt van graan en gebotteld op 60%, 75,5%, 94,5% en 95% alcohol.


1. Cocoroco – 96%

De Cocoroco is een alcoholische drank uit Bolivia die bekend staat om zijn extreem hoge alcoholpercentage. Cocoroco wordt verkocht als ‘drinkalcohol’, meestal in blikjes. Net als rum is cocoroco gemaakt van suikerriet.


1. Spirytus Stawski – 96 procent alcohol

Spirytus Stawski - Sterkste dranken ter wereld
Spirytus Stawski

Het Poolse Spirytus Stawski betekent letterlijk drinkbare spiritus. Geschikt voor het zelf maken van likeuren en deze bijna pure alcohol is geschikt voor consumptie.