Strand is zeer gezond voor je, zeggen diverse onderzoeken

Strand is zeer gezond voor je zeggen diverse onderzoeken
Strand is zeer gezond voor je zeggen diverse onderzoeken

Strand is zeer gezond voor je zeggen diverse onderzoeken

Zwembroekje aan, parasolletje mee en hup, naar de kust. Naar het strand gaan, er wonen, iedereen zou het moeten doen. Je lichaam, je geest, alles knapt er van op.

Woon je op één van de Nederlandse eilanden, dan moet je wel heel erg gelukkig zijn. Lees meer wat de zon, het zand en het zoute zilte water met je doen.


Lees hier meer ->>> over over gezondheid op deze website…


Strand is zeer gezond zeggen diverse onderzoeken


Het uitzicht maak je kalm en vredig

Een studie van de Kobe University in Japan (1) maakte duidelijk dat mensen die aan de kust wonen veel kalmer zijn dan mensen die dat voorrecht niet hebben. Overigens hebben de dames er meer gemak van de heren.


Zie hier de Top 10 mythen over verkoudheid.


Leven aan de kust zorgt voor betere gezondheid zowel fysiek als mentaal

Brits onderzoek liet zien dat mensen die konden genieten van een uitzicht op zee het lichamelijk en geestelijk beter maakten dan degene zonder. (2) Natuurlijk is dit onderzoek gecorrigeerd voor sociale klasse, werkloosheid en vele andere zaken.


Zie hier de top 10 beste stranden van België volgen Tripadvisor.


En natuurlijk het zeewater

Zeewater is goed voor een mens, dat zegt in ieder geval de Medical Daily. Ons zeewater bevat mineralen als magnesium, potassium en jodium. Die mineralen kunnen bijvoorbeeld helpen om infecties te voorkomen en deze te verhelpen.


Zie hier de top 10 beste stranden in Azië 2022.


Het inademen van de zilte zeelucht is ook nog eens goed voor je ademhaling. Een stukje zwemmen kan ook geen kwaad: ‘Among other aerobic activities (like running and bicycling), swimming for as little as two-and-a-half hours a week may help reduce the risk of chronic diseases and boost heart health.’


Zie hier ->>> ook de beste badplaatsen van Nederland op deze website.


Bronnen en meer informatie:
1) Chenchen Peng, Kazuo Yamashita en Eiichi Kobayashi: Effects of the Coastal Environment on Well-being in de Journal of Coastal Zone Management, 23 maart 2016


Zie hier de top 10 beste stranden in de Verenigde Staten 2022.


Zie hier de top 10 beste stranden ter wereld 2022.


2) Mathew P.White, Benedict W.Wheeler en Michael H.Depledge: Coastal proximity, health and well-being: Results from a longitudinal panel survey in Health & Place, Volume 23, september 2013


Zie hier de Top 75 beste natuur websites en blogs.