Succesvol daten? Dit zegt de wetenschap

0
Succesvol daten? Dit zegt de wetenschap
Succesvol daten? Dit zegt de wetenschap

Succesvol bij daten? Dit zegt de wetenschap

Dan heb je eindelijk een date en wat dan? Zo’n eerste afspraakje is voor velen onder ons enorm spannend. Heb je het voornemen om van zo’n date een succes te maken, dan hebben we hier voor je vijf belangrijke elementen die het succes kunnen vergroten. Dat hebben wij niet bedacht, maar is wetenschappelijk onderzocht. Zie hieronder de vijf tips voor succesvol daten. En hoe zit dat dan met dat plaatje van een heerlijk glas bier? Lezen dan!

Succesvol daten? Dit zegt de wetenschap
Succesvol daten? Dit zegt de wetenschap

Succesvol bij daten? Dit zegt de wetenschap

1) Praat over reizen, niet over films.

Is de wijsheid die we hebben van Richard Wiseman. Hij leert ons: “When talking about movies, less than 9 percent of the pairs wanted to meet up again, compared to 18 percent when participants spoke about the top topic—travel.” Dat heeft waarschijnlijk als oorzaak dat vele mannen nogal houden van het bloederige soort films en de dames van het zwoelere en emotionelere segment.

2) Het gaat er niet om wat je zegt, maar hoe je het zegt.

Eigenlijk weten we dat al wel. Natuurlijk gaat het om de toon, de emotie en het gevoel in het gesprek als je met iemand een connectie wilt maken. Wil je er meer over weten, dan moet je bij dr. Paul W. Eastwick zijn.

Lees ook eens: Negen tips om meisjes te versieren

3. Deel geheimen
Als je met iemand een paar geheimen deelt zorgt dat voor vertrouwen en de persoon tegenover je krijgt dan iets van een morele verplichting om ook enige trouw jegens de geheimenverteller te tonen. Is de wijheid van Sam Gosling.

Dit is ook nog heet aardig: Mr. Perfect of hoe word ik de ideale man?

4) Ga voor de controverse boven saaiheid

Stook liever het vuur nog eens op door een boute stelling op tafel te leggen, dan voor de zoetgevooisde open deuren. Let wel op dat de stelling weer niet al te extreem wordt, want dan kan het ook weer fout gaan aflopen. Meer weten: lees Dan Ariely.

5) Vraag of hij of zij een pilsje wil

Waar gaat dat nu weer over? Nou het blijkt uit onderzoek dat de bierdrinkers bij de eerste date vaker gelijk het bed willen delen, dan de anderen. Accepteren ze het biertje dan heb je gewoon 30% meer kans dat de avond gezamenlijk tussen de lakens kan worden doorgebracht.

Geef een reactie