Succesvolle kinderen en hoe je ze moet opvoeden

0
Opgroeien in armoede is desastreus voor kinderen, tenzij...
Opgroeien in armoede is desastreus voor kinderen, tenzij...

Succesvolle kinderen en hoe je ze moet opvoeden

Ach het kan zo simpel zijn om je kinderen succesvol op te voeden. Het gaat eigenlijk maar om drie zaken zegt de Harvard Universiteit. Zij doen al zo’n 75 jaar onderzoek naar opvoeding en hebben inmiddels duizenden en duizenden ouders en kinderen onder de loep genomen. Voor de luie lezer die geen zin heeft om meer dan deze introductie te lezen is dit de samenvatting. Één: laat je kinderen regelmatig klusjes doen. Twee: geef ze liefde. Drie: breng ze sociale vaardigheden bij. Voor de minder luie lezer: lees meer…

Succesvolle kinderen en hoe je ze moet opvoeden
Succesvolle kinderen en hoe je ze moet opvoeden

Succesvolle kinderen en hoe je ze moet opvoeden

Goede school: kan helpen. Rijke ouders: kan geen kwaad. Hoog IQ: mooi meegenomen. Opgroeien in een prettige buurt: zal best wel helpen. Zo kunnen we waarschijnlijk nog wel tien zaken benoemen die er voor zouden kunnen zorgen dat kinderen een succesvolle toekomst tegemoet gaan.

Mevrouw Julie Lythcott-Haims, deskundologe en auteur van het boek “How To Raise An Adult” verklaarde dit nog maar eens luid en duidelijk. Dit is te zien en te beluisteren in het onderstaande filmpje tijdens haar TED Talk: “How To Raise Successful Kids—Without Overparenting.”

[bol_product_links block_id=”bol_5822d0eeeabe6_selected-products” products=”9200000047959428″ name=”rais adult” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Zij haalt uit die uitgebreide studie van Harvard uiteindelijk nog maar twee belangrijke factoren: de klusjes en de liefde.

1. Het doen van klusjes op jonge leeftijd verhoogt professioneel succes in de toekomst

Het lijkt wel heel erg eenvoudig, maar het werkt. Als je je kinderen allerlei klusjes laat doen gaan ze zelf leren zien wat er gedaan moet worden. In de latere professionele wereld, zien ze ook eerder wat er gedaan moet worden en zullen sneller dan anderen initiatief nemen.

2. Geluk in het leven komt voort uit liefde

Kinderen moeten onvoorwaardelijk liefde ontvangen en zien dat ze gewaardeerd worden. Dit betekent dat ze ook respect voor anderen ontwikkelen en hen op een positieve wijze in de toekomst kunnen stimuleren.

 


Bronnen:

The Children We Mean to Raise, Harvard University
How to raise successful kids — without over-parenting, TedTalks

Geef een reactie