Succesvolle mensen maken anders ruzie zegt onderzoek

0
Succesvolle mensen maken anders ruzie zegt onderzoek
Succesvolle mensen maken anders ruzie zegt onderzoek

Succesvolle mensen maken anders ruzie zegt onderzoek

In plaats van te proberen elk meningsverschil proberen te ‘winnen’, zou je meer succes kunnen hebben als je je argumenten beschouwt als kansen om te leren en te groeien. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over succes op deze website.


Succesvolle mensen maken anders ruzie zegt onderzoek

Bron: www.cnbc.com


Daar draait het om volgens Matthew Fisher, een psycholoog en marketingprofessor aan de Southern Methodist University: ‘De bereidheid om andere inzichten aan te horen en een dialoog aan te gaan die niet alleen bedoeld is om de ander van je gelijk te overtuigen, kan tot allerlei onverwachte inzichten leiden.’

Volgens Fisher helpt een open geest tijdens een ruzie je niet alleen om nieuwe dingen te leren, maar kan het je ook helpen om het juiste antwoord te vinden en anderen ontvankelijker te maken voor jouw standpunt.


Argumenten aangaan met ‘openheid en leergierigheid’

Denk eens terug aan de laatste keer dat je ruzie had met iemand. Er is een goede kans dat je alleen gefocust was op de inhoud van de argumenten, niet wat het doel was. Dat is een algemene impuls, zegt Fisher, maar misschien negeer je zo wel het grotere geheel.


Zie hier: ideologie zorgt voor eigen feiten en ruzie.


Zie hier
Een van zijn belangrijkste conclusies uit het onderzoek is dat het een mentaliteit van ‘argumenteren om te leren’ kan helpen om je eigen denken te veranderen.

Houd dat in gedachten de volgende keer dat je in een verhit gesprek terechtkomt. Zorg voordat je verder gaat om je eigen gelijk te halen de discussie benadert met ‘een openheid en bereidheid om te leren’.


Zie hier waarover maken we ruzie tijdens een relatie?


Naast het begrijpen van de voordelen van ‘argumenteren om te leren’, merkt Fisher op dat het ook belangrijk is om je eigen argumentatieve neigingen te onderkennen, wat, toegegeven, gemakkelijker gezegd dan gedaan is.

Een goed startpunt: het advies van Harvard-wereldkampioen debater Bo Seo voor mensen die beter willen worden in debatteren. Seo raadt aan een debat te zien als een kans om je eigen standpunt te verduidelijken, in plaats van een kans om iemand anders te ‘verslaan’.


Zie hier de Top 10 oorzaken van stress op het werk.


Mensen zijn vaak gefocust op wat ze daarna gaan zeggen, in plaats van wat ze leren van een argument.

Dus de basisprincipes van Seo’s debatteren kunnen het gemakkelijker maken om je gedachten af ​​te leiden van de details van een debat en je te helpen echt naar je gesprekspartner te luisteren.


Vier ‘primaire W’s’

Hij raadt aan om in elk argument vier ‘primaire W’s’ te raken:

Wat is uw argument?
Waarom is het waar?
Wanneer is het eerder gebeurd?
Wie kan het schelen?

Het is advies waar de meeste mensen van kunnen profiteren, vooral op de werkplek, denkt Fisher.


Zie hier de Top 10 Kerstruzies.


Geef een reactie