Te veel werk maakt ziek en kost klauwen met geld

Te veel werk maakt ziek en kost klauwen met geld
Te veel werk maakt ziek en kost klauwen met geld

Te veel werk maakt ziek

Lekker hard en veel werken kan voor de werkgever de productiviteit tijdelijk verhogen. En natuurlijk ook het inkomen van zowel de werkgever als de de werknemer opkrikken.

Het onderzoek No Pain, No Gain:The Effects of Exports on Effort, Injury, and Illness laat zien dat dit gedrag zeker niet vrijblijvend is. Zo is er een verhoogd risico op ziekte en letsel.

Lees hieronder meer en vraag de volgende keer aan je baas om het uitzendbureau te bellen als hij je vraagt om over te werken! Dat is vele malen goedkoper…


Lees hier ->>> meer over werk op deze website…


Te veel werk maakt ziek

“Onze resultaten tonen aan dat er aantal echte consequenties aan zitten wanneer mensen te veel moeten werk werken.” zegt hoogleraar economie aan de Universiteit van Kopenhagen Jakob Roland Munch.

Hij onderzocht samen met twee Amerikaanse collega’s meer dan 150.000 personen over periode van 12 jaar. “Als een bedrijf opeens veel meer orders heeft en veel meer moet produceren, moet de werkgever zich afvragen of hij zijn bestaande werknemers meer laat werken meer of huur dat hij meer mensen moet inhuren.”


Zie hier de Top 10 ideale thuiswerk beroepen.


Zo maar wat resultaten:

  1. De mannelijke loonslaven worden kunnen rekenen op meer ziektedagen. Er is ook nog eens vijf procent meer meer letsel bij een toename van 10% meer werk en bijhorende uurtjes.
  2. De noeste arbeiders maken meer ongelukken en meer kosten door schade, ook gecorrigeerd voor het aantal gewerkte uren.
  3. De dames hebben duidelijk een hoger ziekteverzuim. Een 10% toename van werk verhoogt de kans op letsel bij vrouwen met 6,4%. Voor ziekenhuisopnames als gevolg van een hartaanval of beroerte stijgt met 17% en het aantal vrouwen met een depressie neemt toe met 2 procent.
  4. Al met al zijn de kosten voor (te) hard werken veel hoger dan het normale tempo aanhouden en wat extra mensen inhuren.

De tip van vandaag: geen stress dus, laat iemand anders het werk opknappen.


Te veel werk maakt ziek

Bron en meer informatie: David Hummels (Purdue Universiteit en NBER), Jakob Munch (Universiteit van Kopenhagen en IZA) Chong Xiang (Purdue Universiteit): No Pain, No Gain:The Effects of Exports on Effort, Injury, and Illness, juni 2016


Photo credit: Extra Zebra via StoolsFair / CC BY