, ,

Televisie kijken is goed voor je relatie

Televisie kijken is goed voor je relatie

Televisie kijken is goed voor je relatie

Helpt het je relatie om Studio Sport te kijken en dan ook nog eens alle praatprogramma’s op dezelfde avond die ook voetbal behandelen? Nee, helaas, je moet wel iets kijken waar je samen wat lol aan beleeft. Dan moet je niet één programmaatje kijken met je partner, maar een beetje binge-tv-kijken. Gezellig uren achtereen. Dit leren we uit het onderzoek Let’s stay home and watch TV. Lees meer…

Televisie kijken is goed voor je relatie

De onderzoekers uit Canada, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten namen 200 studenten onder de loep. Ze moesten wel een beetje een stabiele relatie hebben: dat wil zeggen minimaal 16 maanden samen.

Samen vrienden hebben is goed voor je relatie

Aan de studenten werd onder andere gevraagd of ze een beetje blij waren met de relatie, of ze omgingen met dezelfde vrienden als de partner, de tijd die ze gekluisterd zaten aan de TV en hoe veel ze bezig waren met sociale media. Het bleek dat hoe meer vrienden je ‘deelde’ , hoe gelukkiger je was met je partner en je relatie. Maar er was ook nog een ander opmerkelijke zaak.


Zie hier de top 100 meest invloedrijke personen media Nederland 2022.


Minder vrienden, samen veel tv kijken: ook gelukkig

Er zijn natuurlijk ook partners met minder gezamenlijke vrienden. Dan blijkt dat je ook gelukkig kunt zijn door heel veel samen voor de televisie door te brengen. De verklaring van onderzoeker Sarah Gomillion voor dit vreemde resultaat: “What these results suggest to us is that when people have a hole in their social network that they share with their partners they might become more motivated to share media as a way to compensate for that deficit.” Geen vrienden hebben wordt gecompenseerd door saampjes voor de TV rond te brengen.


Bron en meer informatie: Sarah Gomillion1, Shira Gabriel, Kerry Kawakami en Ariana F. Young: Let’s stay home and watch TV: The benefits of shared media use for close relationships, Journal of Social and Personal Relationships, 26 juli 2016


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie