Theedrinken verhoogt creativiteit

0
Theedrinken verhoogt creativiteit
Theedrinken verhoogt creativiteit

Theedrinken verhoogt creativiteit

Schrijversblok? Sintenklaasgedicht schrijven? Kruiswoordpuzzeltje oplossen? Neem gewoon een kopje thee en je zult zien dat alle problemen betreffende de afwezige creativiteit als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen. Je gaat na het een bakje kruidenthee verbanden en relaties zien, waar je nog nooit aan gedacht hebt. Associëren word je tweede natuur! Dat zeggen wij niet, maar dat maken we op uit de een studie van Universiteit van Peking. Lees meer over creativiteit en de wonderen van thee.

Theedrinken verhoogt creativiteit
Theedrinken verhoogt creativiteit

Lees hier->>> meer over creativiteit op deze website…

Theedrinken verhoogt creativiteit


In je thee zitten twee belangrijke stoffen: theanine en cafeïne. Theanine “wordt na inname snel opgenomen en heeft meestal al binnen 30 minuten een (dosisafhankelijk) ontspannend en kalmerend effect, zonder dat sufheid of slaperigheid optreedt. De ontspanning gaat gepaard met toename van alfagolven in de hersenen (bij een dosis vanaf 50 mg). Voor het slapen ingenomen kan theanine de slaapkwaliteit verbeteren. Theanine beïnvloedt verschillende neurotransmittersystemen in de hersenen (GABA, dopamine, serotonine, glutamaat). Vooral in combinatie met cafeïne zorgt theanine voor toename van mentale alertheid en focus, terwijl mentale vermoeidheid minder snel optreedt. Theanine heeft neuroprotectieve eigenschappen en remt leeftijdsgerelateerde cognitieve achteruitgang.” lezen we op de website van orthokennis.nl. Wikipedia vertelt ons dat dit effect alleen bij muizen te ontdekken zou zijn. Cafeïne is een milde psychoactieve stof met een stimulerende werking.

Maar goed, die stofjes op zich zeggen niet zoveel over de mogelijke werking op je creativiteit. Het gaat natuurlijk om de mate waarin deze stofjes in de thee zitten en of ze ook effect hebben.


The current research demonstrates that drinking tea can improve creative performance with divergent thinking. This work contributes to understanding the function of tea on creativity and offers a new way to investigate the relationship between food and beverage consumption and the improvement of human cognition.

Uit: Drinking tea improves the performance of divergent creativity


Om het effect van thee te meten mochten twee groepen van 45 mensen een test doen. De ene groep van kreeg water te drinken en de andere kregen thee voorgeschoteld. Beide groepen individuen moesten een van blokken iets moois maken en en een nieuwe naam bedenken voor een noodle-bar. De blokjes en de namen van beide groepen werden beoordeeld door andere studenten. De theedrinkers scoorden 6,54 voor de blokjes en 4,11 de namen. De waterdrinkers moesten het doen met een 6,03 en een 3,78.

Overigens was Einstein ook een thedrinker en doet Mick Jagger dit nog steeds. Ons advies: doe morgen zelf ook maar een kruidentheetje of twee.


Bron en meer informatie: Yan Huang, Yera Choe, Soomin Lee, Enzhe Wang, Yuanzhi Wu en Lei Wang: Drinking tea improves the performance of divergent creativity in Food Quality and Preference
Volume 66, Juni 2018, Pagina’s 29-35

Geef een reactie