Tien miljardairs die de helft van hun vermogen weggeven

Tien miljardairs die de helft van hun vermogen weggeven
Tien miljardairs die de helft van hun vermogen weggeven

Tien miljardairs die de helft van hun vermogen weggeven

Hieronder tien miljardairs die de helft van hun vermogen weggeven. Een mooi gebaar dachten wij. Zij maken deel uit van The Giving Pledge. Deze organisatie is opgericht met als doel om de rijkste mensen van onze planeet het grootste deel van hun vermogen aan goede doelen te laten af te staan.

Ze mogen deze doelen dan weer wel zelf kiezen. Als wij miljardair zouden zijn, zouden we hetzelfde doen als de bedenkers ervan: Bill Gates en Warren Buffet.


Lees hier ->>> meer over beroemdheden op deze website.


Tien miljardairs die de helft van hun vermogen weggeven, de Top 10

 

10. Paul Allen

Paul Allen is medeoprichter van Microsoft (samen met Bill Gates) en volgens het magazine Forbes is hij goed voor 18 miljard dollar.

9. Michael Bloomberg

Bloomberg is een Amerikaans ondernemer en de oprichter van Bloomberg L.P. en hij was van 2002 tot 2013 was hij de burgemeester van New York City. Bloomberg heeft een geschat vermogen van rond de 31 miljard dollar.

8. Warren Buffett

Buffet is een Amerikaans zakenman en investeerder en is met 38% van de aandelen grootaandeelhouder in Berkshire Hathaway. Deze man heeft een geschat vermogen van 44 miljard dollar.

In 2006 maakte Buffett bekend dat hij 37 miljard dollar zou geven aan liefdadigheidsorganisaties, waaronder de Bill and Melinda Gates Foundation van Bill Gates.

In 2011 riep Buffett de regering op om de belasting voor miljonairs te verhogen, want hij wees erop, dat hij verhoudingsgewijs minder belasting betaalde dan zijn secretaresse.


Zie hier de top 20 rijkste rocksterren ter wereld 2022


7. Pierre Omidyar

De heer Omidyar is de bedenker en de baas van Ebay en dat zou toch zeker zo’n 4,5 miljard dollar waard moeten zijn.

6. George Lucas

Lucas is vooral bekend als maker en bedenker van de zes Star Wars films en verder bedacht Lucas de films van Indiana Jones die hij samen met zijn vriend Steven Spielberg maakte. Lucas heeft al bijna 200 miljoen dollar uitgegeven aan scholingsprogramma’s en is van om de rest van zijn 4,5 miljard ook aan goede doelen te besteden.


Zie hier de top 10 rijkste mensen van het Verenigd Koninkrijk 2022.


Tien miljardairs die de helft van hun vermogen weggeven, de Top 5

5. David Rockefeller

David Rockefeller is de jongste zoon van miljardair John D. Rockefeller jr. en kleinzoon van de oliemagnaat John D. Rockefeller. Deze bijna 100-jarige heeft een enorm fortuin wat met name zijn opa verdiende.

4. Mark Zuckerberg

De bedenker en baas van Facebook is goed voor het weg geven van een groot deel van zijn 17,5 miljard dollar netto.


Zie hier de top 20 rijkste rocksterren ter wereld 2022


Tien miljardairs die de helft van hun vermogen weggeven, de Top 3

 

3. Ted Turner

“Ted” Turner III is een Amerikaanse mediamagnaat en pionier van kabeltelevisie die in 1980 de wereldwijde nieuwszender CNN oprichtte. Daarbij is hij de grootste priv├ęgrondbezitter van de Verenigde Staten. Zijn huidige vermogen wordt geschat op ongeveer 2,3 miljard dollar.

2. Richard Branson

Branson de oprichter van de Virgin Group, een groep die verschillende ondernemingen zoals de muziektak, de telefonie en de vliegtuigmaatschappij. Door zijn onconventionele optredens en hippie-achtige uiterlijk, de reputatie van enfant terrible in het zakenleven.

1. Bill Gates

Gates is natuurlijk de grote man achter MicroSoft. Bill Gates was jarenlang de rijkste man de wereld met 56 miljard dollar… En daar mag je best wel iets van weg geven


Zie hier de top 10 rijkste Russen 2021.