Tien simpele tips om gezond te blijven

0
Tien simpele tips om gezond te blijven
Tien simpele tips om gezond te blijven

Tien simpele tips om gezond te blijven

Om van je lijf weer een tempeltje te maken en te houden hebben we hier tien tips om gezond te blijven. Want je weet toch: roken, drinken, fastfood en continu feestvieren zijn geen pretje voor je lichaam. En je weet ’t: je hebt er maar één en dat apparaat moet zo’n 80 jaar mee. Vandaar deze tien simpele tips om gezond te blijven.

Tien simpele tips om gezond te blijven
Tien simpele tips om gezond te blijven

Tien simpele tips om gezond te blijven

 

10. Eet niet uit een gezamenlijk trog

Het gezamenlijk met je handen eten van een schaal vis, borrelhapjes, nootjes en zo meer zorgen voor een geweldige overdracht van mogelijk foute bacteriën

9. Was regelmatig je handen

Je hebt je handen niet voor niets en je jatten gebruik je overal voor. Van handjes schudden tot neuspeuteren, ze bijna altijd in de weer. Het is daarom een goede zaak om zeer regelmatig, minimaal zo’n vijf keer per dag, ze even met wat zeep af te spoelen. Zeker voor eten en eten koken.

8. Zorg voor een schone omgeving in je keuken

Je keuken is een bron van foute bacteriën. Ook de overheid waarschuwt je niet voor niets voor vuile poetsdoeken. Ook door de koelkast zou toch regelmatig een doekje moeten halen.

7. Niet te hard feesten

Af en toe uit je dak gaan is prima ter ontspanning, maar overal waar te voor staat is zeker niet goed voor je. Je lichaam moet ook de tijd krijgen om weer te herstellen en dat vergeten we nog wel eens.

6. Pak je extra vitamientjes

Wandel vandaag nog even langs de drogisterij of de Appie en pak een paar van die potjes mee. Baadt het niet, dan schaadt het zeker niet.

5. Niet al te veel suiker

Suiker is zo’n stille moordenaar. Het zit overal in en zorgt er voor dat je gelijk weer energie krijgt. Een prima goedje zo voor ’t eerste gevoel, maar let op… Het is een sluipmoordenaar.

4. Sport en loop iedere dag

Vergeet die auto en pak de fiets. De lift is een prachtig ding, maar die trappen zijn er ook nog en zitten in ieder gebouw. Verder is een wandelingetje an sich ook heel verfrissend voor het lichaam en de geest;.

3. Drink water, veel water

We bestaan niet voor niets uit 80% H20 en dat moet je wel aan het denken zetten. Het is het meest goedkope bocht en komt met liters uit iedere kraan. Drink het en drink het veel.

2. Eet veel kleurrijk fruit en veel donkere groente

Da’s het mooie in dit geval, de kleur maakt ’t verschil. Eenvoudiger is het niet en simpeler kunnen we het niet maken.

1. Rust, rust en rust

Een powernapje mag, wegdommelen ook en slaap minimaal zeven uurtjes per dag. Er zit een bovengrens in uren aan werk waar je je hersentjes voor moet gebruiken en rust zorgt er voor dat je weer fit aan de slag kan.  Voor fysieke arbeid geldt hetzelfde: met kleine pauzes ben je productiever en hou je het vele malen langer vol.

 

 

Geef een reactie