Tips voor een duurzamer leven

0
Tips voor een duurzamer leven
Tips voor een duurzamer leven

Tips voor een duurzamer leven

Volgens de Rotterdamsche dichtert Jules Deelder is het geen probleem: “Daarom lieve Ari, wees niet bang, de wereld draait rond en dat doettie nog lang”, maar wij willen ook onze wereld een beetje helpen met deze tips voor een duurzamer leven.

Heel veel moeite kost het niet en je bespaart er vaak ook nog eens geld mee. Wat wil je nog meer, dus lees deze tips voor een duurzamer leven. Wij hebben ons best gedaan en de rest van de tips voor een duurzamer leven moet bij jullie vandaan komen!


Lees hier ->>> meer over duurzaamheid op deze website.


Tips voor een duurzamer leven

Koop een elektrische auto, ga je auto delen met de buren of doe iets met Green Wheels of zo. Bespaart vanwege de soepsidie, de benzinekosten of omdat je de auto bewuster gaat gebruiken omdat je er meer moeite voor moet doen.

Maak je huis nou eindelijk eens energiezuinig. Dicht die tochtgaten, ga voor dubbel glas, gebruik led-verlichting, zet ff een waterbespaarder op je doucheslang, kijk naar energiezuinige TV’s, koelkasten, etc… Het bespaart je 100-den Euro’s per jaar.

Schaf nou eindelijk toch eens die zonnepanelen aan. De terugverdientijd is inmiddels zeven jaar en met een beetje geluk en subsidie vijf jaar!

Eet minder vlees en meer groenten, fruit, noten en dat soort zaken. Vlees is per definitie al niet erg gezond, zo blijkt vele onderzoeken, bijvoorbeeld waar het gaat om verzadigde vetten.

Eet op wat je koopt en gooi zo weinig mogelijk weg. Het is ongelofelijk wat er aan voedsel in Nederland in de prullenbak verdwijnt.

Stap over naar een duurzame bank zoals de Triodos Bank of ASN Bank. Qua rendement doen ze echt niet minder dan de milieuvervuilende bankjes.

Zet je PC op energiezuinig, want ook zo’n apparaat kan nog aardig wat energie opslokken als je ‘m altijd aan hebt staan.


Zie hier de Top 10 meest gunstige landen om te investeren in duurzame energie 2022.


Koop producten die langer mee gaan en dus geen goedkope schoenen die je na drie keer dragen in de prullenbak kunt werpen, maar bijvoorbeeld stevige schoenen met een langere levensduur.

Stop zo veel mogelijk met het gebruik van allerlei verpakkingsmiddelen. Het niet te geloven hoeveel plastic wegwerpzooi je meeneemt uit een gemiddelde Albert Heijn. Dat kan echt veel minder als je er een beetje op zou letten.

Als je in een vliegtuig stapt is het wel zo netjes om de extra CO2 uitstoot even te compenseren. compenseer dan direct je CO2 uitstoot. Green Seat of bijvoorbeeld Trees for all geven je dat groene gevoel weer terug als je instapt.


Zie hier de 100 beste uitvindingen van 2021 volgens TIME

Neem een zgn. Groen Dak op je huis. Staat leuk vanuit de lucht, is goed voor de bloemetjes en bijtjes, zorgt voor betere isolatie en wordt vaak ook nog eens gesoepsidieerd.

Nog wat energiebesparende tips voor een duurzamer leven

  • Bij aanschaf van elektrische producten op het energielabel letten.
  • Energiebeheer of powermanagement installeren of gebruiken op je computer.
  • Beeld- en geluidsapparatuur zeker niet op stand-by laten staan, maar helemaal uit zetten.
  • Een stekkerdoos met aan/uit-schakelaar gebruiken tussen je apparatuur en het stopcontact, dit voorkomt ook dit voorkomt sluipverbruik.
  • Een LCD-scherm aanschaffen als je een plat beeldscherm wilt hebben, in plaats van een plasmascherm.

Stand-by verbruik in een gemiddeld huishouden is jaarlijks €76 tot €105 per jaar. Grofweg de helft hiervan kunt je voorkomen door de apparaten echt helemaal uit te zetten.


 

Geef een reactie