Top 10 afval wat we in zee hebben gedumpt 2021

0
Top 10 afval wat we in zee hebben gedumpt 2021
Top 10 afval wat we in zee hebben gedumpt 2021

Top 10 afval wat we in zee hebben gedumpt 2021

Volgens onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Nature Sustainability domineren plastic voorwerpen het afval in de oceaan.


Lees hier ->>> meer over duurzaamheid op deze website.


Top 10 afval wat we in zee hebben gedumpt 2021

Het onderzoek is gefinancierd door de BBVA Foundation en het Spaanse ministerie van Wetenschap.  Het richt zich op identificeerbare voorwerpen groter dan drie centimeter, met uitzondering van fragmenten en microplastics.

Plastic tassen voor eenmalig gebruik zijn met 14,1 procent verantwoordelijk voor het hoogste aandeel van de gedocumenteerde afvalartikelen in zeven aquatische ecosystemen.


Zie hier de meest innovatieve bedrijven duurzaamheid en milieutechnologie ter wereld 2019: Cleantech Top 100


Plastic flessen waren met 11,9 procent het tweede meest voorkomende item, terwijl voedselverpakkingen en bestek volgden met 9,4 procent.

In het onderzoek werden andere veel voorkomende afvalproducten in de oceanen opgesomd, zoals wikkels (9,1 procent), synthetisch touw (7,9 procent), vistuig (7,6 procent) en plastic doppen of deksels (6,1 procent).

Kustlijnen in de buurt van kusten en zeekusten hadden doorgaans de hoogste concentratie afval, hoewel vooral afgedankt vistuig geconcentreerd was in de open oceaan, waar het meer dan de helft van al het gedocumenteerde afval voor zijn rekening nam.

The Guardian citeerde Carmen Morales-Caselles van de Universiteit van Cádiz in Spanje, die het onderzoek leidde.


Zie hier de Top 10 meest duurzame bedrijven in Europa 2023.


Ze vertelde dat “we er niet verbaasd over waren dat plastic 80 procent van het zwerfafval uitmaakt, maar het hoge aandeel afhaalartikelen verraste ons wel, en dat zal niet alleen zwerfvuil van McDonald’s zijn, maar ook waterflessen en drankflessen zoals Coca-Cola en blikjes”.

Ze vervolgde en voegde eraan toe dat “deze informatie het voor beleidsmakers gemakkelijker zal maken om daadwerkelijk actie te ondernemen en te proberen de kraan van het zwerfvuil in de oceaan dicht te draaien , in plaats van het alleen maar op te ruimen.”


Top 10 afval wat we in zee hebben gedumpt 2021

  1. Plastic tasjes – 14,1 procent
  2. Plastic flesjes – 11,9 procent
  3. Voedsel verpakkingen – 9,5 procent
  4. Wikkels – 9,1 procent
  5. Synthetisch touw – 7,9 procent
  6. Vistuig – 7,6 procent
  7. Plastic dopjes – 6,1 procent
  8. Industriële verpakkingen – 6,1 procent
  9. Glazen flessen – 3,4 procent
  10. Blikjes – 3,2 procent

Zie hier de Top 10 meest populaire sportmerken op Instagram 2023.


Geef een reactie