Top 10 best beoordeelde toeristische attracties in Spanje

0
Top 10 best beoordeelde toeristische attracties in Spanje
Top 10 best beoordeelde toeristische attracties in Spanje

Best beoordeelde toeristische attracties in Spanje

Planetware.com heeft uitgezocht wat je volgens toeristen zeker niet mag missen als je een bezoek brengt aan Spanje. Zie hier de best beoordeelde Spaanse toeristische attracties.


Lees hier ->>> meer over vakantie en hier ->>> meer over Spanje.


Top 10 best beoordeelde toeristische attracties in Spanje


10. Ciudad de las Artes y las Ciencias, Valencia

Ciudad de las Artes y las Ciencias
Ciudad de las Artes y las Ciencias

De Stad van de Kunst en de Wetenschap, is een van Valencia’s meest toonaangevende bezienswaardigheden. Ciudad de las Artes y las Ciencias is ontworpen door Santiago Calatrava, een wereldberoemde Spaanse architect. De bouw startte in 1989 en heeft twee decennia geduurd.

Het gebouwencomplex is gelegen in het Jardín del Turia (Turia park), midden in het hart van Valencia, en beslaat hiervan ongeveer 2 km². Ciudad de las Artes y las Ciencias bestaat uit zes verschillende gebouwen. Dit futuristische gebouwencomplex dankt zijn bekendheid aan de bijzondere architectuur. Bezoekers kunnen hier onder andere wandelen door de stadstuinen, het operagebouw bezoeken en kleine wetenschappelijke experimenten uitvoeren in het Wetenschapsmuseum.

Website: www.cac.es


9. Plaza Mayor, Madrid

Plaza Mayor, Madrid
Plaza Mayor, Madrid

Het Plaza Mayor (Groot Plein) is aangelegd tijdens de Habsburgse periode en is een centraal gelegen plein in de stad Madrid, Spanje. Het ligt slechts een paar honderd meter van een ander beroemd plein, de Puerta del Sol.

Het Plaza Mayor is rechthoekig van vorm en meet 129 bij 94 meter, en wordt omringd door woonhuizen van vier verdiepingen met 237 balkons met uitzicht op het plein. Er komen in totaal negen wegen uit op het plein. Het Casa de la Panadería, waar gemeenschappelijke en culturele activiteiten plaatsvinden, is een belangrijk ijkpunt op het plein.


8. Kathedraal van Santiago de Compostella

Kathedraal van Santiago de Compostella
Kathedraal van Santiago de Compostella

De Kathedraal van Santiago de Compostella is de hoofdkerk van het aartsbisdom Santiago de Compostella. Zij staat in de gelijknamige stad, Santiago de Compostella, in het noordwesten van Spanje. De kathedraal heeft de vorm van een kruiskerk. Zij werd vanaf 1077 onder Alfonso VI van Castilië gebouwd op de resten van een eerdere kerk uit 800.

Volgens een legende zou het graf van de apostel Jakobus, een van de discipelen van Jezus, zich hier bevinden. Zijn stoffelijk overschot zou, nadat hij in Palestina was onthoofd, in een stenen boot zijn gelegd waarin twee van zijn discipelen meereisden. De boot bereikte vanzelf de Galicische kust, waarna het dode lichaam werd begraven aan de berg Libredón. Over het graf verrees een machtige basiliek.

De kathedraal is sinds 1985 opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De kathedraal is afgebeeld op de Spaanse munten van 1, 2 en 5 cent.


7. Kathedraal van Sevilla

Kathedraal van Sevilla
Kathedraal van Sevilla

De Catedral de Santa María de la Sedeis een grote gotische kathedraal in de Spaanse stad Sevilla en de hoofdkerk van het aartsbisdom Sevilla. De kathedraal is gebouwd in de vorm van een vijfbeukige kruiskerk met kapellen en is van binnen 127 meter lang, 83 meter breed en 43 meter hoog. Daarmee is het na de Sint-Pietersbasiliek in Rome en de St Paul’s Cathedral in Londen het grootste kerkgebouw van Europa en tevens het grootste gotische kerkgebouw ter wereld.

De Giralda, de 104,5 meter hoge klokkentoren van de kathedraal, is het waarmerk van de stad Sevilla. De kathedraal van Sevilla heeft een uitzonderlijk rijke inventaris. Sinds 1987 staat zij op de lijst van Werelderfgoed van de UNESCO.


6. Guggenheim Museum, Bilbao

Het Guggenheim Museum in Bilbao aan de rivier de Nervión
Het Guggenheim Museum in Bilbao aan de rivier de Nervión

Het Museo Guggenheim Bilbao is een van de drie Guggenheim-musea over de hele wereld naast Peggy Guggenheim Collection in Venetië en het Solomon R. Guggenheim Museum in New York.

De musea behoren tot de Solomon R. Guggenheim Foundation in New York. Het is een van de belangrijkste musea voor moderne kunst en zorgde voor een grote groei van de toeristensector van de stad. Naar dat succes is het Bilbao-effect genoemd.

Het gebouw is ontworpen door de Noord-Amerikaanse architect Frank Gehry en heeft een tentoonstellingsoppervlakte van 11.000 vierkante meter. Het gebouw is grotendeels bedekt met schubvormige titaniumplaten die ervoor moeten zorgen dat het gebouw honderd jaar kan schitteren.


5. San Lorenzo de El Escorial, Madrid

San Lorenzo de El Escorial, Madrid
San Lorenzo de El Escorial, Madrid

Het Escorial (1563-1584) is een immens gebouwencomplex gebouwd in opdracht van koning Filips II van Spanje. Het is een paleis, een abdij en een koninklijk mausoleum in één geworden. Het complex is gelegen bij de stad San Lorenzo de El Escorial, ongeveer 45 kilometer ten noordwesten van Madrid. Sinds 1984 staat het complex op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Aan de bouw is begonnen in 1563 door Juan Bautista de Toledo en voortgezet door Juan de Herrera. Filips wijdde het complex aan San Lorenzo, naar de laurentiusdag waarop hij de Fransen had verslagen in de Slag bij Saint-Quentin. Het Escorial was bedoeld als monument om deze overwinning in de Nederlanden te gedenken, alsook zijn streven naar godsdienstige en politieke hegemonie in Europa.

De slag is afgebeeld op de fresco’s in de hal der veldslagen, die tevens nadrukkelijk verwijzen naar de overwinning op de Moren bij Higueruela (1431).


4. Museo Nacional del Prado, Madrid

Bekendste musea van Spanje - De nr. 1: Museo del Prado in Madrid
Bekendste musea van Spanje – De nr. 1: Museo del Prado in Madrid

Het Prado, officieel het Museo Nacional del Prado, is een van de grootste en beroemdste kunstmusea ter wereld, gevestigd in Madrid.

De collectie omvat werken van de 14e tot de 19e eeuw. Het museum heeft 5.000 tekeningen, 2.000 prenten, 1.000 munten en medailles, en zo’n 2.000 voorwerpen van toegepaste kunst. Er zijn ongeveer 700 beelden.

Website: www.museodelprado.es


3. Mezquita

Mezquita
Mezquita

De Mezquita is de kathedraal van Córdoba in Spanje. Het historische centrum van de stad met de kathedraal staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Mezquita is Spaans voor moskee. Hiermee wordt verwezen naar de functie van het gebouw voor de Reconquista, voordat het een kathedraal werd.

De Mezquita is een uniek architectonisch monument op de plaats waar ooit de Visigotische kerk Vincentius van Zaragoza stond. Deze stond op de fundamenten van een Romeinse tempel. Na de verovering van Córdoba in 711 door de Moren werd vanaf de achtste eeuw een moskee gebouwd.

Nadat de Moren in de achtste eeuw de gebieden rond Córdoba veroverden, werd de helft van de Visigotische Sint-Vincentiuskerk – onder dreiging van onteigening – verkocht aan de aanwezige moslims. Toen die helft te klein bleek voor de groeiende islamitische bevolking, kochten de moslims ook de andere helft van de kerk, waardoor de katholieke gemeenschap genoodzaakt werd de kerk op te geven.


Zie hier de op 10 meest invloedrijke moslims ter wereld 2021.


2. Barcelona’s Sagrada Familia

De Sagrada Familia in Barcelona
De Sagrada Familia in Barcelona

De Sagrada Família (Catalaans) of voluit Basílica i Temple Expiatori de la Sagrada Família, is een basiliek in aanbouw in Barcelona, Catalonië, Spanje naar een ontwerp van Antoni Gaudí. De naam betekent Basiliek en Boetetempel van de Heilige Familie.

Architect Gaudí ontwierp naast deze basiliek meerdere andere karakteristieke bouwwerken in Barcelona, onder meer Casa Batlló en Park Güell. Gaudí maakte deel uit van het Catalaans modernisme, een stroming in de kunst waarvan de basiliek het belangrijkste symbool is. Dit Catalaans modernisme is nauw verwant aan de jugendstil en dient dus niet verward te worden met het modernisme.


1. Alhambra, Granada

Alhambra De Granada
Alhambra De Granada

Het Alhambra is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het koninkrijk Granada in Andalusië (Zuid-Spanje). Het bevindt zich op een heuvelachtig plateau aan de zuidoostelijke grens van de stad Granada. Het hele complex van het Alhambra heeft een enorme oppervlakte van 140.000 m².

Het uitgebreide complex werd na de verovering van het koninkrijk Granada in 1492 door het katholieke koningspaar als een zeer belangrijke buit gezien. Hun kleinzoon keizer Karel V gaf na zijn bezoek aan Granada in 1526 opdracht tot de bouw van een renaissancistisch paleis midden in het Alhambra, waarvoor een deel van het Alhambra werd afgebroken. Zijn vrouw droeg er zorg voor dat wat nu rest bleef bestaan.


Geef een reactie