Top 10 best betaalde CEO’s ter wereld 2022

0
Elon Musk - Top 10 best betaalde CEO's ter wereld 2022
Elon Musk - Top 10 best betaalde CEO's ter wereld 2022

Best betaalde CEO’s ter wereld 2023

Hoewel de beloning van CEO’s waarschijnlijk getemperd zal zijn te midden van stijgende inflatie over de hele wereld, verdienen topbazen nog steeds een echt mooie bedragen.


Lees hier ->>> meer over het bedrijfsleven op deze website.


Top 10 best betaalde CEO’s ter wereld 2022

Bron: www.bloomberg.com


10. Sid Sijbrandij – $ 263 miljoen

De Nederlander Sid Sijbrandij is medeoprichter en CEO van GitLab, een webgebaseerd DevOps-platform.

Onder zijn leiding is GitLab een van de snelst groeiende softwareontwikkelingsplatforms ter wereld geworden, met meer dan 1.600 werknemers en ongeveer 30 miljoen geregistreerde gebruikers.

Sijbrandij staat bekend om zijn bijdragen aan de open-source softwaregemeenschap en heeft zich uitgesproken over het belang van transparantie en betrokkenheid van de gemeenschap.


Zie hier de Top 100 rijkste Nederlanders 2022 volgens de Quote 500 en 2021.


9. Alex Karp – $ 264 miljoen

Het nettovermogen van de Amerikaanse zakenman Alex Karp wordt nu geschat op meer dan 1 miljard dollar. Dit is te danken aan zijn werk als mede-oprichter en CEO van Palantir Technologies, een specialist in big data-analyse.

Palantir bedient klanten in sectoren zoals financiën, gezondheidszorg en overheid, en staat bekend om zijn werk met inlichtingen- en wetshandhavingsinstanties, onder meer met betrekking tot terrorismebestrijdingsprojecten.


8. Tomer Weingarten – $ 275 miljoen

Tomer Weingarten is vooral bekend als mede-oprichter en CEO van het toonaangevende cyberbeveiligingsbedrijf SentinelOne.

Hoewel hij met salaris en bonus in 2021 een relatief magere 1 miljoen dollar verdiende, schoot zijn vergoedingspakket omhoog tot 275 miljoen dollar met extra opties.

Voor SentinelOne deed hij diverse ervaring op bij Mckit Systems, Carambola Media en Toluna.


Zie hier de Top 10 Universiteiten die de meeste miljardairs voortbrengen.


7. Joe Bae – $ 279 miljoen

Joe Bae deelt de taken van CEO met Scott Nuttall bij de wereldwijde investeringsmaatschappij KK, die ongeveer 430 miljard dollar aan beheerd vermogen heeft.

De Koreaans-Amerikaan leidde de uitbreiding van KKR naar Azië en hielp bij het opzetten van kantoren in de belangrijkste zakelijke centra van Seoul, Hong Kong, Tokio en Singapore.

Bae is lid van de Inclusion and Diversity Council van het bedrijf en is een actief lid van verschillende non-profitinstellingen, waaronder de Asian American Foundation.


Zie hier de Top 100 meest invloedrijkste mensen 2023 volgens Time.


6. Sue Nabi – $ 283 miljoen

Sue Nabi, de enige vrouw die de top 10 haalt, staat bekend om haar ondernemerschap en innovatie op het gebied van schoonheid.

Na meer dan 20 jaar bij L’Oréal en haar dochteronderneming Lancôme te hebben gewerkt, is Nabi’s naar nieuwe hoogten gekatapulteerd met haar lancering van Orveda, een hoogwaardige, genderneutrale, veganistische huidverzorgingslijn.

Sinds 2020 runt ze het multinationale schoonheidsbedrijf Coty.


5. Tom Siebel – $ 343 miljoen

Tom Siebel is de oprichter, voorzitter en CEO van C3.ai, nadat hij eerder bedrijfssoftwarebedrijf Siebel Systems had opgericht.

Volgens de berekeningen van Bloomberg zou Siebel in 2021 344 miljoen dollar hebben verdiend, bijna uitsluitend bestaande uit optietoekenningen, hoewel dit cijfer wordt betwist door C3.ai. Siebel staat ook bekend om zijn filantropische activiteiten.

In 1996 richtte hij de Siebel Foundation, die verschillende initiatieven op het gebied van onderwijs, gezondheid en milieu ondersteunt.


Zie hier de Top 10 meest luxe elektrische auto’s 2023.


4. Peter Rawlinson – $ 575 miljoen

Een ander EV-gerelateerd item op de lijst, Peter Rawlinson, staat aan het hoofd van luxe autofabrikant Lucid Motors.

Na bij Jaguar en vervolgens bij Tesla te hebben gewerkt, trad Rawlinson in 2013 in dienst bij Lucid om CTO te worden, voordat hij zes jaar later, in 2019, de topfunctie op zich nam.

Hij hield toezicht op de ontwikkeling van het eerste voertuig van het bedrijf, de Lucid Air, die in 2020 werd onthuld en een bereik had van ongeveer 640 kilometer, één van de hoogste van alle op de EV-markt.


3. Tim Cook – $ 853 miljoen

Net als Steve Jobs voor hem, is de naam van Tom Cook verweven met Apple. Sinds de overname van Jobs in 2011 heeft Cook deze technische zwaargewicht naar nieuwe hoogten getild door zijn productlijn uit te breiden en zijn wereldwijde bereik te vergroten.

In 2023 krijgt hij een compensatie van 49 miljoen dollar, een daling van 40% ten opzichte van vorig jaar. Hij vroeg om de loonsverlaging nadat hij kritiek had gekregen van aandeelhouders en een groot aantal andere grote CEO’s hebben sindsdien zijn voorbeeld gevolgd.


2. Robert Scaringe – $ 2,3 miljard

Voortbordurend op het EV-thema, Robert Scaringe – CEO van Rivian Automotive, is de op één na best betaalde Chief Executive Officer ter wereld.

De 40-jarige richtte Rivian in 2009 op met als doel duurzame transportoplossingen te creëren. Het eerste elektrische voertuig van het bedrijf, de R1T pick-up, werd onthuld in 2018, gevolgd door de R1S SUV. Naast Musk was hij de enige CEO die in 2021 meer dan een miljard dollar verdiende.


1. Elon Musk – $ 10,1 miljard

Het zal niemand verbazen dat Elon Musk, de rijkste man ter wereld, bovenaan de lijst van best betaalde CEO’s staat. Musk, met Tesla, SpaceX en Twitter is een a-typische Chief Executive – en zijn loonpakket ook niet.

In 2021 bedroeg zijn vergoeding van de fabrikant van elektrische voertuigen Tesla meer dan $ 10 miljard, verdiend met op prestaties gebaseerde aandelenopties. Zijn vermogen bedraagt ​​ongeveer 190 miljard dollar.


Top 10 best betaalde CEO’s ter wereld 2022

  1. Elon Musk – $ 10,1 miljard
  2. Robert Scaringe – $ 2,3 miljard
  3. Tim Cook – $ 853 miljoen
  4. Peter Rawlinson – $ 575 miljoen
  5. Tom Siebel – $ 343 miljoen
  6. Sue Nabi – $ 283 miljoen
  7. Joe Bae – $ 279 miljoen
  8. Tomer Weingarten – $ 275 miljoen
  9. Alex Karp – $ 264 miljoen
  10. Sid Sijbrandij – $ 263 miljoen

Geef een reactie