Top 10 best betaalde tennissers 2021

0
De nummers één op de wereldranglijst tennis sinds 1974
De nummers één op de wereldranglijst tennis sinds 1974

Best betaalde tennissers 2021

Deze tennislegendes blijven, ondanks COVD, miljoenen verdienen door hun sponsors. De top 10 best betaalde tennissers in 2021 hebben de afgelopen 12 maanden in totaal $ 320 miljoen verdiend. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over tennis op deze website.


Top 10 best betaalde tennissers 2021

Bron: www.forbes.fr


10. Ashleigh Barty

Inkomsten: $ 5,8 miljoen
Sportinkomsten: $ 3,8 miljoen
Niet-sportinkomsten: $ 2 miljoen

Ashleigh Barty heeft in 2020 slechts aan vier toernooien deelgenomen. Ze kwam sterk terug in 2021, met vijf titels in het enkelspel, waaronder een overwinning op Wimbledon en pakte daar 3,8 miljoen dollar.

Maar hoewel alle Grand Slam-toernooien identieke prijzen voor mannen en vrouwen bieden, was Ashleigh Barty’s overwinningop de Western & Southern Open in de buurt van Cincinnati eens te meer een herinnering dat hij er nog steeds een loonkloof tussen mannen en vrouwen is. De 25-jarige ontving $ 255.220 in voor haar titel, terwijl herenkampioen Alexander Zverev $ 654.815 mocht bijschrijven.


9. Stefanos Tsitsipas

Inkomsten: $ 8,1 miljoen
Sportinkomsten: $ 4,1 miljoen
Niet-sportinkomsten: $ 4 miljoen

Stefanos Tsitsipas, die vorig jaar van de zesde plaats steeg naar de derde plaats op de ATP-ranglijst, is het enige nieuwe lid op de lijst van best betaalde tennissers. De 23-jarige, die in juni voor het eerst een Grand Slam-finale bereikte op Roland Garros, krijgt sponsoring van met merken als Wilson, Adidas en Rolex.

Hij is ook een interessante persoonlijkheid die, volgens tennisexperts, hem op de lange termijn voor Daniil Medvedev en Dominic Thiem zou kunnen katapulteren in de hiërarchie van de meest spelers met heel veel sponsors. Onlangs zorgde hij echter voor een kleine controverse door zijn onwil uit te spreken om zich te laten vaccineren tegen covid-19.


8. Dominic Thiem

Inkomsten: $ 8,9 miljoen
Sportinkomsten: $ 4,9 miljoen
Niet-sportinkomsten: $ 4 miljoen

Een polsblessure in juni maakte een einde het momentum van Dominic Thiem na het winnen van de US Open vorig jaar. Hij maakte een einde aan het eeuwige Djokovic-Nadal-Federer tijdperk en was de enige mannelijke twintiger in 20 jaar die een Grand Slam-titel wit te winnen. Dominic Thiem, 27, maag Adidas, Babolat en Red Bull tot zijn sponsors rekenen. Hij tekende ook nieuwe overeenkomsten met Technogym en NEOH chocoladerepen.


7. Daniil Medvedev

Inkomsten: $ 13,9 miljoen
Sportinkomsten: $ 5,9 miljoen
Niet-sportinkomsten: $ 8 miljoen

Daniil Medvedev maakte een uitzonderlijke run in drie jaar tijd naar de tweede plaats op de ATP-ranglijst. Medvedev wint dit jaar eindelijk een zijn eerste Grand Slam titel: de US Open: finalist van de US Open. Onder de sponsors zijn Lacoste, Bovet horloges en Tinkoff bank. Vorige week kondigde het een nieuwe samenwerking aan met het gaming-hardwarebedrijf HyperX.


6. Kei Nishikori

Inkomsten: $ 26 miljoen
Sportinkomsten: $ 1 miljoen
Niet-sportinkomsten: $ 25 miljoen

Ook al zakte hij naar de 56e plaats op de ATP-ranglijst, Kei Nishikori behoudt zijn plaats bij de best betaalde tennissers dankzij lucratieve sponsorovereenkomsten die hij tekende voor de Olympische Spelen in Tokio. De 31-jarige heeft meer dan een dozijn sponsors, maar de vraag is nu wat er gebeurt als een aantal van die contracten volgend jaar aflopen.


5. Rafael Nadal

Inkomsten: $ 27 miljoen
Sportinkomsten: $ 4 miljoen
Niet-sportinkomsten: $ 23 miljoen

Rafael Nadal heeft besloten enige tijd vrij te nemen van de tennisbaan om een ​​zeldzame ziekte te behandelen die bekend staat als de ziekte van Müller-Weiss of het Müller-Weiss-syndroom. Dit zorgt ervoor dat een botje in zijn verslechtert. De Spaanse tennisser hoopt in 2022 terug te keren op de baan. Op zijn lijst van sponsors staan ​​Nike, Babolat, Richard Mille en Amstel.

Rafael Nadal is één van de beroemdste Spanjaarden in de geschiedenis.


4. Novak Djokovic

Inkomsten: $ 38 miljoen
Sportinkomsten: $ 8 miljoen
Niet-sportinkomsten: $ 30 miljoen

De nederlaag van Novak Djokovic in de halve finale van de Olympische Spelen maakte een einde aan zijn poging om de eerste Golden Slam in de geschiedenis van het mannentennis te behalen.

Dit jaar heeft Novak Djokovic sponsorcontracten getekend met Raiffeisen Bank, Lemero printercartridges en Hublot-horloges. Zijn verdiensten zouden nog hoger zijn als hij vorig jaar niet was gediskwalificeerd van de US Open, nadat hij per ongeluk een grensrechter met een tennisbal had geraakt. Deze diskwalificatie kostte hem alle $ 250.000 die hij had kunnen verdienen voor het bereiken van de vierde ronde.

Djokovic is ook de snelste tennisser ter wereld.


Top 3 best betaalde tennissers 2021


3. Serena Williams

Inkomsten: $ 41,8 miljoen
Sportinkomsten: $ 1,8 miljoen
Niet-sportinkomsten: $ 40 miljoen

Serena Williams is er niet in geslaagd haar record van 23 Grand Slam-titels in het enkelspel te verbeteren sinds ze de Australian Open in 2017 won. Ze staat nu slechts 22e in het WTA-klassement. Maar net als Roger Federer blijft ze een veilige gok bij sponsors, met bijna 20 partners, en ze is nu één van de rijkste ‘selfmade woman’ in Amerika. Het Serena Ventures-fonds investeert in 66 startups.

Serena Williams is ook één van de 100 bekendste sporter ter wereld volgens ESPN.


2. Naomi Osaka

Inkomsten: $ 60,1 miljoen
Sportinkomsten: $ 5,1 miljoen
Niet-sportinkomsten: $ 55 miljoen

Naomi Osaka heeft zich dit jaar teruggetrokken uit Roland Garros en Wimbledon vanwege psychische problemen. Sommige van haar sponsors, zoals Nike, hebben echter hun steun aan haar uitgesproken en ze blijft verschillende bedrijven aan haar grote sponsorportfolio toevoegen, waarvan Panasonic de laatste is.

De 23-jarige, die uitkwam in de derde ronde van de Olympische Spelen in Tokio, waarvan ze één van de gezichten was. Ze stak de Olympische vlam aan tijdens de openingsceremonie) diende als model voor een Barbiepop die verkocht werd binnen enkele uren na de release deze zomer.

Naomi Osaka is ook één van de top 100 Invloedrijkste mensen 2020 volgens Time.


1. Roger Federer

Roger Federer: Top 10 best betaalde tennissers 2021
Roger Federer

Inkomsten: $ 90,6 miljoen
Sportinkomen: $ 600.000
Niet-sportinkomsten: $ 90 miljoen

Rafael Nadal en Novak Djokovic evenaarden Roger Federer’s titelrecord van 20 Grand Slam-titels. Federer blijft echter de GOAT bij de sponsors. In de loop van zijn carrière hebben de Zwitsers bijna $ 900 miljoen aan extra-sportinkomsten verzameld, naast zijn $ 131 miljoen aan prijzen. Dit jaar werd hij de zesde actieve atleet die $ 1 miljard aan carrière-inkomsten bereikte.

Een ander groot inkomstenbron moet nog komen. Roger Federer heeft een belang in het Zwitserse hardloopschoenenbedrijf On, dat zich voorbereidt om naar de beurs te gaan. Het is dus geen verrassing dat Federer voor het zestiende jaar op rij naar de top van de best betaalde tennissers is gestegen.

Federer behoort ook tot de tot de top 50 best betaalde sporters ter wereld 2021.

Website: www.on-running.com


Top 10 best betaalde tennissers 2021

  1. Roger Federer – $ 90,6 miljoen
  2. Naomi Osaka – $ 60,1 miljoen
  3. Serena Williams – $ 41,8 miljoen
  4. Novak Djokovic – $ 38 miljoen
  5. Rafael Nadal – $ 27 miljoen
  6. Kei Nishikori – $ 26 miljoen
  7. Daniil Medvedev – $ 13,9 miljoen
  8. Dominic Thiem – $ 8,9 miljoen
  9. Stefanos Tsitsipas – $ 8,1 miljoen
  10. Ashleigh Barty – $ 5,8 miljoen

Geef een reactie