Top 10 Beste akoestische songs aller tijden

Beste akoestische songs aller tijden
Beste akoestische songs aller tijden

Beste akoestische songs aller tijden

Akoestisch nummers zijn de nummers waarbij het geluid niet elektrisch versterkt wordt. Het is muziek in een vrij pure vorm. Zie hier de beste akoestische nummers aller tijden. Luister en lees meer.


Lees hier ->>> meer over muziek op deze website…


Top 10 Beste akoestische songs aller tijden


10. Neil Young – Heart of Gold

Dit is wat Bob Dylan zei over ‘Heart of Gold’: ‘De enige keer dat het me stoorde dat iemand klonk zoals ik, was toen ik rond ’72 in Phoenix, Arizona woonde en de grote hit destijds ‘Heart of Gold’ was. ‘ Ik haatte het toen het op de radio kwam. Ik heb Neil Young altijd leuk gevonden, maar het stoorde me elke keer dat ik naar ‘Heart of Gold’ luisterde. …en ik zou zeggen: ‘S – t, dat ben ik. Als het klinkt zoals ik, zou ik het net zo goed moeten zijn.’


9. Led Zeppelin – Going to California

‘Going to California’ is afkomstig van het vierde studio album en is naar verluidt opgedragen aan Joni Mitchell, op wie zowel Robert Plant als Jimmy Page destijds verliefd waren.


8. Bob Marley – Redemption Song

Geschreven in de tijd dat Bob Marley in het geheim te maken had met veel pijn van de kanker waarbij hij nog niet gediagnosticeerd was, is ‘Redemption Song’ een zwaar, emotionele song en één van de beste werken van het reggae-icoon.


7. Red Hot Chili Peppers – Road Trippin’

Het laatste nummer van RHCP’s ‘Californication’ is ook volledig akoestisch en heeft zelfs geen drums. Het vertelt het verhaal van een surf-roadtrip langs de Pacific Coast Highway.


6. John Butler – Ocean

‘Ocean’ is afkomstig van het titelloze debuutalbum van John Butler. Het is een langdurige akoestisch nummer dat je ongetwijfeld naar allerlei bijzomdere plekken zal brengen.


5. The Beatles – Yesterday

Dit nummer is meer dan 2.200 keer is gecoverd en behoeft eigenlijk geen introductie. Min of meer gecomponeerd door Sir Paul McCartney tijdens zijn slaap.


4. Alice In Chains – Nutshell

Spookachtig en onheilspellend, ‘Nutshell’ vertolkt de duistere sfeer van Layne Staley en Alice in Chains. Het was nooit een single, maar toch is het een echte klassieker.


3. The Beatles – Blackbird

Wederom de Fab Four, dit keer met ‘Blackbird’, een klassiek nummer geïnspireerd op Bach’s ‘Bourree’.


2. Eric Clapton – Tears in Heaven

Geschreven over de pijn die Eric Clapton voelde na het verlies van zijn vierjarige zoon Conor die uit het raam van een flatgebouw op de 53e verdieping in New York viel, is ‘Tears in Heaven’ één van de meest emotionele liedjes op deze lijst.


1. Pink Floyd – Wish You Were Here

Dit is de beste van de beste. ‘Wish You Were Here’ gaat over de gevoelens van vervreemding van Roger Waters in die tijd, verwijzend naar de psychische ondergang van Syd Barrett.