Top 10 Beste Belgische voetballers aller tijden (met filmpjes)

0
4921
Top 10 Beste Belgische voetballers aller tijden (met filmpjes)
Top 10 Beste Belgische voetballers aller tijden (met filmpjes)

Top 10 Beste Belgische voetballers aller tijden

“Wij zijn zeer onder de indruk van het huidige Belgische voetbalelftal en vandaar zijn we op zoek zijn gegaan naar de beste Belgische voetballers aller tijden. Wij verwachten dat ze met Hazard, Fellani, Kompany, Lukaku en Witsel heel erg hoge ogen gaan gooien in Frankrijk en dit zijn de beste voetballers uit het rijke Belgische voetbal. Met op één de ‘Blanke Pelé’ en op twee een ‘Ollander’. En dat die Hollander op twee staat, daar kunnen we ook niets aan doen, Dat heeft het Belgische sportmagazine Knack voor ons bepaald.


Lees hier ->>> mer over België op deze website…


Top 10 Beste Belgische voetballers aller tijden (met filmpjes)
Top 10 Beste Belgische voetballers aller tijden (met filmpjes)

Met Marc Wilmots als interim-coach worden twee redelijke vriendschappelijke wedstrijden gespeeld en met grote steun van de spelers wordt hij in 2012 permanent aangesteld als trainer van de Rode Duivels. In de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2014 verliezen de Belgen geen enkele wedstrijd en spelen enkel gelijk tegen Kroatië en Wales. Deze goede resultaten zorgen er voor dat de hoogste FIFA-ranking ooit wordt gehaald, plaats 5 in oktober 2013, en kwalificatie voor het WK 2014 in Brazilië wordt afgedwongen. België kwalificeerde zich na 12 jaar opnieuw voor een internationaal voetbaltoernooi en dit is de twaalfde deelname aan een Wereldkampioenschap. Mexico is de enige andere niet-wereldkampioen die vaker aan het WK deelnam dan België.

Top 10 Beste Belgische voetballers aller tijden

10. Michel Preud’homme

Deze doelman werd bijvoorbeeld uitgeroepen tot Beste Doelman van het WK 1994. Hieronder een paar mooie saves.

9. Enzo Scifo

Speelde onder andere voor Anderlecht, Inter en A.S. Monaco de pannen van het dak. Hieronder zijn doelpunten voor het Belgische elftal.

8. Jean-Marie Pfaff

Keeper met een eigen soap op televisie. Hieronder het beruchte interview nadat hij in zijn eerste wedstrijd voor Bayern München een strafschop heeft gestopt.

7. Raymond Braine

Een oudje. Niet alleen scoorde hij 26 keer in 54 interlands voor de Rode Duivels, hij was tevens de eerste Belgische speler die een transfer naar het buitenland verkreeg: de aanvaller verhuisde in 1930 naar Sparta Praag.

6. Juan Lozano

Een dribbelvaardige, aanvallend ingestelde middenvelder die voor onder meer Real Madrid, RSC Anderlecht en Beerschot VAV voetbalde. Twee doelpunten van hem:

Top 5 Beste Belgische voetballers aller tijden

5. Erik Gerets

Goede verdediger, ook nog ooit bij PSV. Werd ooit geschorst vanwege matchfixing…

4. Wilfried Van Moer

Middenvelder uit de jaren ’70 van de vorige eeuw. Een andere grote Belg, Raymond van het Groenwoud, zingt hem toe:

Top 3 Beste Belgische voetballers aller tijden

3. Jan Ceulemans

Kon ooit naar A.C. Milan en vroeg toen een onmogelijk hoog bedrag als jaarwedde zodat hij bij zijn geliefde Club Brugge kon blijven spelen. De mannen van A.C. verblikten of verbloosden niet en stemden in met dat salaris. Toen moest Jan eerlijk zeggen dat hij toch liever bij Club bleef…
http://youtu.be/CfbmmqRAg7E

2. Rob Rensenbrink

Deze Hollander maakte in de jaren zeventig van de vorige eeuw furore bij Anderlecht. In 1974 stond hij tijdens het WK in de schaduw van Johan Cruyff, maar in 1978 was hij heer en meester op het WK.

1. Paul Van Himst

Zijn bijnaam was de ‘Blanke Pelé’. Speelde ruim 15 jaar bij Anderlecht gedurende de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw.

Geef een reactie