, , ,

Top 10 beste boeken over tycoons

The First Tycoon, the Epic Life of Cornelius Vanderbilt - Top 10 beste boeken over tycoons

Beste boeken over tycoons

Hier gaat het om roofzuchtige zakenlieden tot politieke machtsmakelaars. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over boeken op deze website.


Top 10 beste boeken over tycoons

Bron: www.theguardian.com


10. Hugo – Arnold Bennett

Rowland en Al-Fayed, twee van Bowers meest controversiële magnaten, vochten in de jaren tachtig en negentig over de eigendom van warenhuis Harrods.

In een fictief verslag van vijftig jaar geleden geeft de romanschrijver Arnold Bennett een griezelige beschrijving van bedrog tussen de rivalen.


9. A Rebel Tycoon – Tom Bower

Dit is een gedenkwaardige onderzoeksbiografie van een man die nu niet meer tot de verbeelding spreekt: Tiny Rowland.

Hij is niet de grootste van de media- en mijnmagnaten, maar iemand die veel van hun belangrijkste kenmerken vertoonde.


Zie hier de Top 100 beste boeken over voetbal 2023.


8. The Chief – Andrew Roberts

Hij was een stoere en compromisloze zakenman, maar dan in The ChiefAndrew Roberts plaatst zijn meedogenloosheid en eigenzinnigheid in de algemene context van een leven vol visionaire zakelijke vaardigheden, journalistieke genialiteit, vooraanstaande openbare dienstverlening in oorlogstijd en oprecht patriottisme.


7. The King of Content – Keach Hagey

Niet elke magnaat vindt de juiste biograaf, maar Hagey, een verslaggever van de Wall Street Journal, geeft een levendig en genuanceerd beeld verslag van hoe een ‘gek genie’ zoveel ging domineren, terwijl hij veel minder bekend bleef dan zijn rivalen.

Hagey onderzoekt diepgaand de vader-dochterrelatie, die zo belangrijk is voor tycoon-watchers. Shari Redstone is op weg om zelf een eigen biograaf nodig te hebben als magnaat.


6. Tycoon – Harold Robbins

In zijn baanbrekende carrière als romanschrijver van de rijken en machtigen verbeterde Robbins met de jaren. De held van zijn 23e bestseller, naar verluidt gebaseerd op William Paley, oprichter van CBS, houdt zich net zo bezig met seksuele posities als die van de mediamarkten waar hij zijn geld verdient.


Zie hier de best verkopende schrijver aller tijden is Shakespeare – De Top 10


5. Plan of Attack – Bob Woodward

De Bushes, een van de meer succesvolle magnaatdynastieën, waren lange tijd zijn onderwerp, zowel toen ze in eigen land succes hadden als faalden in Irak. George W. Bush kwam, net als Marcus Crassus, op de proppen in een land dat hij niet eens probeerde te begrijpen.


Zie hier de Top 10 beste boeken voor ondernemers 2023 cf Forbes.


4. Abraham Lincoln – Godfrey Benson

Lord Charnwood was de auteur van vele werken, waaronder twee biografieën, de veelgeprezen Abraham Lincoln (1916) en Theodore Roosevelt (1923) en een detectiveroman, Tracks in the Snow (1906).


Zie hier de Top 70 beste biografieën aller tijden.


3. We That Are Young – Preti Taneja

Tussen Crassus en Vanderbilt kwam King Lear. In haar spectaculaire debuutroman uit 2017 neemt Taneja het op tegen Shakespeare en toont een Indiase hotelmagnaat en politieke fixer drie dochters tegen elkaar. Een tragische kijk op de goddelijke status van de Indiase rijken.


2. The Last Tycoon – F Scott Fitzgerald

Deze onvoltooide klassieke roman, postuum gepubliceerd in 1941, toont de diepe persoonlijke drang van een filmman om macht te zien, te concentreren en uit te breiden, het zeldzame kenmerk van de magnaat.

‘Deze lichten, deze helderheid, deze clusters van menselijke hoop, van wild verlangen – ik zal deze lichten in mijn vingers nemen. Ik zal ze helder maken, en of ze nu stralen of niet, het is in deze vingers dat ze zullen slagen of falen.’


Zie hier de rijkste mensen ter wereld ooit.


1. The First Tycoon, the Epic Life of Cornelius Vanderbilt – TJ Stiles

Cornelius Vanderbilt was de manipulator die pionierde op het gebied van Amerikaanse stoomschepen en spoorwegen, politici tegen elkaar uitspeelde, monopolies ontwrichtte, enorme rijkdom vergaarde en zijn eigen Midden-Amerikaanse buitenlandse politiek promootte.

Stiles’ biografie uit 2009, opgebouwd als een grootse tv-saga, begint met een rechtszaak in de rechtszaal tussen zijn kinderen na zijn dood.


Top 10 beste boeken over tycoons

  1. The First Tycoon, the Epic Life of Cornelius Vanderbilt – TJ Stiles
  2. The Last Tycoon – F Scott Fitzgerald
  3. We That Are Young – Preti Taneja
  4. Abraham Lincoln – Godfrey Benson
  5. Plan of Attack – Bob Woodward
  6. Tycoon – Harold Robbins
  7. The King of Content – Keach Hagey
  8. The Chief – Andrew Roberts
  9. A Rebel Tycoon – Tom Bower
  10. Hugo – Arnold Bennett

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie