Top 10 beste boksers in Rocky & Creed met beeld

Top 10 beste boksers in Rocky & Creed met beeld
Top 10 beste boksers in Rocky & Creed met beeld

jBeste boksers in Rocky & Creed

De Rocky – franchise, inclusief het Creed -spin-offverhaal, heeft tal van memorabele boksers, maar alleen de allerbeste kunnen in de top 10 staan. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over boksen op deze website.


Top 10 beste boksers in Rocky & Creed

Bron: www.screenrant.com


10. Tommy “De Machine” Gunn

Gunn, gespeeld door echte bokser Tommy Morrison, is de hoofdschurk in Rocky V. Hoewel Tommy Gunn van Rocky V zich staande kan houden in een gevecht, heeft hij één grote zwakte: zijn emoties.

Hij wordt gemakkelijk woedend en boos, slaat Paulie en begint een straatgevecht met Rocky. Rocky verslaat Tommy in het verrassende straatgevecht.


Zie hier de 10 Beste Nederlandse kickboksers aller tijden.


9. Danny “Stuntman” Wheeler

Wheeler, gespeeld door Andre Ward, is ondanks zijn relatief kleine rol in staat zijn boksvaardigheid te bewijzen.

Hij is zelfs in staat om Adonis Creed te verslaan in een onofficiële sparringwedstrijd in de eerste film, waarbij hij Adonis uitdaagt nadat hij zijn Mustang op het spel heeft gezet.


8. “Pretty” Ricky Conlan

Conlan, gespeeld door Tony Bellew, werd beschouwd als de beste bokser ter wereld in de eerste Creed.

Interessant is dat Conlan één van de weinige boksers is die de hoofdpersoon in de franchise daadwerkelijk verslaat en de laatste wedstrijd in Creed wint door middel van een split decision.

Conlan stond aan de top van de wereld met zijn 37-0 winnende record totdat hij gedwongen werd zijn titel in te trekken nadat hij was gearresteerd op beschuldiging van vuurwapens.


Zie hier de rijkste boksers ter wereld (een top 10)


7. Mason “The Line” Dixon

Dixon, gespeeld door Antonio Tarver, springt terug naar de Rocky-serie en is de belangrijkste tegenstander in Rocky Balboa. Hij heeft een record van 43-0 en stond in zijn beste jaren bekend als een smerige vechter.

Mason Dixon is uiteindelijk in staat om Rocky te verslaan, zij het een oudere versie van Rocky, en hij wint alleen via split decision.


6. Victor Drago

Drago, gespeeld door Florian Munteanu, is de zoon van Ivan Drago en de hoofdschurk van Creed II. Terwijl Viktor Drago 25 overwinningen heeft in Creed II, heeft hij twee nederlagen, beide tegen Adonis Creed.

De ene was voor het slaan van Creed terwijl hij down was, terwijl de andere een legitieme TKO was terwijl hij vocht voor de titel van WBC-zwaargewichtkampioen.


Zie hier de Top 10 beste boksers in Rocky & Creed met beeld.


5. Clubber Lang

Lang, gespeeld door Mr. T, is een ongelooflijk gevaarlijke tegenstander. Zijn ego is net zo sterk als zijn stoten en zijn trots zorgt ervoor dat hij Rocky uitdaagt voor een gevecht.

Rocky is uiteindelijk maar ternauwernood in staat om Clubber Lang te verslaan, wat bewijst hoeveel kracht de voormalige bokser is.


Zie hier: Koopmans tegen Blanchard, video van een boksklassieker.


4. Adonis Creed

De eerste hoofdrolspeler op deze lijst, Adonis Creed,gespeeld door Michael B. Jordan, is de hoofdpersoon van alle drie de Creed-films.

Hoewel hij de zoon is van superster-bokser Apollo Creed, is Adonis in staat om uit de schaduw van zijn vader te stappen en een ongelooflijk succesvolle eigen bokscarrière voort te zetten.

Terwijl hij een moeilijke start heeft, heeft Creed een indrukwekkend record van 25-1 behaald met de hulp van zijn voormalige trainer Rock Balboa.

Net als Rocky werkte Adonis zich vanaf de bodem omhoog in de bokswereld, beginnend met straatgevechten en eindigend met de titel van WBC-zwaargewichtkampioen.


3. Apollo Creed

Apollo Creed, gespeeld door Carl Weathers, komt net boven zijn zoon binnen en wordt in elke film genoemd.

Ten tijde van de eerste film is Apollo de wereldkampioen zwaargewicht die Rocky zijn kans op roem geeft. Apollo kan Rocky in de eerste film verslaan door een split decision.

Hi en Rocky hebben een rematch in Rocky II, waarin Rocky Apollo knock-out slaat en zijn kampioenstitel pakt. Apollo is tevreden met zijn record van 47-1 en besluit met pensioen te gaan en Rocky’s trainer te worden in Rocky III.


Zie hier de beste Nederlandse bokser ooit: Bep van Klaveren.


2. Ivan Drago

Drago, gespeeld door Dolph Lundgren, is de hoofdschurk van Rocky IV en is een nog indrukwekkendere bokser dan zijn zoon, Viktor Drago.

Afkomstig uit de Sovjet-Unie, is hijwaarschijnlijk de meest intimiderende bokser in de Rocky-serie, omdat hij zo krachtig is dat hij Apollo Creed in de ring doodt.

Voordat hij tegen Rocky vocht, had Ivan Drago een record van 100 overwinningen, elk door knock-out.

Gewapend met zijn stoot die meer dan 2.000 psi meet, is Ivan Drago gemakkelijk de beste antagonistische bokser in de hele Rocky-franchise. De beste overall bokser van de serie is echter de enige die hem heeft weten te verslaan.


1. Rocky Balboa

De beste bokser in de Rocky-franchise is natuurlijk Sylvester Stallone’s Itallion Stallion, Rocky Balboa.

Rocky is constant in staat om de kansen te trotseren en de krachtigste boksers zoals Drago, Creed, Lang en meer te verslaan. Rocky’s vastberadenheid, hart en bereidheid om te leren stellen hem in staat om altijd als beste uit de bus te komen.

Terwijl Rocky 23 van zijn 81 gevechten heeft verloren, wint Balboa uiteindelijk altijd en komt hij terug in rematches tegen zowel Creed als Clubber Lang..


Top 10 beste boksers in Rocky & Creed

  1. Rocky Balboa
  2. Ivan Drago
  3. Apollo Creed
  4. Adonis Creed
  5. Clubber Lang
  6. Victor Drago
  7. Mason “The Line” Dixon
  8. “Pretty” Ricky Conlan
  9. Danny “Stuntman” Wheeler
  10. Tommy “De Machine” Gunn