Top 10 beste CEO’s in de EV sector 2023

0
Elon Musk - Top 10 beste CEO's in de EV sector 2023
Elon Musk - Top 10 beste CEO's in de EV sector 2023

Beste CEO’s in de EV sector 2023

Deze CEO’s begeleiden de overgang van verbrandingsmotoren naar elektrische voertuigen (EV’s) en ondersteunen hun teams om de toekomst van de auto te realiseren. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website.


Top 10 beste CEO’s in de EV sector 2023

Bron: www.evmagazine.com


10. Thomas Ingenlath – Polestar

Bedrijfsomzet: 2,5 miljard dollar
Nettowaarde Ingenlath: ca. $ 980.000

Polestar-CEO Thomas Ingenlath brengt meer dan 20 jaar ervaring in ontwerp, innovatie en zakelijk leiderschap met zich mee om enkele van de meest gewilde EV’s op de markt te brengen.

Voordat hij bij de Volvo Group kwam, werkte Ingenlath van 2006 tot 2011 bij het Leiter Volkswagen Design Center Potsdam, voordat hij in 2012 overstapte naar het Zweedse Volvo.


Zie hier de Top 10 meest luxe elektrische auto’s 2023.


9. Makoto Uchida – Nissan

Bedrijfsomzet: 75,98 miljard dollar
Nettowaarde Uchida: ca. 11,5 miljoen dollar

Als CEO van Nissan leidt Makoto Uchida al zijn inspanningen om het bedrijf vooruit te helpen. Voor Uchida betekent dit doel Nissan cultiveren tot een betrouwbare entiteit voor zowel klanten als de samenleving.

Uchida’s enthousiasme komt vooral tot uiting bij de bespreking van het NEXT-transformatieplan, een initiatief dat naadloos integreert met de overkoepelende visie van het bedrijf.

Uchida gelooft dat dit het ideale kanaal is voor uniforme duurzaamheid in het hele bedrijf.


8. Peter Rawlinson – Lucid Motors

Bedrijfsomzet: US $ 608,2 miljoen
Nettowaarde Rawlinson: ca. US $ 1 miljoen

Peter Rawlinson was eerder Vice President of Vehicle Engineering bij Tesla en Chief Engineer van zijn Model S.

Nadat hij de overstap naar Lucid Motors had gemaakt, is hij nu CEO en CTO, waardoor hij toezicht kan houden op strategische praktijken terwijl u contact houdt met de ontwerp- en technische aspecten van de automobielsector.

Rawlinson studeerde af aan het Imperial College, University of London, en was voorheen Head of Vehicle Engineering voor Corus Automotive, Principal Engineer bij Jaguar en Chief Engineer bij Lotus.


Zie hier de Top 10 elektrische auto’s met de grootste actieradius 2022.


7. Oliver Blume – Volkswagen

Bedrijfsomzet: 293,83 miljard dollar
Nettowaarde Blume: ca. 5 miljoen dollar

De CEO werd in september 2022 aangesteld als voorzitter van de raad van bestuur van de Volkswagen-groep, waardoor bijna een jaar centraal staat in de procedures.

Blume is geboren in Braunschweig, Duitsland, en werkt sinds 1994 bij de Volkswagen Group, met specifieke nadruk op elektrificatie van de merken Audi, Seat, Volkswagen en Porsche.

Na de promotie van Blume heeft het bedrijf zijn strategieën verder ontwikkeld om geëlektrificeerde voertuigen aan meer landen te leveren, door via samenwerking toegang te krijgen tot andere markten.


6. Jim Farley – Ford Motor Company

Bedrijfsomzet: 158 miljard dollar
Nettowaarde Farley: ca. 6,44 miljoen dollar

Jim Farley bracht zijn hele carrière door bij Ford en staat nu aan het roer tijdens de belangrijkste transformatie van het bedrijf tot nu toe.

Geleid door de strategische richting van Farley heeft Ford zijn toewijding aan elektrische auto’s aanzienlijk versterkt, door meer dan 50 miljard dollar aan investeringen in de nieuwe business area te kanaliseren.

De visie van het bedrijf omvat een enorm doel om de productie tegen eind 2023 op te voeren tot 600.000 elektrische auto’s per jaar en tegen eind 2026 de twee miljoen te overtreffen.


5. Mary Barra – General Motors

Bedrijfsomzet: 156,7 miljard dollar
Nettowaarde Barra: ca. 43 miljoen dollar

Mary Barra heeft een lange geschiedenis in de auto-industrie en heeft het bedrijf door een van de meest indrukwekkende transities geleid die de wereld ooit heeft moeten doorstaan. Barra begon haar carrière bij GM en is daar gebleven.

Nu is ze voor bijna het achtste achtereenvolgende jaar de voorzitter en CEO en is ze verantwoordelijk voor bestuursactiviteiten en de koploper voor EV-gerelateerde ontwikkeling.

Barra toont een uitstekend voorbeeld van iemand die de bedrijfsladder beklimt en geweldig leiderschap levert om de essentie van een historisch bedrijf te behouden.


Zie hier de Top 10 meest toekomstbestendige autofabrikanten 2023.


4. RJ Scaringe – Rivian

Bedrijfsomzet: 1,66 miljard dollar
Nettowaarde RJ Scaringe: ca. 1,7 miljard dollar

Hij bouwde Rivian vanaf de grond af om klanten te voorzien van de avontuurlijke geëlektrificeerde voertuigen die het vandaag aanbiedt. RJ Scaringe is een petrolhead in hart en nieren met een duurzaamheidsbewuste geest.

Het bedrijf is opgericht in 2009, maar bedient vandaag meer dan 29.000 klanten, ontwikkelt zijn kenmerkende voertuigen en combineert deze met een netwerk van opladers zodat ze achterover kunnen leunen, ontspannen en genieten van de rit.

Dankzij Scaringe kon Rivian navigeren door de exponentiële vraag naar elektrische auto’s en de unieke uitdagingen van een markt voor bedrijfsvoertuigen.


3. William Li – Nio

Bedrijfsomzet Li: 7,143 miljard dollar

Nettowaarde: ca. 2,3 miljard dollar

De oprichter, voorzitter en CEO van Nio, William Li (ook wel ‘Bin Li’ genoemd) was eerder werkzaam in het IT-segment, nadat hij mede-oprichter was van Beijing Bitauto E-Commerce Co Ltd.

Hij was zes jaar lang directeur en president van het bedrijf alvorens toe te treden tot de raad van bestuur.

Nu richt Li zich op een veel grotere schijnwerpers en pakt hij het onderwerp actieradiusangst aan via de wereldwijde EV-business, die de manier waarop bestuurders omgaan met hun auto’s en elektrisch vermogen opnieuw heeft vormgegeven.


2. Xiang Li – Li Auto

Bedrijfsomzet: 6,57 miljard dollar
Nettowaarde Li: ca. 8,2 miljard dollar

De voorzitter en CEO van Li Auto heeft een belangrijke inbreng in de evolutie van geëlektrificeerde auto’s. Dankzij Xiang Li heeft de wereld weer een EV-merk om naar toe te gaan, en dat is ook zo.

Het bedrijf verkocht in 2022 133.246 eenheden, een grote sprong van 47,2% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Li was verantwoordelijk voor het aansturen hiervan met een kritische inbreng in de algemene strategie van het bedrijf, evenals productontwerp, bedrijfsontwikkeling en management.

Li heeft een technologische achtergrond en heeft 15 van zijn jaren in de automobielsector gewerkt.


1. Elon Musk – Tesla

Bedrijfsomzet: 81,46 miljard dollar
Nettowaarde Musk: ca. 232,5 miljard dollar

Met een ongeëvenaarde invloed op de EV-industrie, is Elon Musk ongetwijfeld de belangrijkste beïnvloeder van de transformatie van interne verbranding of volledig elektrische energie.

Musk stuwde hen naar de reguliere autosector nadat elektrificatie is erkend als een geschikte manier om transport koolstofarm te maken en de manier waarop we over mobiliteit denken te veranderen.


Top 10 beste CEO’s in de EV sector 2023

  1. Elon Musk – Tesla
  2. Xiang Li – Li Auto
  3. William Li – Nio
  4. RJ Scaringe – Rivian
  5. Mary Barra – General Motors
  6. Jim Farley – Ford Motor Company
  7. Oliver Blume – Volkswagen
  8. Peter Rawlinson – Lucid Motors
  9. Makoto Uchida – Nissan
  10. Thomas Ingenlath – Polestar

Geef een reactie