Top 10 beste filmregisseurs volgens Reddit

0
Steven Spielberg - Top 10 beste filmregisseurs volgens Reddit
Steven Spielberg - Top 10 beste filmregisseurs volgens Reddit

Beste filmregisseurs volgens Reddit

Deze filmmakers hebben enkele van de meest memorabele films in de filmgeschiedenis gemaakt. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over film op deze website.


Top 10 beste filmregisseurs volgens Reddit

Bron: www.collider.com


10. Edgar Wright

Een regisseur waar Redditors dol op is, is Edgar Wright , de man achter de hilarische ontsnappingsfilm Shaun of the Dead.

Hij werkte ook samen met Simon Pegg en Nick Frost in Hot Fuzz en The World’s End. Zijn gelikte kenmerkende stijl is te zien in Scott Pilgrim vs. The World en de supersnelle misdaadfilm Baby Driver.


9. Guillermo del Toro

Visionair Guillermo del Toro is een andere naam die opdook in Reddit’s draad van favoriete regisseurs.

Hij heeft drie Academy Awards gewonnen, waaronder de Best Animated Feature Film 2023 voor Guillermo del Toro’s Pinocchio, de Best Achievement in Directing 2018 en Best Motion Picture of the Year voor The Shape of Water.


8. David Fincher

David Fincher is de creatieve kracht achter verschillende blockbuster-films, waaronder Se7en, Fight Club, Panic Room en Gone Girl (om er maar een paar te noemen).

Zijn veelvuldig gebruik van schaduwen en rustige belichting geven al zijn films een gruizige sfeer waar Redditors geen genoeg van kunnen krijgen.


Zie hier de 10 Acteurs met de meeste films in de IMDb top 250.


7. David Lynch

David Lynch, een man met een paardenhoofd, en een man met een harig mascottehoofd, allemaal gekleed in pakken.

Bij het maken van surrealistische films doet niemand het beter dan David Lynch. Volgens Reddit definieerde zijn serie Twin Peaks televisie in de jaren 90 en belandde hij als een van de 15 beste tv-showseizoenen aller tijden.

Zijn filmografie omvat klassiekers als Blue Velvet en Wild at Heart.


6. Ang lee

Op zoek naar een emotioneel geladen meesterwerk? Zoek niet verder dan de films van Ang Lee. Van de Hollywood-doorbraak Sense and Sensibility tot de geïnspireerde magie van Crouching Tiger, Hidden Dragon, Lee’s films zijn visueel verbluffend en onvergetelijk.


5. Quentin Tarantino

Quentin Tarantino had met Reservoir Dogs een van de beste regiedebuut aller tijden . Toch was het zijn tweede film, Pulp Fiction , die hem op de kaart zette.

Hij is de meester van zijn vak en creëert niet-lineaire verhaallijnen die kijkers meevoeren op een wilde rit. Het valt niet te ontkennen dat hij een stempel heeft gedrukt op de cinema.


Zie hier de beste films van Quentin Tarintino – De top 10 met trailers


4. Alfred Hitchcock

Alfred Hitchcock had een slot op het suspense- en thrillergenre. ZijnHet gebruik van manipulatie van perceptie heeft ervoor gezorgd dat zijn films zich onderscheiden van de rest tijdens de Gouden Eeuw van Hollywood.

Zijn iconische film Psycho was baanbrekend toen hij uitkwam. Hitchcock’s hele filmografie zou verplicht moeten zijn voor cinefielen.


3. Wes Andersen

Wes Anderson, bekend om zijn eigenzinnige karakters en nauwgezette symmetrie, is een van die regisseurs die visitekaartjes heeft in al zijn films.

De waarheid is dat het gewoon werkt. Van Rushmore tot zijn nieuwste onderneming Asteroid City, zijn films worden met elke release steeds beter.


2. Coen Brothers

Wat gebeurt er als filmmakers de perfecte mix maken van neo-noir en komedie? De Coen Brothers hebben die formule gebruikt om fantastische films als Raising Arizona en The Big Lebowski te maken.

Toch zijn het hun westernfilms die lovende kritieken kregen: True Grit en No Country For Old Men wonnen de Best Picture Academy Award.


Zie hier de Top 100 grappigste films aller tijden.


1. Steven Spielberg

Spielberg is misschien wel een van de meest gewaardeerde regisseurs aller tijden. Niemand houdt zich zo bezig met het vertellen van verhalen, karakterontwikkeling en spanning als hij.

Hij is verantwoordelijk voor geliefde films als ET: The Extra-Terrestrial en Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark.


Top 10 beste filmregisseurs volgens Reddit

  1. Steven Spielberg
  2. Coen Brothers
  3. Wes Andersen
  4. Alfred Hitchcock
  5. Quentin Tarantino
  6. Ang lee
  7. David Lynch
  8. David Fincher
  9. Guillermo del Toro
  10. Edgar Wright

Geef een reactie