Top 10 beste films gebaseerd op een boek

0
Top 10 beste films gebaseerd op een boek
Top 10 beste films gebaseerd op een boek

Beste films gebaseerd op een boek

Het valt niet mee om een boek te verfilmen, maar soms lukt dit echt goed. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over boeken op deze website.


Top 10 beste films gebaseerd op een boek

Bron: www.faroutmagazine.co.uk


10. Submarine – Richard Ayoade, 2010

Het boek Submarineis een roman van Joe Dunthorne. De roman is een coming-of-age-verhaal, verteld door de vijftienjarige Oliver Tate.

Hij legt met komedie en angst zijn relatie met zijn vriendin en zijn eenzijdige kijk op de spanningen op het huwelijk van zijn ouders vas.


Zie hier de 50 beste films over seriemoordenaars – de 1ste 10 met trailers


9. American Psycho – Mary Harron, 2000

American Psycho is een roman van de Amerikaanse schrijver Bret Easton Ellis uit 1991. het is één van de meest opgemerkte boeken uit de moderne Amerikaanse literatuur.

Patrick Bateman is een stereotiepe yuppie, hij woont in een prachtig appartement in New York en draagt alleen de duurste mode. Maar ’s avonds komt Patricks ware aard boven van een losgeslagen moordende en verkrachtende psychopaat.


8. The Piano Teacher – Michael Haneke, 2001

Deze klassieker van Elfriede Jelinek is winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur., De roman volgt hoofdrolspeler Erika Kohut, een seksueel en emotioneel onderdrukte pianoleraar.

Terwijl ze een sadomasochistische relatie aangaat met haar leerling, Walter Klemmer, waarvan de resultaten desastreus zijn.


Zie hier: wat zijn de meest gebruikte woorden in het Engels? Deze 4000


7. Children of Men – Alfonso Cuaron, 2006

The Children of Men is een dystopische roman van de Engelse schrijver PD James, gepubliceerd in 1992. Het speelt zich af in Engeland in 2021 en gaat over de gevolgen van massale onvruchtbaarheid.

James beschrijft een Verenigd Koninkrijk dat gestaag ontvolkt en richt zich op een kleine groep tegenstanders die de desillusie van de massa niet deelt.


6. Trainspotting – Danny Boyle, 1996

Trainspotting is een roman van de Schotse schrijver Irvine Welsh, uitgegeven in 1993. Het boek speelt tegen het einde van de jaren tachtig van de twintigste eeuw.

Het gaat over de beslommeringen van een aantal heroïneverslaafden en criminelen in Leith, een stadje ten noorden van Edinburgh.


5. The Age of Innocence – Martin Scorsese, 1993

The Age of Innocence is een sociaal-psychologische roman van de Amerikaanse schrijfster Edith Wharton. Na eerst in vier delen te zijn gepubliceerd in het tijdschrift Pictorial Review werd het in 1920 uitgegeven bij D. Appleton & Company.


Zie hier de Top 100 beste films volgens acteurs zelf.


4. A Clockwork Orange – Stanley Kubrick, 1971

A Clockwork Orange, in het Nederlands vertaald als Boze Jongens, is een anti-utopische roman uit 1962 van de Britse schrijver Anthony Burgess.


3. No Country For Old Men – The Coen nrothers, 2007

No Country for Old Men is een roman uit 2005 van de Amerikaanse auteur Cormac McCarthy.

Het verhaal speelt zich af in de buurt van de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten in 1980 en betreft een mislukte illegale drugsdeal in het achterland van de woestijn van Texas.


2. The Shining – Stanley Kubrick, 1980

The Shining is een roman van Stephen King uit 1977. Het verhaal draait om het gezin Torrance, dat in de winter een verlaten hotel beheert waar het blijkt te spoken.


Zie hier de Top 10 beste films voor de liefhebbers van Peaky Blinders.


1. The Godfather – Francis Ford Coppola, 1972

The Godfather is een Amerikaanse misdaadroman uit 1969, geschreven door Mario Puzo. Het boek werd oorspronkelijk uitgegeven door G. P. Putnam’s Sons.

Het verhaal draait om een fictieve Siciliaanse maffiafamilie in New York. Centraal staat Michael Corleone, de zoon van patriarch Don Vito Corleone.

Koopt
Koopt hier het boek!

Top 10 beste films gebaseerd op een boek

  1. The Godfather
  2. The Shining
  3. No Country For Old Men
  4. A Clockwork Orange
  5. The Age of Innocence
  6. Trainspotting
  7. Children of Men
  8. The Piano Teacher
  9. American Psycho
  10. Submarine

Geef een reactie